Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Opisane dolegliwości mogą wskazywać na występowanie infekcji o podłożu bakteryjnym. W przypadku nawrotu dolegliwości proszę udać się na wizytę do specjalisty dermatologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Uczulenie wokół oczu – odpowiada Lek. Kalina Wysocka-Dubielecka
- Małe, swędzące krostki - co to i jak wyleczyć? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co powoduje czerwoną i swędzącą skórę wokół ust? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Swędzące krostki na ciele – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Swędzące, czerwone i ropne krostki na plecach – odpowiada
- Drobne krostki wokół ust - co to? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co robić z tymi krostkami na brzuchu? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak odkazić swędzące krostki na napletku? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co oznaczają małe skupiska czerwonych swędzących krostek? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czerwone, swędzące krostki na ciele – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
artykuły
Nietypowe objawy COVID-19. Sine usta, skóra i paznokcie mogą pojawić się nawet u ozdrowieńców
Od kilku miesięcy wiadomo, że zmiany skórne mogą b
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Zmiany skórne - alergie, nowotwory, zioła łagodzące
Zmiany skórne mogą objawiać się w postaci drobnych