Pokaż kategorie abcZdrowie.pl
Pokaż kategorie

Jak odczytac wynik beta hcg

Ginekologia

Wynik bHCG a określenie tygodnia ciąży

Właśnie otrzymałam wynik beta hcg i jest pozytywny, tylko nie wiem za bardzo jak odczytać, który to tydzień, ponieważ nie mam pod wynikiem żadnych norm. Mój wynik to 4077.35 mIU/mL.Witam! Taki wynik badania może odpowiadać 6-7 tygodniowi ciąży. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Wynik beta-HCG 1,20mlU/ml

Witam mam pytanie nie wiem jak odczytac wynik hcg mam 1,20mlU/ml jestem w ciazy czy nieWitam! Taki wynik badania wykonany przynajmniej po 8 dniach od stosunku wyklucza ciążę. W razie wątpliwości proszę udać się na wizytę do specjalisty ginekologa. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Wynik bHCG na poziomie 12,35

Witam! Odebrałam dzisiaj wynik beta hcg w którym wyszło 12,35. Nie potrafię prawidłowo tego odczytać. Bardzo proszę o pomoc.Wynik powyżej 5 uważa się za dodatni, który oznacza ciążę. Taki wynik świadczy o początku ciąży, 3-4. tydzień. Proszę udać się do ginekologa. Pozdrawiam ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Milena Lubowicz Lek. Milena Lubowicz
Ginekologia

Czy wynik betaHCG wskazuje na kolejną ciążę?

Witam! Bardzo proszę o interpretację wyników badań betaHCG. Mianowicie dziś odebrałam wynik i jest następujący: 3013,840 mlU/ml. Co to w ogóle oznacza? Sama nie wiem, w jaki najlepszy sposób nożna go odczytać? Dodam, iż 15 stycznia miałam ostatnią miesiączkę, kolejną powinnam dostać 15 lutego. Ważne jest to, że karmię piersią w tej chwili. Czy to możliwe, że jestem ponownie w ciąży? Pozdrawiam.Witam! Przedstawiony wynik może sugerować ciążę. Stężenie beta-hcg może być odpowiednie dla ok. 5 tygodnia ciąży. Proponuję ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Karol Kaziród-Wolski Lek. Karol Kaziród-Wolski
Ginekologia

Jak odczytać wynik testu z krwi?

Witam Zrobiłam test z krwi by sprawdzić czy jestem w ciąży i mój wynik to beta hcg 65 211, 22 rozumiem z tego ,że tak jestem w ciąży ale czy mogłabym prosić o pomoc w uzyskaniu odpowiedzi jak odczytać wynik i który to tydzień?Dziękuje za pomoc PozdrawiamJesteś niewątpliwie w ciąży. A który to tydzień odpowie ginekolog po badaniu. Pozdrawiam. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jarosław Maj Lek. Jarosław Maj
Ginekologia

Interpretacja wyniku beta hcg a tydzień ciąży

Witam, zrobilam test beta hcg i wyszedl wynik 7020, pani w punkcie odbioru powiedziala ze to 7 tydzien a to nie mozliwe, wydaje mi sie ze to 5 tydzien tylko nie umiem odczytac wynikow z tabeli bo sa rozne. Bede wdzieczna za pomocWitam! Licząc od daty ostatniej miesiączki, podany wynik wskazuje na 5-6 tydzień ciąży.Zgłoś się do ginekologa ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka i 1 inny
Ginekologia

Wynik badania beta-HCG i pomoc w jego odczytaniu

Witam odebrałam dzisiaj wynik badania B-hcg nie wiem jak mam go odczytać ponieważ na wyniku oprócz mojego wyniku nie ma żadnych norm wypisanych. Wynik jest następujący 15000,00 bardzo prosze o pomoc w odczytaniu wynikuWitam! Podany wynik badania może odpowiadać 13-16 tygodniowi ciąży. W celu pełnej interpretacji proszę udać się na wizytę do specjalisty ginekologa. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Jak odczytać wynik beta HCG?

witam co oznacza wynik beta hcg I 3274,3 mlU/ml a 2 wynik 4958,8 martwie sie ze z ciaza jest cos nie wporzadu dziekujeZbyt mało informacji by powiedzieć cokolwiek. Przyrost beta-hCG wskazuje na rozwój ciąży. Dynamika wzrastania poziomu tego hormonu jest zmienna osobniczo i wyłącznie na jego podstawie nie jest możliwe stwierdzenie czy ciąża rozwija się prawidłowo. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz
Ginekologia

Inseminacja a odczyt wyniku beta HCG

Mam 34 lata i to moja druga próba. 20 stycznia miałam zrobioną inseminacje z dawcą. Pan doktor powiedział, że za 2 tyg. mam zrobić beta hcg. Mam pytanie jaki ma być poziom tego hormonu, żeby była ciąża. Jak mam go odczytać?  Witam! Stężenie hCG w surowicy krwi powinno wynosić powyżej 5 mIU/ml, i to już po 8-9 dniach od zapłodnienia. 14 dni po owulacji wynik jest zwykle wyższy, między 20 a 200. Wartości poniżej 5 wykluczają ciążę, dobrze jest jednak, w razie takiego wyniku, powtórzyć badanie po kilku dniach ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Interpretacja wyniku beta-HCG 167,1 Ul u 29-latki

Witam wynik hcg wyszedł 167,1 Ul nie potrafię go odczytać,ponieważ mam różne normy przed sobą,czy jest to związane z tym że podane jest w innych jednostkach??Czy jestem ciąży?bardzo proszę o odpowiedz Witam! Podany wynik badania może odpowiadać 4-5 tygodniowi ciąży. Proszę udać się na wizytę do specjalisty ginekologa, który wdroży odpowiednie postępowanie. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Kiedy wynik betaHCG świadczy o ciąży?

(...) wykonałam test beta HCG z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać?Witam! Radzę powtórzyć badanie krwi. Stężenie beta HCG powinno się mieścić w granicach 7650 - 229000 mIU/ml.  Najprawdopodobniej wystąpił błąd laboratoryjny. Chyba, że Pani wynik ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Badanie krwi

Pomoc w odczytaniu wyników badań beta-HCG i PAPP-A

witam jak odczytać badania: HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) (ICD-9: L46) wynik- 39,34 Jed IU/1 zakres referencyjny 0,00-0,16 LIW H PAPP-A (KRYPTOR) (ICD-P: I84) wynik- 6,41 Jedn. IU/1 zakres referencyjny 0,00-0,01 LIW H są to badania z krwi Pozdrawiam i czekam na pilna odpowiedz.Witam, wyniki należy wstawić do algorytmu wyliczania ryzyka FMF , łącznie z innymi danymi, jak wiek ,wiek ciązowy, waga,.....i inne. Program jest dostepny dla posiadaczy certyfikatu. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Robert Markowski Lek. Robert Markowski
Badanie ginekologiczne

Wynik badania wykonanego w 3. dniu cyklu

witam mam pytanie ja mam taki wynik nie bardzo sie znam zeby go odczytac prosze o pomoc ...moj wynik w 3 dniu cyklu <1.5ng/ml 1.5 ng/ml stanowi mediane dla zbioru wynikow ND -10.6(2.5-97.5percentyla) ND czulosc analityczna(0.16ng/ml) bardzo prosze o pomoc i odczyt moich wynikow barzdo sie denerwuje ..Witam serdecznie. Nie podała Pani co było przedmiotem badania. Jeżeli było to beta hcg dl potwierdzenia ciąży to można takową wykluczyć. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Wynik bHCG a prawdopodobieństwo 5-tygodniowej ciąży

