Pokaż kategorie abcZdrowie.pl
Pokaż kategorie

czy test ciążowy może nie wykazać ciąży

Ginekologia

Zaburzenia miesiączkowania a stosowanie luteiny

(...) kochałam się bez zabezpieczenia a od 16 września znów biorę luteinę,od 15 września bolą mnie piersi,nie tak mocno,ale daje się odczuć,czy to na okres\?czy może będzie ciążaWitam\! Niestety nie ma takiej możliwości, by na podstawie opisanych objawów ocenić czy jest Pani w ciąży. Brak krwawienia może być bowiem skutkiem nieregularnego miesiączkowania jak i ciąży. W celu potwierdzenia\/wykluczenia ciąży proszę wykonać test ciążowy. Dodatkowo, proszę skonsultować się ze specjalistą ginekologiem w celu przeprowadzenia ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka i 1 inny
Ginekologia

Plamienie zamiast okresu a prawdopodobieństwo ciąży

Witam ostatnią miesiączkę miałam w 16 lipca do dnia dzisiejszego nie mam miesiączki ale 20 sierpnia pojawiło plamienie brązowe nabrzmiały mi piersi i boli mnie dół brzucha ,wydaję mi się że przytyłam.Czy to może być ciąża\?Może być ale nie musi , proponuję zrobić test ciązowy i udać się do ginekologa Pozdrawiam DKPrawdopodobnie jest to ciąża. Wykonaj test ciążowy, najlepiej ten z krwi\- dostępny w każdym laboratorium. ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Danuta Kardzis Lek. Danuta Kardzis i 1 inny
Ginekologia

Petting i ryzyko przeniesienia plemników pod paznokciem do dróg rodnych

(...) dzień cyklu\-35\-37dni.śluz mam biały,gesty,nie jest rozciągliwy,po czasie wpada w zółtawy kolor. za tydz\/półtory powinnam mieć okres,czy to objawy zbliżającej się miesiączki\?czy tego śluzu może być więcej ze względu na to,że nie jestem dziewica\?Witam\! W opisanej sytuacji istnieje znikome ryzyko ciąży. W celu weryfikacji czy doszło do zapłodnienia warto wykonać test ciążowy po 14 ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki
Ginekologia

Brak okresu a negatywny test ciążowy 56 dni po stosunku

(...) okres;trwał 4dni.19 lipca robiłam test ciążowy\-wyszedł negatywny.Jest 5 września nie mam miesiączki,chodzę oddawać częściej mocz ok.6dni,nie miałam żadnych nudności, tkliwych piersi.4 września robiłam kolejny test\-56 dni od stosunku i wyszedł negatywny.martwi mnie to;chodzę często siku,nie mam okresu.Czy to możliwe,że jestem w ciąży\?i czy test się pomylił po tylu dniach\?Witam serdecznie. Wynik negatywny po tylu dniach od tamtego stosunku z dużą dozą prawdopodobieństwa wyklucza możliwość ciąży. Warto jednak skupić ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Ciąża

Pierwszy miesiąc ciąży

(...) u niektórych kobiet, mimo wczesnej ciąży, nadal występuje krwawienie i może trwać nawet do trzech miesięcy. Jeśli okres zaniknie, warto wykonać test ciążowy. Jego zadaniem jest wykrycie w moczu gonadotropiny kosmówkowej, hormonu charakterystycznego dla ciąży. Oczywiście taki test pomaga jedynie w podejrzeniu ciąży. A ten szczególny stan może stwierdzić lekarz za pomocą badania USG (badanie ... Wszystkie etapy ciąży są fascynujące, jednak to pierwszy miesiąc jest najbardziej tajemniczy. To czas, kiedy nawet kobieta ...

Ginekologia

Nieregularne miesiączki a stosunek bez zabezpieczenia

(...) i kręgosłup.Mam nietypowy objaw dziwny smak w ustach..Czy te objawy mogą świadczyć o ciąży\?Witam\! Na podstawie opisanych objawów nie można potwierdzić oraz wykluczyć ciąży. W celu weryfikacji czy doszło do zapłodnienia proszę wykonać test ciążowy po 14 dniach od ostatniego stosunku. W razie wątpliwości proszę udać się na wizytę do specjalisty ginekologa.Proponuję wykonać test ciążowy\-niezależnie od wyniku \/ dodatni, ujemny \/ wskazana konsultacja ginekologiczna. Brak miesiączki oprócz ciąży może świadczyć o zaburzeniach ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki i 1 inny
Ginekologia

