Przypadkowe odkrycie na temat właściwości dzikiej róży

Witam
Osoby, które nie spożywają ryb powinny pamiętać aby wzbogacić dietę m.in.w jod, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz jeśli dotychczas ryba była głównym źródłem białka także w białko. Polecam lekturę mojej najnowszej książki pt Dieta która żywi i leczy, gdzie znajduje się dokładny opis czym zastępować ryby oraz gdzie znaleźć brakujące składniki oraz wiele cennych, praktycznych wskazówek dietetycznych. Książkę można nabyć pod adresem: www.dieta.eko.org.pl

0

Witam.Ryby są najlepszym źródłem białka i tłuszczów zwierzęcych, które charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością przez organizm człowieka. Zawierają wiele cennych składników odżywczych w tym znaczne ilości potasu, wapnia i fosforu. Bogate są również w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach m.in. A i D oraz witaminy z grupy B.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty