Pokaż kategorie abcZdrowie.pl
Pokaż kategorie

Ciaza prawdopodobienstwo

Zapłodnienie in vitro

Powikłania po in vitro

(...) pozamacicznej, wczesnego porodu czy śmierci okołoporodowej. Prawdopodobieństwo powikłań po in vitro Wiele osób rozważających ... , ponieważ badania wykazały, że po in vitro mają miejsce następujące komplikacje: ciąża wielopłodowa (o 15% częściej), poronienia (o 25% więcej przypadków), ciąża pozamaciczna (o 5% częściej), przedwczesny poród (o 20% więcej przypadków). Zaobserwowano ... prawdopodobieństwo innych anomalii. Z tego powodu kliniki przeprowadzają skrupulatne procedury diagnostyczne. W większości krajów możliwe ...

Ginekologia

Czy kłucie w pochwie może być objawem ciąży$1

Co to może być kuje mnie w pochwie czy to może być ciąża.Kłucie w okolicy pochwy nie jest typowym objawem ciąży. Jeśli jednak zachodzi prawdopodobieństwo, że mogło dojść do zapłodnienia, należy wykonać test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki lub po tym terminie. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz
Ginekologia

Czy to możliwe, że jestem w ciąży?

Mój wynik HCG to o.5.Lekarz mówi,że jest prawdopodobieństwo ciąży.Okres miałam 17\-18 sierpnia.Czy ciąża jest wogóle możliwa w tym przypadku\?Witam serdecznie. Jeden wynik hcg to zbyt mało aby rokować o ciaży. Proponuje wykonać test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki.Jaki jest zakres norm laboratorium w którym wykonała Pani badanie. Jeśli wynik przekaracza górną granicę normy jest to ciąża. Jeśli mieści sie w granicach normy prawdopodobieństwo ciąży zero. ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
Ginekologia

Sperma na wargach sromowych a prawdopodobieństwo ciąży

Witam, Jeśli miałam spermę tylko na łechtaczce i wargach sromowych, lecz nie doszło do stosunku, mogę być w ciąży$1 $1jestem dziewicą$1.Witam$1 Nie ma znaczenia czy jest Pani dziewicą. W opisanym przypadku prawdopodobieństwo ciąży jest znikome.Ciąża nie jest wykluczona, skoro nasienie było u wejścia pochwy, a lubrikacja $1wilgotność pochwy$1 była zapewne obecna. Pomyślcie o zabezpieczeniu$1 Pozdrawiam. PS.Dziewictwo nie zabezpiecza przed ciążą ani przed chorobami przenoszonymi drogą płciową $1STD$1. ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 1 inny
Ginekologia

Brak miesiączki po stosunku a ciąża

po stosunku \(8 września ; wytrysk po za\) pojawiła się miesiączka 11 września . kolejnej miesiączki nie ma , a powinna zacząć się 9 listopada . jakie jest prawdopodobieństwo ciąży \?Witam serdecznie. W pytaniu chodziło o 9 października...prawda\?\?Proszę wykonać test ciążowy. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Seks dzień po okresie a ciąża

Dzień dobry. Mam pytanie dzień po okresie uprawiałam seks z moim partnerem gumka przy stosunku pękła i mój partner skończył we mnie czy mogę być w ciąży \?Witam\! Istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Pani przypadku. Niestety ciężko określić jak duże ono jest, ponieważ nie podała Pani w którym dniu cyklu doszło do stosunku \( krwawienie miesiączkowe trwa różnie u każdej kobiety ... \(owulacji\) tym większe prawdopodobieństwo ciąży. Pozdrawiam ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul
Ginekologia

Wzmożony apetyt, ból piersi i jajnika oraz biały śluz a ryzyko ciąży

(...) przez ok 2\-3 dni a wczoraj zauważyłam dużo białego śluzu. Czy to może być ciąża\? Dodam że mam upławy i czekam na wizytę u ginekologa.Witam serdecznie. Ani stosunek przerywany ani stosunek podczas okresu nie stanowią skutecznego zabezpieczenia przed ciążą. Jej prawdopodobieństwo zależy jednak od tego jak długie i regularne ma Pani cykle miesięczne ...

Wkładka domaciczna

Wady wkładek wewnątrzmacicznych

(...) odczuwa takie dolegliwości, powinna niezwłocznie udać się do lekarza ginekologa. Wkładka domaciczna a ciąża Wkładka domaciczna ... , szanse na donoszenie ciąży wynoszą tylko 50-60%. Jest też prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej. Jednak takie przypadki też są ...

Inne napoje

Napoje gazowane w ciąży

(...) napojów dietetycznych były bardziej narażone na przedwczesny poród. Prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu wynosiło aż 78 ... bowiem wpływ napojów gazowanych na ciśnienie krwi u kobiet nie będących w ciąży. Słodziki a ciąża Popularnym słodzikiem dodawanym ...

Ginekologia

Ryzyko ciąży po 20-sekundowym stosunku

Czy moja dziewczyna może zajść w ciąże w wieku 16 lat po stosunku 20 sekund w czasie 5 dnia miesiączki i bez wylania spermy \?\?Witam\! Istnieje takie prawdopodobieństwo ale jest ono bardzo małe, i w praktyce raczej nie zdażają się przypadki zapłodnienia w opisanej sytuacji. Czas stosunku nie ma znaczenia, ale brak wytrysku oznacza niskie prawdopodobieństwo ciąży.1 sekundowa immisja penisa do pochwy bez gumki to jest hazardowe zachowanie. W Waszym wieku ewentualna ciąża byłaby zapewne problemem ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 2 innych
Ginekologia

Ciąża i prawdopodobieństwo bliźniaków

(...) zapłodnienia \"później niż 1\" tj. jeśli dochodzi do owulacji w dwóch jajnikach to dzieje się to jednoczasowo. Powstaje ciąza bliźniacza dwujajowa. W Pani przypadku nie jestem w stanie określić o jaką ciążę chodzi, gdyż opis jest bardzo niejednoznaczny.Ciąża wymaga obserwacji.Jeżeli w 2\-gim pęcherzyku brak jest zawiązka płodu to ciąża jest pojedynczaAby pojawiło się serduszko to musi byc widoczne ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 2 innych
Ginekologia

Plamienie zamiast okresu a prawdopodobieństwo ciąży

Witam ostatnią miesiączkę miałam w 16 lipca do dnia dzisiejszego nie mam miesiączki ale 20 sierpnia pojawiło plamienie brązowe nabrzmiały mi piersi i boli mnie dół brzucha ,wydaję mi się że przytyłam.Czy to może być ciąża\?Może być ale nie musi , proponuję zrobić test ciązowy i udać się do ginekologa Pozdrawiam DKPrawdopodobnie jest to ciąża. Wykonaj test ciążowy, najlepiej ten z krwi\- dostępny w każdym laboratorium. ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Danuta Kardzis Lek. Danuta Kardzis i 1 inny
Ginekologia

Microgynon a prawdopodobieństwo ciąży

Witam, wziełam dzis pierwsza tabletke antykoncepcyjna MICROGYNON 21, okresu nie mam bo spoznia mi sie 3 dni, test ciazowy wyszedl negatywny a po za tym ciaza wykluczona bo zawsze sie zabezpieczalismy prezerwatywa i ona nigdy nie pekla ani nie zsunela sie wiec postanowilam wziasc tabletke i mam pytanie od kiedy bede chroniona$1 I czy okres pojawi sie w czasie stosowania tych tabletek juz$1Witam$1 W opisanej sytuacji pełna ochrona przed ciążą powinna wystąpić po przyjęciu pierwszych 7 tabletek ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Ryzyko ciąży po pierwszym stosunku seksualnym

uprawiałam pierwszy raz seks z chłopakiem najprawdopodobniej w dni płodne, nie mogę dokładnie określić czy to były dno płodne bo nie mam regularnych cyklów, Chłopak nie doszedł we mnie i poza mną, współżycie trwało dosłownie 10$120 s . Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę$1Ciąża jest możliwa nawet bez wytrysku, czas pobytu penisa w pochwie nie ma istotnego znaczenia. Na $1następne razy$1 proponuję zabezpieczyć się. Z uwagi na rozpoczęcie współżycia warto skorzystać z profilaktycznej wizyty ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jerzy Więznowski Lek. Jerzy Więznowski
Ginekologia