Dzień dobry mam pytanie mój hormon beta hgc wynosi 571,3 Czy jest to powód do obawy? Nie potrafię poprawnie odczytać tego wyniku. Według moich obliczeń powinien być to 5 tydzień Proszę o pomocWitam! Podany wynik wskazuje na mniej więcej 5 tydzień. Póki co nie ma powodów do niepokoju. Sugeruję jednak konsultację ze specjalistą ginekologiem, który poprowadzi Pani ciążę. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Ginekologia

Wynik betaHCG a potwierdzenie ciąży

(...) ponieważ musi być ok. 6 tygodni, ale wysłała mnie na badanie hormonów beta hcg. Dzisiaj odebrałam wynik: 3216,0 mlU/ml. Proszę mi pomóc odczytać ten wynik. Czy oznacza on, że jestem w ciąży czy wyklucza? Z góry dziękuję za odpowiedź. Aleksandra K ... nie precyzuje Pani, kiedy doszło do pobrania krwi i oznaczenia poziomu gonadotropiny kosmówkowej. Wynik odpowiada jednak 5-6 tygodniowi ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
Ginekologia

Jak odczytać wynik badania HCG-beta ilościowo?

Witam! Odebrałam właśnie wynik badania HCG-beta, na którym pisze 44215,00 mlU/ml. Niestety nic mi to nie mówi, a chciałabym wiedzieć dokładnie w którym tyg. ciąży jestem. Dziękuję GabiWitam! Poziom hormonu bHCG, o którym Pani pisze, wskazuje, że Pani ciążą trwa już co najmniej 5 tygodni (licząc od daty ostatniej miesiączki). Nie sposób jednak ocenić jak długo dokładnie ... hormonu bHCG dla kolejnych tygodni ciąży są bardzo szerokie. Precyzyjniej wiek ciąży ocenić można zapamiętując datę ostatniej ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Badanie b-HCG - co oznacza wynik?

Dziś odebrałam wyniki badań krwi. Chciałabym się zapytać co to oznacza, bo kompletnie się nie mogę połapać. Mam napisane tak: HCG + beta 106170 mlU/ml (albo 106 170 mlU/ml, bo nie wiem czy przerwa jest czy jej nie ma - nie znam się). I nie wiem jak to odczytać, że nie jestem w ciąży?Dziękujemy za zadanie pytania. Ponieważ Twoje pytanie dotyczy prośby o interpretację wyników badań nie możemy na nie odpowiedzieć, gdyż przekracza to kompetencje naszego portalu. Skonsultuj wyniki ze swoim lekarzem prowadzącym, który ...

Odpowiada 1 ekspert :  Redakcja abcZdrowie Redakcja abcZdrowie
Ginekologia

Inne jednostki przy badaniu betaHCG

Witam, jak interpretować taki wynik badania Beta-HCG HCG <2,0 U/ml zakres wartości ref. >5,0 U/ml? Wszystkie normy ... DekoralWitam! Podany wynik betaHCG niezależnie od jednostki jest ujemny i wyklucza ciążę w tym przypadku. Jednostki z jakimi się spotykamy przy oznaczeniach betaHCG to U/ml (jak wyżej) i UI/ml - oznaczają one ilość jednostek uniwersalnych hormonu w ml surowicy ... UI/ml - wynik ten wyklucza ciążę. Odnośnie nadmiernego krwawienia - jeśli będzie się znacznie wydłużało lub jeszcze się nasili proszę ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Kowalska Lek. Magdalena Kowalska
Test ciążowy

Badanie HCG a badanie HCG total

Witam serdecznie! Otóż zrobiłam test ciążowy, który wyszedł pozytywnie. Wybrałam się tego samego dnia na badanie beta hcg i o takie badanie poprosiła w przychodni. Pobrano mi krew i dano papierek, na którym było napisane, że jest to badanie HCG beta ilościowo - S,H, 1-H. Wyniki były tego samego dnia, beta wyniosła 158,00 mUI/ml. Natomiast na wyniku napisane jest, że jest to HCG total ... -5583 20 tydzień: 1234-45771 21-39 tydzień: 2700-78100 Mężczyźni: < 1,0 Niestety nie potrafię odczytać mojego wyniku, nie wiem ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
Ginekologia

