Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Opisany kaszel najpewniej jest konsekwencją astmy oskrzelowej. Proszę porozmawiać o tym z lekarzem pulmonologiem, który prowadzi leczenie Pani córki.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Kaszel u 5-letniego dziecka a alergia i astma – odpowiada Lek. Iwa Dziedzic
- Uporczywy kaszel u astma – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak leczyć astmę oskrzelową u dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co powoduje kaszel u dziecka od 5 lat? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Przewlekły kaszel u 3,5-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Glistnica a astma u dziecka – odpowiada Lek. Irena Zięba-Małachowska
- Zapalenie krtani u dziecka - jak mam dalej postępować? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co robić z tym katarem u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Uporczywy suchy kaszel u dziecka a początki astmy – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Częste infekcje u 2-letniego dziecka a astma oskrzelowa – odpowiada Aleksander Ropielewski
artykuły
Oskrzela - charakterystyka, choroby, zapalenie oskrzeli, astma oskrzelowa
Na skutek działania ( głównie) wirusów, ale i nisk
Koronawirus. Przeszli COVID-19, dziś walczą z powikłaniami. Jak choroba zmieniła ich życie?
Nawet ci, którzy przeszli zakażenie koronawiusem ł
Diagnostyka astmy u dzieci
Astma to przewlekła choroba zapalna dróg oddechowy