Ciasteczka kokosowe

Wegańskie ciasteczka kokosowe to niedrogi i łatwy do wykonania deser, który może przyrządzić nawet osoba, która nie ma dużego doświadczenia w kuchni. Ten przepis na deser pozwala ponadto na duże eksperymentowanie, ponieważ wiórki są wymiennym składnikiem i zamiast nich można używać bardziej lubiane przez nas produkty.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 łyżki kakao,
  • łyżeczka oleju,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • 70 dag wiórków kokosowych.

Zobacz film: "Jedz to, co kochasz i chudnij"

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaj z cukrem, kakao, olejem i wodą. Następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj wszystko dokładnie. Ulep kilkanaście małych kuleczek. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Najważniejsze, by wiórek było więcej niż samego ciasta. Zamiast wiórek kokosowych można użyć innych substytutów, np. płatki owsiane, orzechy albo rodzynki.

Wartość odżywcza 1 porcji:
Kalorie 63,9
Białko 1,3 g
Tłuszcz 2,6 g
Cholesterol 0,0 mg
Węglowodany 9,3 g
Błonnik 0,7 g
Witamina C 0,0 mg
Witamina A 0,0 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!