Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Witamy!

Schemat postępowania w onkologii opiera się na standardach europejskich. Zostały one stworzone po to, aby po dokładnej diagnostyce zakwalifikować pacjenta do odpowiedniego programu leczenia, takiego który pozwoli uzyskać najlepsze wyniki.

Proszę zaufać lekarzowi prowadzącemu, na pewno wybrane leczenie jest odpowiednie, a nie można sobie w tej sytuacji pozwolić na dowolność wyboru w leczeniu.

Redakcja abcZdrowie.pl
 

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty