Grejpfrut na odporność
Kaloryczność Pani posiłków wynosi około 1600-1700 kcal. Obliczenia te nie są ściśle, gdyż nie podała Pani mas produktów (a łyżka, łyżce nie równa) oraz składu surowcowego poszczególnych potraw (np. jak było wykonane leczo, czy kurczak był ze skórą, jaka konkretnie była bułka). W internecie znajdzie Pani wiele programów, które mogą pomóc w obliczaniu kaloryczności dań jeżeli jest ona dla Pani ważna (np. Mr Big). Proszę zwrócić uwagę na urozmaicenie jadłospisu, wprowadzenie większego zróżncowania tłuszczów w diecie. Prosze także pamiętać o spożywaniu 5 porcji owoców i warzyw dziennie (za porcję należy uznać objętość co najmniej 1 filiżanki).
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak najlepiej obliczać kaloryczność posiłków? – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Wartościowość i kaloryczność posiłków – odpowiada Katarzyna Podrażka-Kurcewicz
- Wartości odżywcze i kaloryczność posiłków dietetycznych – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Zjedzenie kawałka tortu a lęk przed przytyciem – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Kaloryczność ciastek owsianych – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wartości odżywcze posiłków – odpowiada Ewa Kozłowska
- Problem z poskromieniem apetytu – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Obliczanie wartości odżywczej poszczególnych produktów – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ryzyko przytycia po zjedzeniu kalorycznego śniadania – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Wartości odżywcze i kaloryczność posiłków – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)