Benzoesan sodu - czy należy go unikać? (WIDEO)

Benzoesan sodu jest konserwantem stosowanym najczęściej przy produkcji żywności. Znajdziemy go w takich produktach, jak pakowane przyprawy, konserwy, wędliny, niektóre gotowe wypieki. Przepisy dopuszczają jego stosowanie w określonych normach, ale eksperci ds. żywienia zwracają uwagę, że nadmiar benzoesanu sodu może być szkodliwy. Czy należy go zatem unikać?

Sprawdź również:

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!