Trwa ładowanie...

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%)
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) (Flickr)

1. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 266 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 6,70 g białka,
  • 43,5 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) ma w 100 g 7,10 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 1,56 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 3,21 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 40,0 mg cholesterolu.

2. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) – jakie ma witaminy?

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,29 mg witaminy B1,
  • 0,29 mg witaminy B2,
  • 2,25 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,34 mg witaminy B5,
  • 0,11 mg witaminy B6,
  • 77,0 µg witaminy B9,
  • 0,15 µg witaminy B12.

3. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) ma w sobie:

  • 249 mg wapnia,
  • 2,50 mg żelaza,
  • 25,0 mg magnezu,
  • 169 mg fosforu,
  • 147 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 658 mg sodu, 0,60 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,12 mg manganu i 10,10 µg selenu.

4. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 266 kcal 75,4 kcal
Białko 6,70 g 1,90 g
Węglowodany 43,5 g 12,33 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,10 g 2,01 g
Tłuszcze nasycone 1,56 g 0,44 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,83 g 0,52 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,21 g 0,91 g
Cholesterol 40,0 mg 11,34 mg
Witamina C 0,30 mg 0,09 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze