Pokaż kategorie abcZdrowie.pl
Osoba, 25 lat Witam, mam 21 lat i ostatnio robiłam sobie badania na tarczycę. Jestem osłabiona, mam kłopoty z koncentracją i zapamiętywaniem. Moja mama miała chorą tarczycę i to sprawiło, że zrobiłam sobie te badania. To są moje wyniki: TSH - 1,033 (0,35-4,94), ft3 - 2,35 (1,71-3,71), ft4-0,89 (0,90-2,00). Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Redakcja abcZdrowie 79
Redakcja abcZdrowie Stażysta/Rezydent, Warszawa Śródmieście

Witam serdecznie.

Wyniki Pani badań hormonalnych tarczycy są prawidłowe. Jeżeli w Pani najbliższej rodzinie występowała choroba tarczycy, to można rozważyć wykonanie badania ultrasonograficznego gruczołu tarczowego. Jego prawidłowy wynik ostatecznie wykluczy schorzenie tarczycy.

Podobne pytania

lekarzy jest teraz online

Zapytaj lekarza
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500