Co zrobić, żeby mieć płaski brzuszek?

Mam 15 lat. Mój brzuch nie jest duży, ale trochę odstający. Chciałabym mieć płaski, ale nie umięśniony. Od tygodnia myślę o różnych ćwiczeniach, ale dopiero od 2 dni ćwiczę 6 weidera. Koledzy z klasy powiedziali, że dzięki temu będę miała szybko płaski brzuszek, choć im on się podoba taki, jaki jest. Ale mi nie. Chciałam podkreślić także, że ćwiczę tylko 15 minut wieczorem. A więc czy nadal mam ćwiczyć 6 weidera, czy może jakieś inne ćwiczenia mi polecicie. I ile powinnam ćwiczyć dziennie 6 weidera, a ile inne ćwiczenia? Z góry dziękuję.

KOBIETA, 15 LAT ponad rok temu

Anemia

Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.

Witam!

Najlepsze będą dla Ciebie ćwiczenia na mięśnie brzucha. Wzmacniając te partie, Twoja sylwetka będzie szczupła i prosta. Mięśnie brzucha bowiem podtrzymują kręgosłup, dzięki czemu mniej się garbisz i brzuch wydaje się płaski. Poza tym ćwiczenia na mięśnie brzucha spalają tkankę tłuszczową znajdującą się w tej partii ciała.

Polecam zarówno 6 weidera, jak i inne ćwiczenia, które znajdziesz na naszej stronie www.abccwiczenia.pl. Codziennie powinniśmy ćwiczyć około 30 minut. W tym czasie nie musisz ćwiczyć tylko brzuszków, ale możesz również wykonywać ćwiczenia na inne partie ciała, np. nogi czy ręce i klatkę piersiową. Proponuję również sporty angażujące całe ciało, takie jak taniec, rower czy pływanie.

Pamiętaj jednak, że idealnie płaskiego brzucha nie ma nikt i nie warto poświęcam mu aż tak dużej uwagi.

Pozdrawiam.

0

Witam,

Zadbaj o odpowiednią aktywność fizyczną (np. gry zespołowe, bieganie, jazda rowerem) oraz prawidłowy sposób żywienia.

Podam kilka zasad żywieniowych dotyczących prawidłowego żywienia.
1. Zaplanuj 4-5 posiłków dziennie (wśród nich przynajmniej jeden powinien być posiłkiem ciepłym).
2. W głównych posiłkach powinno znajdować się źródło pełnowartościowego białka (np. mięso, ryby, wędliny, jaja).
3. Zaleca się podawanie chudych wędlin i mięsa. Z mięs należy wykrawać tłuste kawałki, a drób serwować bez skóry. 4. Mleko i przetwory mleczne powinny być spożywane każdego dnia.
5. Wybieraj dobrej jakości tłuszcz roślinny i masło.
6. Do surówek powinien być dodawany olej słonecznikowy, rzepakowy lub oliwa z oliwek.
7. Sałatki owocowe mogą być posypane np. nasionami słonecznika, orzechami włoskimi. Takie sałatki powinny zastąpić słodkie przekąski (batony, czekolady, lody).
8. Zalecane jest zwiększyć ilość warzyw w diecie.
9. Wskazane jest stosowanie produktów pełnoziarnistych (ryż brązowy, kasza gryczana, makaron pełnoziarnisty, pieczywo razowe). Produkty pełnoziarniste są źródłem węglowodanów złożonych, które dają więcej energii.
10. Zalecane jest stosowanie różnorodnych technik przyrządzania potraw- gotowanie w wodzie, na parze, pieczenie w folii lub bez, zapiekanie. Smażenie powinno ograniczone. 11. Należy ograniczyć spożycie słodyczy oraz unikać żywności typu „fast-food”.
12. Pij dużo wody mineralnej niegazowanej zamiast dosładzanych napojów, które są źródłem „pustych kalorii”.
13.Zwiększ swoją aktywność fizyczną.

Zapraszam również na moją stronę www.diet-coaching.xaa.pl Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty