Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. W takiej sytuacji można podejrzewać, że jest to wynik alergii. Prawdopodobnie w domu znajduje się jakiś alergen.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego dziecko ma napady suchego kaszlu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Częsty kaszel suchy i odrywający u dziecka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Uporczywy kaszel u dziecka – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Jak długo utrzymuje się kaszel po zapaleniu płuc u dziecka? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Kaszel po zapaleniu oskrzeli u 1,5-rocznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Kaszel u 3-latka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Co sądzić o tych napadach kaszlu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przewlekły kaszel mokry u dziecka a konieczna diagnostyka – odpowiada Milena Lubowicz
- Lek Astmodil na astmę oskrzelową – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Suchy kaszel i 6-letniego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Kaszel u niemowlaka - przeziębienie, rodzaje kaszlu
Kaszel u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość.
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot
Duszący kaszel - charakterystyka, rodzaje, leczenie
Na początku trzeba zaznaczyć jasno - to, że się ka