Czy N**** może zafałszować badanie krwi na beta hcg

(...) za odpowiedź z góry.Witam. Wymieniony przez Panią lek (jak i praktycznie żaden inny) nie jest w stanie zafałszować wyniku badania stężenia beta HCG. Wynik testu z krwi wskazuje na to, że nie jest Pani w ciąży. Z drugiej strony, testy z moczu rzadko dają wyniki ... Witam, mam takie pytanie, wczoraj robiłam test na beta hcg i wyszedł mi 0,100. Czy jest jakaś możliwość na to, aby lek n**** (lek przeciwgrzybiczy) mógł zafałszować wynik. Przyjmuje go dopiero od 2 dni. Z drugiej strony robiłam testy ciążowe z moczu ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Wynik bhcg a wczesna ciąża

Witam mam pytanie bo nie potrafie odczytać wyniku mój wynik to beta hcg 1,40 mlU/ml Na dole pisze tak O,2-1tydz :5-50mlU/ml , 1-2tydz:50-500mlU/ml, 2-3tydz:100-5000mlU/ml , 3-4tydz:500-10000mlU/ml , 4-5tydz:1000-50000mlU/ml ,5-6tydz:10000-100000mlU/ml, 6-8tydz:15000-200000mlU/ml , nastepnie 2-3 miesiac:10000-100000mlU/ml , Kobiety nie bedace w ciąży : Witam! Wynik testu jest ujemny i oznacza, że nie jest Pani w ciąży. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska
Ginekologia

Co oznacza mój wynik badania b-HCG?

Witam. Mam 33 lata, od pół roku staramy się z mężem o dziecko, jesteśmy pod stałą opieka lekarza, który zalecił przyjmowanie leku C*** (od dwóch cykli). W 13 dniu ostatniego cyklu na USG był widoczny pęcherzyk 22 mm, wtedy też miałam podany zastrzyk O*** i zalecenie współżycia po 24h. Dzisiaj jest 30 dc i 16 od współzycia, właśnie odebrałam wynik beta-HCG <5,O, niestety nie umiem go odczytać, a wizytę mam za kilka dni - proszę o pomoc i z góry dziękuję.Dziękujemy za zadanie pytania. Twoje ...

Odpowiada 1 ekspert :  Redakcja abcZdrowie Redakcja abcZdrowie
Ginekologia

Czy mogę być w ciąży? Co oznacza taki wynik testu?

(...) Sugerowałabym powtórzenie testu, albo wykonanie znacznie wiarygodniejszego testu z krwi (stężenie hormonu betaHCG). Pozdrawiam. ... Witam serdecznie. Mam 22 lata i obawiam się, że mogę być w ciąży. Robiłam test ale wynik był bardzo dziwny ponieważ jedna kreska była blado różowa zaś druga - taki jasny róż, wiec sama nie wiem co mam myśleć, lecz mam objawy takie jak: częste oddawanie moczu, częste zmiany nastroju, bóle w dolnej części pleców, oraz ból w dolnej części brzucha.Witam serdecznie! Wynik ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
Ginekologia

Bóle menstruacyjne przy przeziębieniu a wynik testu ciążowego

(...) nie miesiąc (jak było napisane na wstępie), ale 11 dni temu (22.09.2013). W takim wypadku stężenie beta-HCG wykrywanego przez standardowe test ciążowe może być jeszcze na tyle duże, że powoduje dodatni wynik testu ciążowego (pomimo że nie jest Pani w ciąży). Bardziej miarodajne byłoby cykliczne oznaczenie beta-hcg (np.co 3 dni) i weryfikacja czy jego poziom spada.Wykonać test ciążowy HCG ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska i 1 inny
Test ciążowy

Brązowe plamienie a zbliżająca się miesiączka

Witam, w 28 dniu cyklu dostałam brązowego plamienia, byłam przekonana że to zbliżająca się miesiączka, przez kolejne 2 dni nic więcej się nie pojawiło więc zrobiłam test ciążowy, wyszedł pozytywny (chociaż bardzo blada druga kreska), w 31 dniu zrobiłam test beta hcg- wynik 22.96 (wg norm- 4 tydzień ciąży). Niestety w w 33 dniu dostałam krwawienia (jak tradycyjna miesiączka). Dodam że ok rok temu sytuacja była podobna tylko bez robienia hcg. Co może być przyczyną?Witam! Zamieszczony przez Panią opis ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Gonadotropina kosmówkowa

Czym, oprócz ciąży, może być spowodowany wysoki poziom betaHCG?

(...) i trwała ok. 2,5 tygodnia (zawsze miałam 6 dni). Byłam u ginekologa i zbadał mnie oraz zlecił badanie poziomu betaHCG oraz USG transwaginalne, ponieważ widział jeszcze lekkie plamienie. USG mam na 8.09, najszybciej jak to było możliwe, a wynik HCG wyszedł mi duży ... jestem w ciąży. Skąd ten obfity okres? Czy to, że obniżałam poziom cholesterolu mogło wplynąć na wynik HCG i jest błędny? Czytałam w wielu artykułach, że wynik HCG nie zawsze jest odpowiedni do rzeczywistości, że może go zachwiać choroba jajników, poziom hormonu tarczycy ...

Odpowiada 1 ekspert :  Redakcja abcZdrowie Redakcja abcZdrowie
Ginekologia

Wynik betaHCG a poronienie

witam. tydzień temu w poniedziałek robiłam badanie krwi, wynik hcg byl 10,2, dzień poźniej dostałam okresu (jak również wieczorem wypadło ze mnie coś w miarę dużego- cieżko opisac nawet jak to wyglądało) okres trwał 7 dni, w kolejny dzień powtorzyłam hcg i wynik byl juz 0,1. czy to poronienie? i czy musze isc do lekarza??dodam że dobrze się czuję nic mnie nie boli, jedynie dokucza mi czasami parcie na pecherz i robie kilka kropelek z bolem, ale dziwnie bo nie codziennie.Tak, mogło dojść do poronienia ...

Odpowiada 4 ekspertów : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz i 3 innych
Ginekologia

Skąd u nieciężarnej stężenie beta HCG?

(...) (wyszedł negatywnie) i udałam się do laboratorium na badanie krwi beta HCG. Wynik <2 (przy normie do 5). Z w/w dolegliwości ... Witam! Może być Pani absolutnie pewna, że nie była w ciąży w momencie przeprowadzania badania b eta HCG z krwi. Wynik <2 oznacza ... wykonane w odpowiednich terminach? Czy mogę być spokojna, że to nie ciąża? Zastanawia mnie, skąd w moim organizmie hormon HCG ... mnie takie dolegliwości, jak: biegunka, zgaga, ból brzucha, ból piersi i temperatura ciała w okolicach 36,8, mdłości i zawroty głowy, brak apetytu ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Czy badanie betaHCG daje sto procent pewności?

(...) miesiączki), ale ból minął zaraz, jak zaczęłam krwawić. Czy to możliwe, że wyszedł mi zły wynik betaHCG i jestem w ciąży? Czy powinnam ... . Dla pewności 15 czerwca zrobiłam test ciążowy - wynik był negatywny. Trochę się uspokoiłam, ale te dziwne objawy nie mijały, dlatego 28 czerwca wykonałam badanie betaHCG krwi. Na drugi dzień odebrałam wyniki: <0,100. Pani w laboratorium powiedziała, że na pewno ... bardzo denerwuje się Pani ciążą, można powtórzyć test poziomu bHCG lub test ciążowy z moczu, który w tym wieku ewentualnej ciąży ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

