Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Białko i nabiał to nie to samo. Białka to składniki odżywcze pełnią funkcje: strukturalną i zapasową, ale też wiele innych.
Nabiał to produkty spożywcze takie jak: mleko, wszystkie produkty pochodzenia mlecznego oraz jajka.
Witam serdecznie. Białko pełni szereg funkcji w naszym organizmie. Między innymi buduje nasze mięśnie, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. 1 g białka dostarcza około 4 kcal. Pełnowartościowe białko znajduje się w produktach pochodzenia zwierzęcego tj. mleko, jogurt, kefiry, mięso, wędliny. Białko roślinne znajduje się m.in. w fasoli i soi. Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaką rolę odgrywa białko w procesie odchudzania? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta po wyeliminowaniu mięsa, ryb i nabiału – odpowiada Mgr Katarzyna Patyk
- Skutki niedoboru białka? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy moja waga jest za mała? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Jedzenie nabiału podczas diety redukcyjnej – odpowiada Agata Zmorkowska
- Czy istnieją jakieś skutki uboczne nadmiernego jedzenia nabiału? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy czerwone wino pomaga na wzrost krwi? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy tabletki z żelazem pomogą w silnej anemii? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wpływ białka na organizm – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta a ćwiczenia na siłowni – odpowiada Mgr Katarzyna Szott