Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam, wyniki badań krwi interpretować można tylko i wyłącznie w oparciu o dane kliniczne oraz PEŁEN wynik badania. Proszę skonsultować wyniki z lekarzem, który zlecił wykonanie badania.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Podwyższona bilirubina całkowita we krwi – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Podwyższony wynik monocytów we krwi – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Podwyższona liczba limfocytów – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Badanie krwi: limfocyty, bazofile, neutrofile – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Niski poziom limfocytów u 10-latki – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Dlaczego OB jest podwyższone? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Wysoki odsetek limfocytów we krwi – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Podwyższony poziom limfocytów i obniżone neutrocytów – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Podwyższone monocyty u 18-latka – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Co oznacza tak podwyższony poziom limfocytów? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Wyniki morfologii - normy, interpretacja
Morfologia krwi jest jednym z podstawowych i najcz
Monocytopenia - przyczyny, badanie i wyniki
Monocytopenia to zbyt niska liczba monocytów we kr
Neutrofilia i neutropenia - najczęstsze przyczyny. Czy to groźne?
Neutrofilia, czyli wzrost liczby neutrofili we krw