Przejdź na WP

Cukier brązowy

1. Cukier brązowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Cukier brązowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 380 kcal.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 0,12 g białka,
  • 98,1 g węglowodanów,
  • 97,0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Cukier brązowy ma w 100 g 0 g tłuszczów, w tym:

  • 0 g tłuszczów nasyconych,
  • 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Cukier brązowy – jakie ma witaminy?

Cukier brązowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Cukier brązowy zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0 mg witaminy B1,
  • 0 mg witaminy B2,
  • 0,11 mg witaminy B3,
  • 2,30 mg witaminy B4,
  • 0,13 mg witaminy B5,
  • 0,04 mg witaminy B6,
  • 1,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Cukier brązowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Cukier brązowy ma w sobie:

  • 83,0 mg wapnia,
  • 0,71 mg żelaza,
  • 9,00 mg magnezu,
  • 4,00 mg fosforu,
  • 133 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 28,0 mg sodu, 0,03 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 1,20 µg selenu.

4. Cukier brązowy - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 3 g (1 łyżeczka)
Wartość energetyczna 380 kcal 11,40 kcal
Białko 0,12 g 0,00 g
Węglowodany 98,1 g 2,94 g
Cukier 97,0 g 2,91 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 0 g 0 g
Tłuszcze nasycone 0 g 0 g
Tłuszcze jednonienasycone 0 g 0 g
Tłuszcze wielonienasycone 0 g 0 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Cukier brązowy
Cukier brązowy

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy