Pokaż kategorie abcZdrowie.pl
Pokaż kategorie

Prawidlowy przyrost beta hcg

Ginekologia

Czy przyrost hormonów jest prawidłowy?

Witam. Mam pytanie odnośnie wyniku beta HCG. Jestem w 5 tygodniu ciąży. Mój wynik 22 pażdziernika wynosił 15440, dziś po 48h 25040. Czy przyrost hormonów jest prawidłowy? Nie powinien być wyższy?Witam serdecznie. Prawidłowy przyrost beta hCG w ciąży to wzrost o około 50% co dwa dni. W tej sytuacji poziom beta hCG jest prawidłowy. Warto oczywiście wykonywać kolejne oznaczenia. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Normy laboratoryjne

HCG wolna podjednostka beta

(...) zrobić badanie USG, które da lepszy obraz umiejscowienia ciąży. Niski przyrost beta HCG może świadczyć o nieprawidłowościach ... HCG beta (B-HCG), gonadotropina kosmówkowa, to hormon produkowany przez kobiecy organizm. Odpowiednie stężenie tego hormonu ... złośliwych. Co to jest HCG i jak wygląda badanie HCG? HCG beta (B-HCG) jest to gonadotropina kosmówkowa. Wytwarzana jest w obrębie ... chemicznego przybiera pewną barwę, co zauważane jest na teście ciążowym. Badanie betaHCG zastosowane ...

Ginekologia

Proporcjonalny przyrost poziomu bHCG

witam serdecznie. chciałabym zapytac czy nastepujący przyrost beta hcg jest prawidłowy :326- 682-1271 co drugi dzien. Serdecznie dziękuje za odpowiedźWitam serdecznie. Jak najbardziej tak. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Przyrost poziomu beta HCG w ciąży

Witam, chciałabym się upewnić, czy nie mam powodów do obaw. 18 września miałam ostatnią miesiączkę, do dnia 29.10 nie wystąpiła następna więc zrobiłam test z moczu wyszedł pozytywny. Również 29.10 zrobiłam Beta HCG wynik 351,8. Powtórzyłam 4.11 Beta HCG i wynik 608,6. Czy ten przyrost jest prawidłowy,czy za niski?Witam serdecznie. Jak najbardziej jest to prawidłowy przyrost. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

BHCG w 5. tygodniu ciąży

Witam serdecznie mam pytanie w 5tyg 5 dzień ciąży betaHCG wynosiła 35817 równy tydzień później czyli 6tyg 5 dzień ciąży 89077,czy na tak wczesnym etapie ciąży po tygodniu przyrost nie jest zbyt mały???Jest to prawidłowy przyrost. ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Bogdan Ostrowski Dr n. med. Bogdan Ostrowski
Ginekologia

Przyrost bHCG na początku ciąży

Witam, jestem we wczesnej ciąży - robiłam beta hcg i wynosiło 477 mlU/ml a po dwóch dniach 1068mlU/ml. Czy przyrost jest prawidłowy? Jak często trzeba robić beta hcg ? Proszę o pomoc. Witam, tempo przyrostu beta-hCG zależy od zaawansowania ciąży i jest dużo większe we wczesnym etapie - w Pani przypadku przyrost jest prawidłowy dla wczesnej ciąży. Na tak wczesnym etapie, o ile nie było poważnych problemów z zajściem w ciążę poziom beta-hCG nie wymaga częstego kontrolowania, wskazane jest potwierdzenie ciąży ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz
USG

Jaki przyrost BHCG jest prawidłowy?

Witam, serdecznie. Czy następujący przyrost beta hcg 326-682-1271 co drugi dzień jest prawidłowy? Czy słaby aparat do usg może błędnie odczytać umieszczenie pęcherzyka ciążowego? Staram się z mężem długo o ciąże, teraz na usg pojawił się pęcherzyk, wiec zrobiłam badanie beta hcg i wzrasta, ale lekarz mówi że boi się że to może być ciąża poza maciczna. Mówi ze może się mylić jego aparat. Czy tak może być?,że się myli aparat? Dziękuje za odpowiedźWitam. Przyrost betaHCG mieści się w granicach normy ...

