Nie mogę poradzić sobie z tymi dusznościami. Co mi jest? - cd.

Zapomniałam dodać, że nigdy nie paliłam. Z leków mam jeszcze jeden, ale i tak nie widzę poprawy. Nie wiem, czy to zażywać. Mam też kłopoty przy jedzeniu - nie mogę przełknąć, czuję, że staje w gardle i w ogóle chyba cząstki pokarmu łapią się gardła i duszą. A jeszcze dodam, że nie mam świstów w płucach i pulmonolog też nic nie słyszy.

KOBIETA ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Wobec dopisanych objawów dodam, że oprócz badania laryngologicznego, konieczna będzie wizyta u gastrologa i gastroskopia, gdyż opisane objawy mogą wynikać z przeszkody umiejscowionej w przełyku.

Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty