O czym świadczy wynik IgE?
Czy wynik badania ige dużo poniżej normy jest groźny?
Czy wynik badania ige dużo poniżej normy jest groźny?
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Badanie poziomu Immunoglobuliny IgE pomaga w diagnozowaniu reakcji alergicznej. Zwiększony ich poziom może występować zarówno w przypadku alergii jak i zakażenia pasożytniczego.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Alergia (inaczej nazywana uczuleniem lub nadwrażli