Trwa ładowanie...

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej

1. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 239 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 3,34 g białka,
  • 50,5 g węglowodanów,
  • 6,87 g cukrów,
  • 5,10 g błonnika.

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej ma w 100 g 2,65 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 0,22 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,64 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej – jakie ma witaminy?

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,62 mg witaminy B1,
  • 0,48 mg witaminy B2,
  • 3,88 mg witaminy B3,
  • 13,40 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,04 mg witaminy B6,
  • 8,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej ma w sobie:

  • 180 mg wapnia,
  • 3,57 mg żelaza,
  • 13,00 mg magnezu,
  • 50,0 mg fosforu,
  • 76,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 593 mg sodu, 0,56 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0,40 µg selenu.

4. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżowej, skrobi ryżowej i skrobi kukurydzianej - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 78 g (1 sztuka)
Wartość energetyczna 239 kcal 186 kcal
Białko 3,34 g 2,61 g
Węglowodany 50,5 g 39,4 g
Cukier 6,87 g 5,36 g
Błonnik 5,10 g 3,98 g
Tłuszcz 2,65 g 2,07 g
Tłuszcze nasycone 0,22 g 0,17 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,35 g 1,06 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,64 g 0,50 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze