Ciasto jabłkowe

Ciasto jabłkowe to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast. Podstawowy produkt, jakim są jabłka, możemy łączyć z różnymi dodatkami, np. bakaliami, innymi owocami, a przez to zmieniać tradycyjny smak szarlotki.

Składniki:

  • 2 kg jabłek,
  • pół kg mąki,
  • cynamon,
  • proszek do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • orzechy włoskie (ilość według uznania),
  • rodzynki (ilość według uznania),
  • olej roślinny,
  • bułka tarta.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

Sposób przygotowania:

Jabłka posiekaj lub zetrzyj na tarce. Posiekaj orzechy. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Blachę posmaruj olejem i bułką tartą. Wyłóż masę na blachę. Jeszcze nieupieczone ciasto posyp cynamonem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!