Krew w moczu po stosunku bez zabezpieczenia

Witam , dwa dni temu uprawiałam sex ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia po raz pierwszy . Od wczoraj wieczorem sikam z krwią w moczu, przy czym odczuwam ból. Boję się bardzo i nie wiem co zrobić... Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po takich objawach \? Dodam, że na 75% były to dni niepłodne. Co mi może być\? Pomóżcie\? Czy to ciąża\?Witam serdecznie. Plamienie może być wynikiem defloracji lub krwawienia kontaktowego powstałego w wyniku stosunku. Ciąża także jest prawdopodobna ze względu ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Psychologia w raku piersi

Macierzyństwo z rakiem piersi

(...) gorzej niż pozostałe. Ciąża mnoga i karmienie piersią dodatkowo obniżają prawdopodobieństwo raka. U kobiet, które karmią piersią ... Macierzyństwo wpływa na ryzyko zachorowania na raka piersi. Według badań odpowiednio wczesna ciąża znacznie obniża ryzyko ... karmić piersią. Ciąża po remisji raka Macierzyństwo z rakiem piersi, a nawet po jego wyleczeniu może być trudne. Istnieją skutki ... . Wcześniejsza ciąża może nie pogorszyć stanu kobiety. Według kilku przeprowadzonych badań, macierzyństwo nie zwiększa ryzyka nawrotu raka ...

Ginekologia

Współżycie 2 dni po miesiączce a ciąża

witam $1$1 mam pytanie ,kochałam się z chłopakiem 2 dni po @ . @ mam co 29$130 dni , trwa ok 3 dni . Spuścił sie do środka , czy jest możliwa ciąża $1$1$1Witam W opisanym przypadku nie można wykluczyć ciąży ale prawdopodobieństwo jest niewielkie. Proszę obserwować swój organizm i w razie wątpliwości zgłosić się do lekarza. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul
Ginekologia

Włożenie penisa do pochwy a ryzyko ciąży

Mam pytanie . Jak mój chłopak włożył penisa do pochwy jeden raz i się nie spuścił to jest szansa że zajdę w ciąży Ciąża bez włożenia penisa do pochwy zdarza się rzadko, włożenie znacznie zwiększa prawdopodobieństwo prokreacji. Zajście w ciążę zależy od wielu czynników, ale tzw. czynnik męski jest bardzo istotny. Warto pomyśleć o zabezpieczeniu, jeśli nie planuje się potomstwa. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jerzy Więznowski Lek. Jerzy Więznowski
Ginekologia

Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę, jeżeli jest się dziewicą$1

Witam. Dzień po okresie razem z moim chłopakiem troszkę się $1amp;#39;zabawialiśmy. Do wytrysku nie doszło, ale partner był we mnie odrobinkę. Jestem jeszcze dziewicą. Jakie istnieje prawdopodobienstwo zajścia w ciąże. Wszystko działo się bez prezerewatywy Dziewictwo nie chroni przed ciążą. Nawet $1odrobinka$1 penisa może zapłodnić i to bez konieczności wytrysku. Tak naprawdę nie ma dni niepłodych, są tylko płodne i tzw. niepłodne, czyli przeważnie niepłodne... Pomyślcie o zabezpieczeniu, jeśli zdecydowaliście się ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jerzy Więznowski Lek. Jerzy Więznowski
Pierwszy raz

Zabezpieczenie na pierwszy raz

(...) bardziej przyjemne. Ciąża podczas pierwszego razu Jeżeli pierwsze współżycie seksualne odbyło się bez zabezpieczenia, istnieje ... . Przy prawidłowym użyciu chroni nie tylko przed nieplanowaną ciążą, ale również przed chorobami wenerycznymi. Schorzenia takie jak HIV, WZW C ... , a nawet wizyt u fryzjera (bardzo małe prawdopodobieństwo). Niestety są też wady takiego rozwiązania. Pierwszy stosunek z zabezpieczeniem ... . Antykoncepcja hormonalna, czyli popularne tabletki i plastry dobrze chronią przed ciążą, jednak nie dają żadnego zabezpieczenia ...