Ginekologia

Czy przyrost bhcg jest prawidłowy?

Dzień dobry, chciałam zapytać czy przyrost mojego beta hcg jest prawidłowy: pierwszy wynik miałam 1068mlU/ml a po 8 dniach 13239mlU/ml. Dodam, że nie mam zadnych objawow ciazy oprocz delikatnie bolacych piersi i troche mnie to niepokoi. Dziekuje za odpowiedz.Beta Hcg jest jpodjednostką charakterystyczną dla ciąży. Taki wzrost jak u Pani jest jak najbardziej prawidłowy przy rozwijającej się ciąży. ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Bogdan Ostrowski Dr n. med. Bogdan Ostrowski
Normy laboratoryjne

HCG (gonadotropina kosmówkowa)

(...) /l to wynik prawidłowy. Poziom HCG wzrasta u kobiet w ciąży, a także w ciążowej chorobie trofoblastycznej (wówczas czułość ... . HCG jako marker nowotworowy Gonadotropina kosmówkowa składa się z dwóch części (podjednostek): alfa i beta. Nieco większa ... cząsteczka HCG, wolna podjednostka alfa HCG, wolna podjednostka beta oraz całkowita beta HCG, tzw. Total test HCG (cała cząsteczka i wolna podjednostka beta). HCG wykrywane jest w moczu. Gonadotropina u płodów męskich pobudza komórki jąder do produkcji ...

Ginekologia

Przyrost beta-HCG w 7. tygodniu ciąży

witam!! mam pytanie czy w 7 tygodniu ciazy przyrost bety z 23 700 i po 48 h 37 200 jest prawidłowy czy powinnam sie martwić? Dodam tylko ,ze jestem juz po poronieniu w 8 t.cWitam serdecznie. Taki przyrost jest w jak najbardziej prawidłowy. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Przyrost bHCG przez kilka dni

witam mam pytanie odnośnie przyrostu bety hcg. w 28. 08 moja beta wynosila 1500 a dzisiaj 1.09 24300 czy to nie jest za wysoki przyrost jak na te kilka dni? bardzo sie marwie i czekam na odpowiedz pozdrawiaWynik jest prawidłowy ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Bogdan Ostrowski Dr n. med. Bogdan Ostrowski
Ginekologia

Przyrost beta-HCG i małe plamienie w ciąży

witam, chciałabym się dowiedzieć czy przyrost hormonu betaHCG u mnie jest prawidłowy. dziś jest 49 dzień od ostatniej miesiączki. w piątek betaHCG wynosiła 35410,4 U/l, a dziś po 3 dniach 58528,5 U/l. czy to jest dobry przyrost. czy przy takich wartościach nie musi być podwojenie co 2-gi dzień? pytam bo w piątek miałam małe plamienie, ale lekarz na SOR mówił, że jest dobrze ... Witam serdecznie. Nie ma powodów do obaw. Przyrost jest prawidłowy. W diagnostyce wczesnej ciąży bierze się pod uwagę nie tylko poziom HCG ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
Ginekologia

Prawidłowy przyrost bHCG we wczesnej ciąży

Witam, jestem we wczesnej ciąży. Zrobiłam kilka testów domowych i wszystkie pozytywne, oraz poszlam na beta hcg i pierwszy wynik 477mlU/ml, a po dwóch dniach 1068 mlU/ml. Czy przyrost jest prawidłowy ? Jak często trzeba powtarzać badanie ? Tak, przyrost jest prawidłowy dla wczesnej ciąży prawidłowo rozwijającej się. Nie ma konieczności powtarzania badania. Konieczna wizyta w poradni K w celu prowadzenia ciąży. ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Bogdan Ostrowski Dr n. med. Bogdan Ostrowski
Ginekologia

Przyrost BHCG a powtórzenie badania

Witam, mam pytanie. Ostatnią miesiączkę miałam 13.06.2014 roku, badanie hcg beta wykonałam 11.07.2014 roku z wynikiem 41,4. Powtórzyłam badanie po tygodniu, czyli dzisiaj - 18.07.2014 i wynik był 914,6. Czy przyrost jest prawidłowy? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.Przyrost jest prawidłowy. ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Bogdan Ostrowski Dr n. med. Bogdan Ostrowski
Ginekologia

Strach przed kolejną ciążą pozamaciczną

Witam jestem po ciąży pozamacicznej i usunieciu prawego jajowodu ponownie jestem w ciąży moja beta hcg najpierw wynosiła 125 (22.05) ponownie zrobiłam ją po 96 h i wyszło 470 (26.05)i po 48 h 1025 (28.05) czy taki przyrost jest właściwy ?boję się że to znowu ciąża pozamaciczna? ostatnia miesiaczke miałam 19.04Przyrost B- HCG jest prawidłowy. Aby wykluczyć ciążę pozamaciczną konieczne jest wykonanie badania USG. ...

Ginekologia

Przyrost bHCG a rozwój ciąży

Witam, proszę odpowiedzieć na moje pytanie co dwa dni beta rosla następująco 14,7 ,, 349.6 ,, 1568,5 ,, i dzisiaj niestety odebralam wynik tylko 2147,6 czy to oznacza ze zaczyna sie cos dziac nie tak, bardzo proszę o odpowiedz.Witam serdecznie. Nie, nie oznacza to niczego groźnego. Prawidłowy przyrost beta hCG to 50-100% co dwa dni. ...

USG

Badania w początkowym etapie ciąży

(...) Rzeczywiście poziom beta hCG jest podejrzanie niski, jednak przyrost jest jak najbardziej prawidłowy. Ostatnie doniesienia w tym temacie mówią iż ważniejszy jest właśnie przyrost a nie sama wartość. Beta-HCG w około 12 tyg. ciąży (a prawdopodobnie tak w Pani przypadku powinno być) powinien wynosić grubo powyżej 11 000. Niestety tak niskie beta-HCG połączone z brakiem pęcherzyka płodowego ... pęcherzyka. Beta 22.10 wynosiła 197 a 24.10 - 470. Przyrost chyba prawidłowy ale nie na ten dzień ciąży, ciąża raczej nie jest młodsza ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
USG

Długie cykle miesiączkowe a BHCG

Witam ostatnia moja miesiączka była 6.08.14 ja mam długie cykle w kalendarzu owulacja zaznaczona 4.09. Czyli 30dc w 32dc zrobiłam badanie beta hcg 0,1 . W 41 dc wynik beta hcg 20,4.. 43dc wynik beta hcg 30,8 czyli mały przyrost... 46dc wynik beta hcg 70 tu juz chyba dobry wynik zastanawiam sie czy jest wszystko ok. Teraz jest 48 dc w piątek idę na badanie usg i ciagle sie denerwuje ze coś jest nie tak ponieważ boli mnie brzuch proszę o pomocWitam! Przyrost wydaje się być prawidłowy. Proszę udać się na badanie ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Jak powinien wyglądać prawidłowy przyrost BHCG?

Witam, jestem 6 tygodni po miesiączce, w poniedziałek na usg było widać bardzo małą kropeczkę. Pani Doktor poleciła mi zrobić badania beta hCG w odstępie dwóch dni w celu sprawdzenie czy ciąża się rozwija. Pierwszy wynik wynosił 28000, drugi 38000. Czy to jest prawidłowy przyrost? Z góry dziękuję za odpowiedź.Szanowna Pani! Jest to prawidłowy wzrost B-HCG. Z poważaniem Katarzyna Lewicka ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Katarzyna Lewicka Lek. Katarzyna Lewicka
Ginekologia

Przyrost betaHCG

dzień dobry! Czy moja beta hcg dobrze przyrasta? W Piątek 20.09 Mialam 84,37 natomiast po 96 godzinach czyli wczoraj 24.09 beta wynosiła 656?Witam serdecznie. Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza dynamika poziomu hormonu beta HCG wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Sam poziom jest mniej istotny, gdyż jest sprawą bardzo indywidualną.Witam! Nie podała Pani w którym jest tygodniu ciąży. Zgaduję, że jest to mniej więcej 4/5 tydzień. W takim przypadku przyrost jest prawidłowy. ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska i 1 inny
Ginekologia

Wynik bHCG w 5 tygodniu ciąży

W 5 tygodniu i 5 dniu ciąży miałam USG było widać tylko pęcherzyk ciążowy. W 5 i 6 dniu ciąży HCG ze krwi wynosi 1267,0. Czy to jest wynik prawidłowy? Czy dlatego, że HCG jest niskie nie było widać jeszcze zarodka?Witam serdecznie. Nie zawsze podczas wczesnej ciąży (do 6tc) widać od razu zarodek w trakcie badania. Przy ocenie beta hCG ważny jest jego przyrost a nie tylko pojedynczy wynik. Prawidłowo co dwa dni powinien zwiększać się o 50-100% ...

Ginekologia

Przyrost poziomu beta-HCG

Witam, pierwszy wynik testu Bhcg miałam 1971, po tygodniu robiłam znów i wynik był 8630, po miesiącu wynik 11330. Moje pytanie brzmi, czy to jest prawidłowy przyrost? Bardzo proszę o odpowiedź.Witam serdecznie. Prawidłowo beta hCG powinno przyrastać o 50-100% co drugi dzień. Jeżeli ostatni wynik 11330 jest oznaczeniem wykonanym po miesiącu czy 3 tygodniach od pierwszego nie jest to wynik prawidłowy. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Niski przyrost betaHCG a poronienie chybione

(...) że wielkość zarodka odpowiada 6HBD i brak echa zarodka. Miałam zlecone badanie poziomu beta hcg celem oceny prawidłowości rozwoju zarodka i powtórne USG za 7 dni. (Podejrzenie braku prawidłowego rozwoju ciąży.) 08.10.2012 poziom beta hcg wyniósł - 75,205 mIU/ml. Dwa dni później 10.10.2012 - 91,170mIU/ml. Czy taki przyrost beta hcg jest prawidłowy dla 7 tyg. ciąży i takich wartości beta hcg? Dziękuję.Witam! Przyrost poziomu hormonu beta HCG jest niższy niż zwykle obserwowany w prawidłowo rozwijających się ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Brak zarodka a wynik BHCG

witam. pierwsze badanie beta hcg zrobiłam ok 4-5 tc-wynik 1060 mlU/ml. Tydzień później zrobiłam usg i był pęcherzyk 12 mm ale bez echa zarodka. Nic więcej lekarz nie widział. Powiedział, że może będzie widać za tydzień. Po 2 dniach od tego badani usg powtórzyłam badanie beta i wynik był 14441 mlU/ml. Na badanie usg idę za tydzień. Czy te wyniki są prawidłowe?Witam! Przyrost betaHCG może wskazywać na prawidłowy rozwój ciąży. Proszę udać się na badanie kontrolne w umówionym terminie. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Przyrost bHCG w ciąży i wymiary pęcherzyka

Witam. 30 listopada byłam u ginekologa, który potwierdził ciąże. Pęcherzyk miał 3,8mm. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Ale ja nie mogłam sie powstrzymać i zrobiłam badanie beta hcg. 4.12 miałam wynik 16911,36 a po 48 godzinach 22499,75. Czy to nie za mały przyrost? Proszę o pomoc. Bardzo się stresuje. Witam serdecznie. Nie ma powodów do obaw. Przyrost jest prawidłowy. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Ponad 100% wzrost beta-HCG

Czy poziom Beta - HCG jest prawidłowy? 15-19-2014 wykonałam badanie HCG wynik - 1371 mIU/ml natomiast 2 dni póżniej 17-10-2014 powtórzyłam badanie i wynik - 3328 mIU/ml. HCG wzrosło ponad 100% co to może oznaczać?Witam! Przyrost beta-hCG jest silnie zmienny osobniczo, a co za tym idzie zakres norm jest szeroki. Uważa się , że stężenie HCG powinno wzrastać dwukrotnie w każdym 2. - 3. dniu tygodnia ciąży. powyższy wynik nie powinien stanowić powodu do niepokoju. Pozdrawiam ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul
Poród

Badanie USG i puste jajo

(...) progesteron wynosi 21. Co mogą oznaczać takie wyniki? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam.Witam! Przyrost stężenia betaHCG ... Mam pytanie dotyczące wzrostu beta hcg. 2 dni temu beta wynosiła 57161, po 2 dniach 82890, wzrost około 45 %. Czy przy tak wysokiej becie wartość musi po dwóch dniach wzrosnąć o 66 %? Czytałam, że przy takich wartościach przyrost jest już wolniejszy ... beta HCG nie jest wystarczającym kryterium rozpoznania tego stanu. Pozdrawiam serdecznie! ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Wczesna ciąża a różnica pomiędzy beta HCG a HCG

Witam,jestem we wczesnej ciąży. Robiłam badania HCG ilościowo 03.01 1.264mUl/ml, 07.01 6.038mUl/ml i 13.01 28.845mUl/ml. Ponieważ kobieta w laboratorium poinformowała mnie że powyżej 30tyś. HCG ilościowo nie wyjdzie to zrobiłam badanie Beta HCG 17.01 z wynikiem 25.855. Czy różnica między całym HCG a Beta HCG może być tak duża biorąc pod uwagę że HCG licząć przyrost powinno być min.75.000?Czy zarodek umiera? Dziękuję za odpowiedź.Witam serdecznie. Wzrost beta hCG jest prawidłowy. Nie ma powodów do obaw. ...

Test ciążowy

Przyrost BHCG a 6 tc

(...) za dwa tyg.Jednak dla swojej wiedzy powtorzylam dwa ni temu beta hcg tj.10 lutego ,i wynosi ona 56 457. czy ten przyrost jest prawidlowy?teraz jestem w 6tyg i 4 d.ciazy.martwie sie rowiez,ze w 5tygi5d nie bylo widac zarodka.prosze o odpowiedz. sgPrzyrost jest prawidłowy. Zarodek jest dobrze widoczny od 6-7 tygodnia ciąży. Proszę spokojnie poczekać do wizyty kontrolnej i nie zamartwiać się przedwcześnie. Stres w Pani stanie jest niewskazany, zwłaszcza ten nieuzasadniony. Przyrost jest prawidłowy ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz i 1 inny
Ginekologia

Przyrost HCG - czy jest prawidłowy?

Witam. Zgodnie z Pani sugestią zrobiłam badania HCG i wyniki były następujące: 27 dni po punkcji (22 po transferze) HCG 8265, po 72h HCG 15257. Czy wzrost ten jest prawidłowy? Pytam, bo poprzednio wspomniała Pani, że powinno się podwoić w ciągu 2 dni, a u mnie nie do końca zdublowało się po 3 dobach. Pozdrawiam, KamilaWitam! Wynik jest jak najbardziej prawidłowy. Dynamika zmian poziomu beta HCG jest umowna i nie musi wynosić dokładnie dwa razy więcej po 2 dniach. Prawidłowo poziomy beta HCG w początkowych ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Marta Hat Lek. Marta Hat
Ginekologia

Wzrost BHCG w 7. tygodniu ciąży

Dzisiaj badałam betę i zastanawiam się czy wszystko jest ok.... A więc OM - 30 kwietnia. Wiek - 31. Badanie hcg w dniu 2 czerwca wyniosło 4139 czyli w normie według laboratorium, które dla 5-6 tygodnia wynosi 217-7138. Dzisiaj kolejne badanie i beta wynosi 8558 czyli w normie ale dla 7 tygodnia (3697-163563). Ja dzisiaj zaczęłam 6 tydzień, więc ten wzrost troszkę mnie niepokoi. Proszę o odpowiedź czy jest się czym denerwować. Zaznaczam, że dotychczasowy przyrost beta hcg był prawidłowy.Szanowna Pani ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Katarzyna Lewicka Lek. Katarzyna Lewicka
Ginekologia

Czy mój wynik betaHCG jest prawidłowy?

(...) ? Jaki powinien być przyrost bety HCG po 24h? Nurtuje mnie, po co doktor kazał mi wziąć Duphaston? Czy Duphaston wpływa na wynik ... Poniżej przesyłam moje poprzednie pytanie, a za odpowiedź serdecznie dziękuję. Chciałam dopytać jeszcze o wynik Beta HCG ... ciąży? Tydzień temu byłam u lekarza. Nie robił USG. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Wziąć Duphaston, zrobić Beta HCG 2 razy co 24 godziny. Nie mam plamień, brzuch czasem zaboli, ale nie mocno. Mam wrażliwe na dotyk piersi. Wczoraj odebrałam wynik Beta HCG 9463 ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
USG

Przyrost bHCG co drugi dzień

Witam, serdecznie. Czy następujący przyrost beta hcg 326-682-1271 co drugi dzień jest prawidłowy? Czy słaby aparat do usg może błędnie odczytać umieszczenie pęcherzyka ciążowego? Staram się z mężem długo o ciąże, teraz na usg pojawił się pęcherzyk, wiec zrobiłam badanie beta hcg i wzrasta, ale lekarz mówi że boi się że to może być ciąża poza maciczna. Mówi ze może się mylić jego aparat. Czy tak może być?,że się myli aparat? Dziękuje za odpowiedźWitam! Istnieje możliwość braku precyzji aparatu. W takim razie ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
USG

Przyrost HCG po 48 godzinach

Witam. Robione miałam beta hcg w poniedziałek tj.10.11 miałam 45 mIU/ml. Dwa dni później (48 h) dzisiaj beta 85. Z tego co wiem jest to dobry przyrost? Jest to przypuszczalnie 2 tygodnie od zapłodnienia. Na pierwsza wizyte ide dopiero za 2 tygodnie (26.11) czy to dobrze? Czy skoro jest dobry przyrost hcg można uznać narazie że ciąża znajduje się w macicy i nie jest to cysta? Mogę zakładać iż jest to ciąża? Ponieważ na usg jeszcze nic nie widać. Niecierpliwię się. Proszę o odpowiedź. DziękujePrzyrost ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Milena Lubowicz Lek. Milena Lubowicz
USG

Wynik USG ciąży i przyrost bHCG

Dzień dobry .Jestem w ciąży .Om miałam 4 sierpnia.Pierwsze usg 15 września z opisem pęcherzyk ciązowy gs 8mm(5,2t,c) brak struktur zarodka. Według mnie był to 6,1 tc . 16 września beta 7917 po 48 godz, 9959 , po 96 gdzinach od drugiego pomiaru17359. Czy beta nie za wolno przyrasta , i czy nie powinno być już struktur zarodka .Dziękuje za odpowiedź 16 wrześniaWitam! Na tym etapie ciąży zarodek mógł nie zostać uwidoczniony. Przyrost betaHCG wydaje się być prawidłowy. W razie wątpliwości proszę udać się ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Jakie są normy beta HCG w ciąży?

(...) proszę o szybką odpowiedź, zestresowana mamusiaWitam serdecznie, przyrost beta HCG jet prawidłowy w Pani przypadku. W badaniu USG ... prawidłowo, o czym świadczy prawidłowy przyrost beta HCG. Pozdrawiam ... malusieńkie i w piątek powtórzy USG, że już będzie lepiej. Chciałabym tylko wiedzieć, czy dotychczasowy przyrost beta HCG ... teście i zrobiłam beta HCG. Zostałam przyjęta do szpitala ze stanem zapalnym i ciemnymi upławami, 14.02 zostałam wypisana ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Maja Sidor-Lenkiewicz Lek. Maja Sidor-Lenkiewicz
Ginekologia

Czy przyrost betaHCG w ciąży jest prawidłowy?

Witam, zrobiłam badanie beta hcg pierwszy wynik we wtorek wyszedł mi 57048,53, drugi wynik robiony dziś w czwartek wyszedł 63228,30. Czy mój wzrost jest prawidłowy dla rozwijającej się ciąży? Proszę o odpowiedź.Witam! Na tym etapie ciąży, gdy stężenia betaHCG są już tak duże, rzędu kilkudziesięciu tysięcy mIU/ml, przyrost procentowy w ciągu 48 godzin nie musi być już tak duży jak wcześniej, przy mniejszych wartościach. Dlatego sądzę, że wszystko jest w porządku - choć dla całkowitej pewności konieczne ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
USG

Pierwszy dzień miesiączki a BHCG

Pierszy dzień ostatniej miesiączki to 26.08. W 31 dniu cyklu betaHCG wyniosło 281, po 6 dniach tj. 37 dnia cyklu juz 3086, natomiast po kolejnych 3 czyli w 40 dniu aż 7300. Ten 40 dzień to teoretycznie 5 tydzień i 3 dzień. Jednak w 37 dniu z usg wynikało, że to 4 tydzień i 3 dzień przy czym znowu z kalendarzyka wynikało 5 tydzień pełny. Trochę się niepokoję tym gwałtownie rosnącym Hcg. Rok temu poroniłam. Płód nie rósł a beta bardzo. Proszę o pomoc. DziękujęWitam! Przyrost betaHCG wydaje się być prawidłowy. W razie ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Czy mój przyrost b-HCG jest prawidłowy?

Witam, mam pytanie odnośnie do wyniku beta HCG, czy będąc w 5 tyg. ciąży wynik 9200, a po dwóch dniach 13000 - jest wynikiem prawidłowym?Witam! Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza dynamika poziomu hormonu beta HCG wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Sam poziom jest mniej istotny, gdyż jest sprawą bardzo indywidualną. Pozdrawiam serdecznie!   ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Ginekologia

Czy przyrost beta HCG zagraża ciąży?

(...) o rozwoju ciąży na podstawie badania stężenia beta HCG. Przyrost stężenia tego hormonu rzeczywiście może nieco zwolnić, tak jak Pan ... o informację, czy mam powody do obaw? Jest to moja pierwsza ciąża. Czytałam na Państwa serwisie, że prawidłowy przyrost to co najmniej 46% co 48 h, ale znalazłam również informację, że przy hcg 1.200 - 6000 ten przyrost może zwolnić i wtedy podwaja się co 96 h ... Witam. Mam pytanie odnośnie prawidłowości przyrostu beta HCG w przypadku mojej ciąży. Jestem na początku 5 tygodnia ciąży ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Aneta Zwierzchowska Lek. Aneta Zwierzchowska
Test ciążowy

Przyrost beta HCG i termin ostatniej miesiączki

(...) 09.2014 zrobiłam batanie beta hcg i wynik wyszedł 25,8. Powtórną betę wykonałam 15.09.2014 i wyszła 398,7, chciałam dowiedzieć się, czy przyrost jest prawidłowy i jaki powinien być przyrost po tygodniu?Witam! Do 5 tygodnia ciąży przyrost hormonu nie powinien być niższy niż 66% w ciągu 48 godzin. Podany przyrost nie wydaje się być powodem do niepokoju. O szczegółach proszę porozmawiać ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Ginekologia

Spadek poziomu beta-HCG w ciąży

witam. bardzo prosze o porade. w sobote zrobilam test hcg wynosil 35291, test powtorzylam w poniedzialek i wyniosl 30855, czy to jakas niedobra oznaka, normy tych wynikow wskazuja ze jestem na przelomie 7/8 tc. czytalam w internecie ze hcg rosnie pomiedzy 8 a 10tc, czy moze w moim przypadku jest tak ze hcg pozostanie juz na takim poziomie czy ten spadek moze oznaczac cos niedobrego Witam, poziom beta-hCG jest bardzo wysoki i prawidłowy dla ciąży. Na tym etapie przyrost poziomu hormonu nie jest już tak znaczny ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz
Ginekologia

Niski przyrost BHCG a usg ciąży

Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji mojego wyniku beta hcg. Pierwsze badanie robiłam 7 lipca i wyniósł 1401,00, w dniu wczorajszym zrobiłam jeszcze raz i wynik mam 21 845,00. Czy ten przyrost po takim czasie nie jest za niski? Niestety ... . 18 lipca byłam na usg i moje maleństwo miało 6,1 mm i było wszystko ok. Czy mam się czym martwić? Proszę o odp i dziękujęPrzyrost jest prawidłowy ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Bogdan Ostrowski Dr n. med. Bogdan Ostrowski
Ginekologia

Przyrost BHCG przy wczesnej ciąży

Witam w piątek (2.05.2014r.) robiłam badanie beta hcg i wyszło 8850.0 mIU/ml, dzis (5.05.2014r. )robiłam kolejny raz i wyszło 13539.0 mIU/ml. Moje pytanie brzmi czy przyrost jest prawidłowy? (ostatnia miesiączka była 20 marca 2014r.) więc ciąża jest wczesna. Proszę o odpowiedź.tak ,wygląda, że jest dobrze ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Piotr Wajda Lek. Piotr Wajda
Ginekologia

Jaki wiek ciąży przedstawia wynik betaHCG?

(...) jest jednak przyrost hormonu, a nie jego pojedyncze wartości. W Pani przypadku przyrost ten jest prawidłowy, co jest wyznacznikiem prawidłowego ... Witam Czy beta hcg 418 mlU/ml nie jest za wysoka jak na 8 dzień po zapłodnieniu? Dodam, że 4 dni później wynosiła 1406 mlU/ml.Witam serdecznie! Faktycznie przedstawione wyniki nie odpowiadają przedstawionym przez Panią datom. Wyniki te nasuwają podejrzenie ciąży ... się na wizytę do ginekologa, który oceni wiek dziecka na podstawie badania USG. Podwyższony poziom betaHCG w surowicy krwi ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
Ginekologia

Czy przyrost betaHCG jest prawidłowy?

(...) czy przyrost HCG jest prawidłowy i czy jest jeszcze nadzieja, że pęcherzyk się pojawi? Napomnę, że w listopadzie miałam wyłyżeczkowanie ... później byłam u lekarza, ale pęcherzyk płodowy był jeszcze niewidoczny, więc Dr zalecił betaHCG. Pierwsze HCG 30.04.2013 - wynik 379,51, drugi za dwa dni 02.05.2013 - wynik 681.27. Lekarz stwierdził, że to dobry przyrost i kazał się stawić na USG za 4 dni, dokładnie 6.05.2013, ale na USG nadal niewidoczny pęcherzyk płodowy. Więc kazał znowu zrobić HCG. Od ostatniego wyniku 681.27 minęło ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Anna Syrkiewicz Lek. Anna Syrkiewicz
Ginekologia

Czy jest to prawidłowy wzrost poziomu beta HCG?

Witam, data ostatniego krwawienia to 18.12.2010, 01.02.2011, badanie USG wykazało 3 tydzień ciąży i brak oznak życia. Kolejne USG 09.02 wykazało 6 tygodni i 5 dni z oznakami życia - pulsującym krwiobiegiem. Badanie poziomu BHCG z 07.02 to 19414, poziom po 48 godz. to 23812. Czy jest to prawidłowy przyrost? Z góry dziękuję za odpowiedź.Dzień dobry! W wynikach badań nastąpił przyrost hormonu. Jeśli w USG stwierdzono płód z bijącym serduszkiem, to wszystko jest w porządku. Z poważaniem ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Anna Wilczyńska Dr n. med. Anna Wilczyńska