(...) od jednorazowego pomiaru (jak już ostatnio pisałam) jest przyrost stężenia beta HCG, a konkretnie wykazanie podwajania się go co dwa dni ... owulacji, to 4 tydzień, a normy według tabeli są dla tego tygodnia wyższe... Proszę o pomoc. Normy beta HCG spisane z wyniku ... , czy aby wynik nie jest za niski. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 12 września 2009, cykl z reguły trwa 28-30 dni, mój wynik badania pobranego 17 października to: 438 mlU/ml (on to też szczęśliwie potwierdził ciążę). Czy wynik nie jest za niski? Moje ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Czy moje wyniki badań wskazują na ciążę?

(...) beta HCG, wynik "<1". Zrobiłam badanie, ponieważ test płytkowy wykonany tego samego dnia z moczu wyszedł pozytywny - 2 kreski ... , powtórna beta HCG, wynik "2". Czy to może być ciąża?Witam serdecznie! Pierwsze wyniki testów należy uznać za niewiarygodne. Domowe testy ciążowe można wykonać dopiero 14 dni po ryzykownym zbliżeniu, a oznaczenie poziomu beta HCG w 8-10 dni po stosunku ... powiększone (jak zawsze przed okresem), ale nie bolą. Od 23 dnia cyklu, i szczególnie w 24 dniu, bolał mnie dół brzucha. Odczuwam ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
Ginekologia

Co oznaczają wyniki badania USG dopochwowego i uzyskane wartości hCG?

(...) potwierdzenia ciąży. Oznaczenia ilościowe (wynik podawany jako wartość liczbowa), zwane również beta hCG, podają dokładną ilość hCG ... . W szpitalu zrobili mi USG i test beta HCG. Lekarka, która mnie badała, stwierdziła że na jajniku jest malusia niegroźna torbiel, a w macicy nic nie widać. Z testu beta HCG wynikało, że jestem w ciąży, ale bardzo wczesnej, bo dopiero 2-3 tydzień. Od 18.04.13 r ... .04.13 r. powtórzyli mi USG i lekarka powiedziała, że już widać w macicy malusi pęcherzyk. :) Powtórzyli mi też beta HCG ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Pozytywny test lecz brak objawów - czy jestem w ciąży?

(...) wiarygodny wynik. Objawy ciąży szczególnie te nieswoiste nie zawsze występują we wczesnych tygodniach ciąży. Proponuję oznaczyć beta HCG we krwi i zgłosić się do ginekologa. W Twoim wieku możliwa jest już wizyta bez obecności osoby dorosłej i  proponuję ... Dzień dobry. Mam niecałe 17 lat i test ciążowy jaki zrobiłam wykazał, że jestem w ciąży. Ale nie mam żadnych objawów takich jak: biegunka, wymioty, bóle brzucha, spuchnięte piersi. Mam normalny apetyt jak zawsze. Koleżanka poradziła mi żebym poszła ...

Odpowiada 1 ekspert :  Redakcja abcZdrowie Redakcja abcZdrowie
Poród

Leczenie po zabiegu łyżeczkowania- zaśniad

(...) partialis- zaśniad graniasty częściowy. Konieczna kontrola poziomu ganadotropiny kosmówkowej. Lekarz kazał mi kontrolować beta hcg ... poszłam do lekarza 10 mają 2010, powiedziano mi, że w środę 12 maja muszę zrobić kolejne beta hcg. Zapytałam, czy mogę normalnie ... związanych z moim przypadkiem. Otóż słyszałam, że beta hcg powinno być kontrolowane systematycznie przez pewien czas, do momentu aż ... HCG we krwi. Schematy są różne, np. 3 razy w pierwszym miesiącu, następnie co miesiąc do pół roku i co 2 miesiące aż do roku ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska

lekarzy jest teraz online

Zapytaj lekarza
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500