Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Podane wyniki mogą świadczyć o alergii na roztocza kurzu domowego. Wskazana jest wizyta u lekarza alergologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają te wyniki testów skórnych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Liczne drożdżaki w wyniku badania kału u dziecka – odpowiada Małgorzata Panek
- Interpretacja wyników badania alergicznego 3-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak interpretować wynik badania na alergię u dziecka 17-miesięcznego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia - dwa sprzeczne wyniki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Alergia u dziecka a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Suchy kaszel i uczulenie na roztocza kurzu domowego u 12-latka – odpowiada Milena Lubowicz
- Wynik badania na alergię na kurz domowy oraz białko jaja – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Alergia - pomocy – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Objawy alergiczne w listopadzie u 43-latki – odpowiada Renata GrzechociĹska
artykuły
Alergia na roztocza - objawy, przyczyny, jak sobie z nią radzić?
Alergia na roztocza znajdujące się w kurzu jest ba
Alergie środowiskowe
Ze względu na zmniejszoną odporność organizmu aler
Jak rozpoznać alergię? Pierwsze objawy, które powinny nas zaniepokoić
Alergia jest powszechnym schorzeniem, które może w