Ginekologia

Vermox i Metronidazol a ciąża

W pierwszym miesiącu ciąży, o której nie wiedziałam, zażywałam vermox i metronidazol. Jakie są szanse na to, ze moje dziecko będzie zdrowe\?Witam serdecznie. Niestety nie da się w sposób ścisły określić jakie konkretnie są szanse, że dziecko urodzi się zdrowe. Oczywiście istnieje duże prawdopodobieństwo, że leki nie wpłynęły na rozwój płodu. Powinna Pani regularnie odwiedzać ginekologa, który będzie obserwował czy z dzieckiem nie dzieje się nic niepokojącego i w razie potrzeby wdroży odpowiednie ...

Antykoncepcja

Bezpieczny seks w czasie okresu

(...) jak dostępne leki przeciwbólowe. Ciąża po seksie w czasie miesiączki Obiegowa opinia mówi, że seks w czasie miesiączki nie niesie ... przez wiele dni. Oczywiście w czasie miesiączki prawdopodobieństwo, że dojdzie do zapłodnienia jest mniejsze niż w innych dniach cyklu ... w tym okresie prezerwatyw, które uchronią nie tylko przed niechcianą ciążą, ale także przed chorobami wenerycznymi. Należy ... nasi forumowicze? Przeczytaj o tym w wątku "Stosunek w czasie okresu a ciąża". Bręborowicz G. Ginekologia ...

Ginekologia

Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy bólu jajników i podbrzusza$1

Dzień dobry, około po 7 dniach od miesiączki zaczęły boleć mnie jajnikii podbrzusze , pozniej stałam sie rozdrażniona , pojawiły się zawroty głowy i upławy . Mam chłopaka , ani razu nie współżyliśmy , lecz uprawialiśmy petting . Z obawy ,że to ciaża zrobiłam test ,który wyszedł negatywny . Czy test mógł się mylić $1 I czy to jednak może być ciąża $1 Bardzo się martwię Witam$1 ... bez skutecznego zabezpieczenia, również petting może zakończyć się ciażą. Proponuję powtórzyć test ciażowy. ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka i 1 inny
USG przezpochwowe

Pęcherzyki na jajnikach a wczesna ciąża

(...) i za tydzień mam zrobic testn ciążowy.Nie wiem,już co mam sama myśleć o tym czy to faktycznie wczesna ciąża$1proszę o odp. Pozdrawiamtrudno wystawić komentarz do takiej sytuacji.... zawsze można odczekać kilka dni i powtórzyć test ciązowy $1jeśli to wczesna ciąża prawdopodobieństwo pozytywnego wyniku jest większe$1, albo badanie usg $1pęcherzyk ciążowy rośnie bardzo szybko, nawet po kilku dniach wynik ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Grzegorz Pietras Dr n. med. Grzegorz Pietras
Ginekologia

Stosunek po przerwaniu stosowania tabletek antykoncepcyjnych a ryzyko ciąży

Dzień Dobry. Ostatni raz miałam miesiączkę od 08.10.13 $1wtorek$1 i w dni płodne $120.10.13$1 uprawiałam sex i niestety była wpadka. Ogólnie biorę tabletki anty, ale wtedy je zgubiłam i nie brałam przez około tydzień. Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży$1 I jakie są pierwsze objawy$1 Ja odczuwam senność, jestem co chwile głodna i często oddaje mocz, czy to może być ciąża$1Witam$1 Prawdopodobieństwo ciąży istnieje. Objawy, które Pani opisuje mogą o niej świadczyć, ale nie są to pewne oznaki ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul
Cukrzyca

Cukrzyca ciążowa

(...) Ciąża a cukrzyca Podczas procesu trawienia, układ pokarmowy rozkłada wszystkie spożywane cukry, czyli węglowodany ... wskazują na prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy, gdy pojawiły się dwa lub więcej z następujących wyników: 95 mg/dl lub więcej ...

Kamica żółciowa

Ciąża i kamienie żółciowe

(...) wiedzieć, że ciąża wzmaga prawdopodobieństwo powikłań kamicy pęcherzyka żółciowego. ... operacyjny przed ciążą. Planowo odradzam operację w ciąży. Jeśli nie ma objawów ostrych kamicy pęcherzyka operacja planowa ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz i 1 inny
Ginekologia

Prawdopodobieństwo ciąży po stosunku bez wytrysku

Uprawiam seks z chłopakiem od roku ale on sie we mnie nie spuszcza czy moge tak zajsc w ciaze\?\?Witam serdecznie. Brak wytrysku niestety nie chroni przed ciążą. Wydzielina z penisa, która wydobywa się w trakcie stosunku może zawierać plemniki zdolne do zapłodnienia.Tak\!Jeśli są to stosunki dopochwowe\/przerywane to istnieje ryzyko nieplanowanej ciąż. Metoda stosunku przerywanego jest mało skuteczna jako metoda antykoncepcji. ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 2 innych
Ginekologia

Ciąża a brak miesiączki

Dzień dobry, proszę o poradę. Kochałam się w 13 i 14 dniu cyklu bez zabezpieczenia. Mój partner nie doszedł we mnie. 4 miesiące temu odłożyłam tabletki antykoncepcyjne. Okres spóźnia mi się dwa dni. Zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny. Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży$1 Chodzę cała w nerwach, może to jest przyczyną braku okresu$1 Dzisiaj ponowiłam test i także negatywny. Z góry dziękuję za odpowiedź. Wydaje się, że ciążę można wykluczyć. Jeśli nie wystąpi miesiączka p ...

Późna ciąża

Ciąża po 40

(...) Wówczas prawdopodobieństwo udanego poczęcia wynosi 40-45% bez względu na wiek kobiety. Ciąża po 40 jest obecnie dość częstym ... szanse na urodzenie zdrowego dziecka maleją. Zmniejsza się również prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Jakie są szanse na poczęcie ... gdy prawdopodobieństwo zapłodnienia czterdziestolatki wynosi zaledwie 5% podczas każdego kolejnego miesiąca. W praktyce oznacza to, że nawet jeśli ...

Ginekologia

Ryzyko ciąży bez penetracji po kilku godzinach po stosunku

(...) prawdopodobieństwo ale nie eliminuje takiej możliwości. Np. u około 7 na 100 par na rok pojawi się ciąża mimo poprawnego stosowania ... Cześć \! Boje się , ze jestem w ciąży . Uprawiałam seks z moim chłopakiem , był on pierwszy zabezpieczaliśmy się ale miała wtedy dni płodne , poza tym nie odczułam podniecenia , nie doprowadził mnie do orgazmu . Kilka godzin po ostatnim stosunku , zabawialiśmy się bez zabezpieczenia , czy jego plemniki były jeszcze \"aktywne\" czy jest prawdopodobieństwo ze mogłam zajść wtedy ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 1 inny
Ginekologia

Ból jajnika a prawdopodobieństwo ciąży podczas karmienia piersią

Witam, Od 16 dnia cyklu boli mnie lewy jajnik, czasem prawy, ale dużo rzadziej. Współżyłam z mężem bez zabezpieczenia 1 dzień po miesiączce. Dodam, że mam 5miesięczną córkę, która karmię piersią, jednak miesiączkuję od 3 miesięcy. Mam cykle 26$127 dniowe. Nie mam innych objawów ciąży. Czy to może byc ciąża$1 Dzisiaj jestem w 21 dc, robiłam test ciążowy w 20 dc i wyszedł negatywny. Zapewne mógł nie być wiarygodny, bo może być za wcześnie. Proszę oodpwiedź czy to może być ciąża czy jakiś problem$1Proszę ...

Ginekologia

Skrócony okres po uprawianiu pettingu

uprawiałam petting\( 15 sierpień \)z chłopakiem mając na sobie bieliznę \( majtki \) , on natomiast był nago , tydzień po tym zdarzeniu dostałam miesiączki \( 21 sierpnia \) trwała ona 6 dni , o jeden dzien krócej niż zawsze .czy jest czym się martwić \? \(ciąża \) a propos jak można zajść w ciąże przez majtki \?Witam\! Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę \"przez majtki\" jest znikome. Okres trwający jeden dzień krócej niż zwykle nie jest powodem do niepokoju. Proszę obserwować swój organizm, ale jeśli ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 1 inny
Ginekologia

Serowata wydzielina z pochwy a prawdopodobieństwo ciąży

Witam, moj cykl trwa 30dni, dzis jest 22 DC jednak od 2 dni zaobserwowałam biały bezwonny grudkowaty$1 jakby konsystencja serka$1śluz.w dni płodne tydzien temu byl stosunek przerywany.pierwsza moja mysl to ciaza.od tego czasu czuje mdłości, odbija mi się, a w pierwsza noc miałam zwiekszone bicie serca i biegunke. temp.ciala=37st. czy to wszystko moga byc objawy ciąży ... czy to ciąża czy też np infekcja. Grudkowata, serowata wydzielina może być właśnie efektem infekcji grzybiczej. Proponowałbym wykonać ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Ból piersi i podbrzusza a prawdopodobieństwo ciąży

(...) jest prawdopodobieństwo ciąży $1 Każdy stosunek bez zabezpieczenia może skutkować zapłodnieniem, gdyż w preejakulacie wydzielanym przez cały czas trwania zbliżenia, również znajdują się plemniki. Stosunek przerywany nie jest więc skuteczną metodą ochrony przed ciążą. Należy ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz
Ginekologia

Krwawienie a prawdopodobieństwo zajścia w ciążę

Witam. Staramy sie z mezem o dziecko. W tym miesiącu kochalismy się podczas dni plodnych miedzy 4$112 listopada. 22 listopada dostalam okres, dzisiaj tj 25 mam slabe krwawienie wyglada tak jakby dobiegalo konca. Dodam ze mam regularne cykle co 28 dni. powiedzcie prosze czy to mozliwe ze moglam zajsc w ciaze a mimo to doatalam okres$1Witam serdecznie. Menstruacja może występować w pierwszym trymestrze ciąży na równi z istniejącą już ciążą. Nie jest to częste zjawisko, nie mniej jednak może występować ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Plamienie a prawdopodobieństwo ciąży

Witam dostalam wlasnie odpowiedz na moje pytanie ,$1 plamienie owulacyjne trwa dluzej niz tydzien$1.. troche zmartwila mnie ta odpowiesz bo w holandi jest trudno o specjalistyczne badania, mowia ze trzeba poczekac i przejdzie samo. Nie mam bolow swedzenia,a mialam nadzieje ze moze jestem w ciazy. Czyli te zaburzenia to nie ciaza$1 Pozdrawiam karolina Witam$1 Jeśli podejrzewa Pani ciążę to warto dokonać weryfikacji za pomocą testu ciążowego. Proszę przeprowadzić badanie zgodnie z zaleceniami ulotki po 14 dniach ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Ryzyko ciąży po niepełnym stosunku dzień po okresie

Czy duże jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże, poprzez płyn ejakulacyjny w dni niepłodne $1dokładnie jeden dzień po miesiączce$1, jeśli nie doszło do wytrysku i penis znalazł się tylko na kilka centymetrów w pochwie $1 Kiedy mogły by wystąpić pierwsze objawy ciąży $1 Ciąża jest mało prawdopodobna, ale nie można jej wykluczyć. Głębokość penetracji penisa nie ma większego znaczenia. Plemniki w wilgotnej pochwie poruszają się sprawnie... Warto pomysleć o zabezpieczeniu się zawsze, jeśli nie planuje się ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Jerzy Więznowski Lek. Jerzy Więznowski i 1 inny
Test ciążowy

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a nieregularne okresy

Witam. Jestem po odstawiwieniu tabletek harmonet. Pierwszy okres dostałam prawidłowo ok. 1wrzesnia. Natomiast drugiego jeszcze nie dostałam.wykonalam test ciążowy wyszedł negatywny. Czy mam powody do zmartwień$1Witam serdecznie. Zatrzymanie menstruacji może wiązać się z wieloma czynnikami. Do najczęstszych należą ciąża, stres, nadmierna utrata masy ciała oraz zaburzenia hormonalne $1 ... wynik pozytywny, prawdopodobieństwo ciąży jest więc w tym przypadku minimalne. ...

Ginekologia

Bezskuteczne starania o dziecko a stosunki w dzień owulacji

staramy się z chłopakiem od pól roku o dziecko i nic wynik jest negatywny. ostatnio w czasie owulacji kochaliśmy sie dwa razy raz rano a później na wieczór jakie moge miec prawdopodobienstwo że zostanę mama. teraz 21października bede miała okrews bo strasznie boląmnie piersiWitam serdecznie. Nie jestem w stanie określić czy akurat tym razem się uda. Jeżeli wszystko jest w porządku stosunek w okresie okołoowulacyjnym powinien skutkować ciążą. Nie mniej jednak rozumiem iż już od jakiegoś czasu Państwo starają się ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ginekologia

Łyżeczkowanie z powodu pustego jaja płodowego

26 września miałam łyżeczkowanie z powodu puste jajo płodowe. Poz 2$1tyg od zabiegu poszłam do lekarza prowadzącego stwierdził że jestem źle wyczyszczona przepisał mi antybiotyk a po 4 dniach dostałam silny krwotok. Pojechałam do szpitala tam stwierdzili że nie będą robić kolejnego łyżeczkowania ponieważ to pierwsza ciąża i dali mi kolejny antybiotyk. Powiedzieli że to samo ... prawdopodobieństwo że jama macicy oczyści się z resztek po łyżeczkowaniu samoistnie. Proszę postępować zgodnie z zaleceniami lekarza ...

Ginekologia

Zaparcia i powiększony brzuch a prawdopodobieństwo ciąży

powiekszony brzuch ,wyglada jak ciazowy .zrobialam 4 testy wszystkie negatywne z tygodniowym odstepem czasu robione .bylam u ginekologa , ale stwierdzi ze ciazy nie ma czy mozliwe zeby nie wykryl w takim czasie ciazy $1 pojawiaja sie zaparcia . bylam tez u lekarza pierwszego kontaktu ale stwierdzil ze raczej nic nie ma powaznego ze to tylko jelito . ale czy to mozliwe zeby od jelita az tak powiekszyl mi sie brzuch $1 czy to napewno nie ciaza $1gt;$1 co mi jest $1Proszę wykonać usg jamy brzusznej wraz z konsultacją ...

Odpowiada 1 ekspert : Dr n. med. Jacek Tulimowski Dr n. med. Jacek Tulimowski
Ginekologia

Twardy brzuch a prawdopodobieństwo ciąży

Witam. Mam pytanie Czy jesli 18.08 mialam okres zakonczyl sie po 8 dniach kochalam sie z mezem odrazu po okresie pare razy i w pierwsze dni plodne teraz caly czas odczuwam bol podbrzusza jak na okres ale za wczesnie by sie pojawil. piersi mnie nie bola i do wc chyba chodze normalnie ale strasznie napuch mi brzuch i jest twartdy czy to moze byc ciaza\?Witam\! Współżyła Pani w okresie płodnym, więc jest duże prawdopodobieństwo ciąży. Natomiast podane objawy raczej nie wynikają z bycia w ciąży ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 2 innych
Ginekologia

Brak okresu, zawroty głowy i mdłości a prawdopodobieństwo ciąży

12 dzień spóźnia mi się okres, test robiony wczoraj, wyszedł negatywnie. Ostatni stosunek 2 miesiace temu z zabezpieczeniem, jednak chlopak doszedł we mnie, czy jednak ciaza jest mozliwa$1 Jakis czas temu mialam zawroty glowy i mdlosci, one czasem sie powtarzają. Mam skurcze podbrzuszne i czasem w jajnikach. Co może byc tego powodem jezeli nie ciąża$1 okres zawsze mialam regularnie. Miesiac temu mialam tylko krótszy niż zawsze.Witam$1 Jeśli test został przeprowadzony prawidłowo to z dużym prawdopodobieństwem ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Kłucie jajników i skurcze macicy a prawdopodobieństwo ciąży

Klucie jedno razowe kilka razy dziennie kolo jajnikow I macicy I co jakis czas skurcze macicy czy moge byc w ciazy dodam ze dwa razy poronilam pierwsza ciaza pozamaciczna druga normalnaNiepowodzenia położnicze zwiększają ryzyko kolejnych ciąż pozamacicznych. Po pierwsze powinna Pani wykonać oznaczenie hormonu beta\-hCG we krwi, po drugie z wynikiem udać się do ginekologa ... diagnostyki\-ciąża\-dolegliwości bólowe w okolicy jajników.Po pierwsze czy jest Pani w ciąży czy wykonała Pani test ciążowy który ...

Odpowiada 4 ekspertów : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz i 3 innych