Trwa ładowanie...

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo

1. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo w 100 gramach posiada wartość energetyczną 257 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 5,65 g białka,
  • 40,2 g węglowodanów,
  • 2,98 g cukrów,
  • 2,90 g błonnika.

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo ma w 100 g 8,20 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Pomysł na biznes: Ekologiczne poduszki"
  • 0 g tłuszczów nasyconych,
  • 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo – jakie ma witaminy?

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,52 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,25 mg witaminy B1,
  • 0 mg witaminy B2,
  • 0 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,14 mg witaminy B6,
  • 31,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo ma w sobie:

  • 41,0 mg wapnia,
  • 0,89 mg żelaza,
  • 42,0 mg magnezu,
  • 128 mg fosforu,
  • 165 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 544 mg sodu, 0,77 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,67 mg manganu i 9,20 µg selenu.

4. Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 69 g (1 sztuka)
Wartość energetyczna 257 kcal 177 kcal
Białko 5,65 g 3,90 g
Węglowodany 40,2 g 27,8 g
Cukier 2,98 g 2,06 g
Błonnik 2,90 g 2,00 g
Tłuszcz 8,20 g 5,66 g
Tłuszcze nasycone 0 g 0 g
Tłuszcze jednonienasycone 0 g 0 g
Tłuszcze wielonienasycone 0 g 0 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze