Nieliczne szczawiany wapnia w moczu

Zrobilam ostatnio badania krwi i moczu, majac nadzieję, że wszystko będzie w porządku, jednak otrzymane wyniki moczu zaniepokoiły mnie, gdyż odbiegajż od normy podanej na kartce. Proszę o analizę. Mocz: barwa: jasnozółta, lekko mętny, ciezar wl: 1025 ph 6.0 bialko: opal glukoza, barwniki zółciowe, ciała ketanowe, azotyny: nieobecne urobilinogen: normie osad moczu: nabłonki: płaskie pojedyncze w preparacie leukocyty: 35-40 wpl erytrocyty: swieże 0-1 wpl bakterie: nieliczne w preparacie kryształy: szczawiany wapnia pojedyncze w preparacie. Dodam tylko, że ginekolog wykrył u mnie nadżerkę, nie wiem, czy ma to coś wspólnego. Czekam na wyniki cytologii. Badanie krwi: leukocyty 7,5 g/l skala 4-1o erytrocyty 4,700 g/l skala 3,500-5,000 hemoglobina 137,0 g/l sk 111,0-160,0 hematokryt 0,43 sk 0,32-0,47 MCV 92 fl SK80-98 MCH 29,1 pg SK27-34 MCHC 319 g/l SK 322-360 PLYTKI KRWI 265 G/L sk140-440 LYMPH 31% SK 20-45 MXD 10% SK1-12 NEUT NEUTROFILE 59% SK 45-70 LYMPH 2.4 G/L SK 1-4.5 MXD 0,7 G/L SK 0,0-1,5 NEUT 4,4 G/L SK 1,8-7,7 RDW-CV WSK ANIZOC RBC 0,13 SK 0,120-0,150 PDW WSK ANIZOC PL 12,3 fl sk 9,0-17,0 MPV SR OBETOSC PTL 9,9 fl sk 7,4-12 P-LCR ODS PLYT OLBRZ 0,24 SK 0,20-2,40 CHOLESTEROL 162,9 SK 120-200 HDL 56 SK >65 LDL 90,2 SK <135 TRIGLICERYDY 83,9 MG/DL SK 35-135 ASPAT 17 IU/O SK <31 ALAT 17 IU/I <31 BILIRUBINA CALKOWITA 0,87 MG/DL SK 0,3-1 FOSFATAZA ALKALICZNA 80,1 IU/L SK 15-104 OB PO 1 H 26MM SK <12 CHOLESTEROL/HDL 2,9 SK<5,4 INFO DODATKOWE: CUKIER WE KRWI 80 CISNIENIE 110/70 NADWAGA WIEK 25 KOBIETA

Pytanie zadane 15-06-2010r. o 02:30
 Redakcja abcZdrowie porady udziela Redakcja abcZdrowie

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.

Porada eksperta

Dziękujemy za zadanie pytania.

Twoje pytanie dotyczy prośby interpretacji wyników badań i niestety nie możemy na nie odpowiedzieć. Skonsultuj swoje wyniki badań ze swoim lekarzem prowadzącym, który znając Cię i mając historię Twojej choroby, będzie mógł właściwie ocenić Twój stan zdrowia.

Zachęcamy do zadawania innych pytań, na które z przyjemnością odpowiemy.

Z wyrazami szacunku,
Zespół redakcyjny abcZdrowie.pl

Artykuły na ten temat:
Dyskusje na ten temat na Forum Zdrowie »
Komentarze
Wyloguj

Porady ekspertów

Plemniki w każdym badaniu moczu - co to oznacza?

Od 3 lat u męża w każdym badaniu moczu wychodzą liczne plemniki. Mąż ma 49 lat i od 2 lat leczy...

lek. Magdalena Kowalska Porady udziela lek. Magdalena Kowalska lekarz w Klinice Neurologii i Epileptologii w Szpitalu im. prof. W. Orłowskiego w Warszawie.
Śluz i nabłonki płaskie w moczu

Witam! Otóż dziś, po raz kolejny w przeciągu dwóch tygodni zemdlałam rano. Zjadłam...

lek. Karol Kaziród-Wolski Porady udziela lek. Karol Kaziród-Wolski lekarz w trakcie specjalizacji z kardiologii w Świętokrzyskim Centrum Kardiologii.
Ciała ketonowe w badaniu moczu

Dzień Dobry! Chciałabym poprosić o interpretację badań, czy powinno coś niepokoić zwłaszcza...

lek. Marta Hat Porady udziela lek. Marta Hat pracownik Szpitala Specjalistycznego im. dr Józefa Babińskiego w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej.
Podwyższone stężenie urobilinogenu w moczu

Witam serdecznie, bardzo proszę o zinterpretowanie poniższych wyników badań. Czy wszystko...

lek. Magdalena Parys Porady udziela lek. Magdalena Parys lekarz w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym Oddział I Wewnętrzny.
Posiew moczu w ciąży

Witam, jestem w drugim miesiącu ciąży i odebrałam wyniki posiewu moczu, proszę o pomoc w interpretacji....

lek. Magdalena Parys Porady udziela lek. Magdalena Parys lekarz w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym Oddział I Wewnętrzny.
Badania moczu a odmiedniczkowe zapalenie nerek

Witam! Mam 30 lat, 3 x chorowałam na odmiedniczkowe zapalenie nerek, ostatni raz 6 lat temu....

lek. Magdalena Pikul Porady udziela lek. Magdalena Pikul w trakcie specjalizacji z pediatrii w Szpitalu Wojewódzkim Nr 2 w Rzeszowie, interesuje się pediatrią i neonatologią.
Wysokie stężenie wapnia całkowitego w moczu

Mam pytanie, jakie schorzenie powoduje wydalanie wapnia powyżej normy w dobowej zbiórce...

lek. Magdalena Parys Porady udziela lek. Magdalena Parys lekarz w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym Oddział I Wewnętrzny.
Silne pieczenie w kroku

Mam problem z moim tatą. 3 lata temu miał operację na raka prostaty. Po trzech miesiącach od...

lek. Joanna Gładczak Porady udziela lek. Joanna Gładczak lekarz specjalista chorób wewnętrznych. Autorka wielu profesjonalnych publikacji medycznych.
Badania moczu dziecka

Witam! Zrobiłam mojej córce (6 lat) badania moczu i trochę mnie niepokoją proszę o interpretację...

lek. Karol Kaziród-Wolski Porady udziela lek. Karol Kaziród-Wolski lekarz w trakcie specjalizacji z kardiologii w Świętokrzyskim Centrum Kardiologii.
Badanie moczu dziecka

Witam, proszę o interpretację wyników badań moczu rocznego dziecka o wadze 8,2 kg. przejrzystość:...

lek. Marta Hat Porady udziela lek. Marta Hat pracownik Szpitala Specjalistycznego im. dr Józefa Babińskiego w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej.
pokaż 10 następnych
Zamknij Załóż konto
Zamknij Logowanie

Nie masz konta? Załóż teraz

Zapomniałem hasło Przypomnij hasło

Zamknij

Wypełnij swoje dane

Ryzyko schorzeń często zależne jest od płci, wieku i wykonywanego zawodu

Wiek determinuje zarówno ryzyko schorzeń, jak i rodzaj leczenia

Dzięki informacji o Twojej lokalizacji i ubezpieczeniu, będziemy mogli zaproponować Ci najlepszych specjalistów i kliniki zajmujące się Twoim problemem

-

Dane kontaktowe potrzebne są nam do powiadomienia Cię o odpowiedziach specjalistów

Akceptuję regulamin zadawania pytań.
Cofnij