Ryzyko ciąży po wytrysku w bieliźnie

miesiąc temu ja z moim chłopakiem byliśmy tylko w bieliźnie i pocieraliśmy się o siebie, leżałam tyłem do niego w pewnym momencie on miał wytrysk i jego i moje majtki z tyłu były mokre.Czy jest możliwość że mogę być w ciąży dodam że w tamtym miesiącu ... miejsc intymnych. Dodatkowo warto zauważyć czy dostałaś w tym miesiącu okresu\?\? Jeżeli nie możesz wykonać test ciążowy by rozwiać swoje wątpliwości.Raczej nie\! Piszesz mało konkretnie ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
Ginekologia

Powiększony jajnik w badaniu USG a prawdopodobieństwo ciąży

w czasie ostatniego usg lekarz mi powiedzial ze mam powiekszony prawy jajnik 42,4 na 29mm z pecherzykiem o srednicy 23,2 obraz tworzacego sie cialka zoltego to 19dc czy to moze byc ciazaWitam serdecznie, Taki obraz uzyskany w badaniu może oznaczać ciążę.Czy wykonała Pani test ciążowy\? Ciałko żółte świadczy o przebytej owulacji.Za mało informacji ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 2 innych
Ginekologia

Okres, jednorazowy epizod wymiotów a ciąża

(...) raczej nie było implantacyjnym tylko miesiączką. Proponuję wykonac test ciążowy aby rozwiać wątpliwości bo powinien już wyjść dodatni w przypadku ciąży.Proszę wykonać test ciążowy. Jego wynik udzieli nam odpowiedzi na Pani pytanie. Dr Jacek Tulimowski ... obiadu zaczęłam wymiotować,źle się czuję.I ostatnio zdarzają mi się kluchy w gardle..Czy może to być objaw ciąży.. Dodam ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 1 inny
Ginekologia

Plamka na macicy w badaniu USG a ciąża

(...) \? Czy może jednak udało się utrzymać ciąże\?czy są takie przypadki\?Witam serdecznie. Mogło to być poronienie. Rozstrzygające jest kolejne badanie USG lub test ciążowy. Proszę jednak pamiętać iż test może być fałszywie pozytywny w przypadku niedawno dokonanego ... metodą.pozdrawiamCzy wykonała Pani test ciążowy lub badanie poziomu HCG w surowicy krwi \-jaki był wynik, Jeśli nie mamay potwierdzenia ciąży w badaniach laboratoryjnych lub teście to nie możemy mówić o poronieniu. Dr Jacek Tulimowski ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska i 2 innych
Normy laboratoryjne

HIV - metoda Western blot

(...) testom przesiewowym wykazała wynik dodatni. Badanie na HIV wykonywane jest u kobiet w ciąży, aby zapobiec nieświadomemu zakażeniu ... może dać wynik: dodatni – obecność wirusa HIV w organizmie (nie jest równoznaczna z zachorowaniem na AIDS); ujemny – może oznaczać brak zakażenia wirusem lub że badanie wykonane zostało w tzw. „okienku immunologicznym ... do zakażenia wirusem HIV może dojść całkowicie nieświadomie. Wykrycie wirusa u matki w dużym stopniu umożliwia uniknięcie przeniesienia ...

Ginekologia

Brak okresu po usunięciu krążka antykoncepcyjnego

(...) i nie zabezpieczyła się inną metodą może być ciążą .jeżeli była zabezpieczona można poczekać ,Proszę wykonać test ciążowy, wynik negatywny ... dawno mieć\(chcialam podkreslic ze nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się opuźnienie\)Czy to normalne\?nie czuje by ten okres się zbliżał czy może jestem w ciązy.Proszę o poradęTo czy Pani może być w ciąży to trudno mi powiedzieć. Jeżeli doszło do niezabezpieczonego stosunku istnieje taka szansa. brak okresu zaś może wynikać z rozregulowania gospodarki hormonalnej spowodowanej aplikacją ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska i 2 innych
Ginekologia

Spóźnienie okresu po porodzie przy karmieniu piersią

(...) tym bardziej w okresie karmienia piersią. Nie można także wykluczyć kolejnej ciąży. Proponuję wykonać test ciążowy w 14 dniu po ostatnim stosunku. PozdrawiamZastanów się czy chcesz być w ciąży czy nie\? Jeśli nie, to pomyśl o skutecznej antykoncepcji, porozmawiaj ... \- ale wieczorem wyszedł negatywnie .Przy 2 i 3 ciąży robiłam zawsze test wieczorem już 1tydzień po spodziewanej miesiączce ... od lat. Stosuje z mężem stosunek przerywany też od lat. Martwię się tym spóżniającym sie okresem jaka może być przyc ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
Ginekologia

Kłucie jajników i skurcze macicy a prawdopodobieństwo ciąży

(...) na wizytę kontrolną.Proszę wykonać test ciążowy z moczu lub z krwi, a następnie udać się na wizytę do ginekologa w celu dalszej diagnostyki\-ciąża\-dolegliwości bólowe w okolicy jajników.Po pierwsze czy jest Pani w ciąży czy wykonała Pani test ciążowy który ... . Objawów ciąży może być wiele\! Wykonaj betaHCG. ... Klucie jedno razowe kilka razy dziennie kolo jajnikow I macicy I co jakis czas skurcze macicy czy moge byc w ciazy dodam ...

Odpowiada 4 ekspertów : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz i 3 innych
Ginekologia

Powiększenie brzucha i nieregularne miesiączki a ryzyko ciąży

witam, zabezpieczyłam się z moim partnerem oraz wtrysk był na zewnątrz, czy możliwa jest ciąża\? zauważyłam powiększenie się brzucha oraz nieregularne miesiączkiRyzyko choć niewielkie istnieje nawet w przypadku stosowania antykoncepcji \(nie określiła Pani jaką metodą się zabezpieczaliście\). Należy wykonać test ciążowy w celu wykluczenia lub potwierdzenia ciąży.Nie wiem jak Panie \"zabezpieczyła się\" Z doświadczenia wiadomo, że do ciąży może dojść zawsze i takie założenie najlepiej przyjąć decydując się ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz i 1 inny
Ginekologia

Stosunek w czasie owulacji bez zabezpieczenia a ryzyko ciąży

Witam, zastanawiam się nad tym jak to jest, sprawdzałam w internecie na \"kalkulatorze ciąży\" w którym tygodniu jestem bo spóźnia mi się miesiączka niby o jeden dzień ale się spóźnia. Ostatnią @ miałam 22.08.2013, a 7 września w dzień oowulacji kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia. Czy mogło dojść do zapłodnienia \? i czy test ciążowy może wykryć już 4 tygodniową ciąże ... miesiączki. Proszę więc wykonać test i zweryfikować czy doszło do zapłodnienia czy nie. Ryzyko oczywiście istnieje i jest ono duże ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz
Badania

KTG

(...) do badania KTG? KTG w ciąży przeprowadza się, aby stwierdzić, czy: płód żyje; płód jest dotleniony; nie wystąpiła niedrożność łożyska; w czasie porodu nie wystąpią problemy z dotlenieniem płodu. Badanie KTG przeprowadza się w zaawansowanej ciąży i w czasie porodu. Zwykłą kardiotokografię może zlecić położna, ale test stresowy tylko lekarz.Inne wskazania do KTG to: ból brzucha w ciąży; nadciśnienie tętnicze w ciąży; choroby nerek u ciężarnej; krwawienie z pochwy; konflikt serologiczny; przenoszona ciąża; uraz brzucha ...

Ginekologia

Stosunek w ostatni dzień okresu bez zabezpieczenia a możliwość ciąży

(...) Nie mogę tego jednak wykluczyć stąd moja sugestia aby wykonać test ciążowy w 14 dni po stosunku.Oczywiście tak. Można zajść w ciążę w takich okolicznościach. Może warto jednak zabezpieczać się\? Dr med. Leszek Włodarczyk ... uprwiałam seks z moim chłopakiem w 5 ostatni dzien miesiaczki bez zabezpieczenia, chlopak nie skączył we mnie, miesiaczkę mam co 23\-28 dni,czy jest możliwość zajścia w ciąże\?Witam serdecznie. Jeżeli twoje cykle są regularne a stosunek odbył się ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
Ginekologia

Ból sutków, kłucie lewego jajnika i plamienia a prawdopodobieństwo ciąży

(...) mnie sutki, są wokół nich białe kropki, takie jak grudki, czytałam że to może być oznaka ciąży, w dodatku boli mnie\(kłuje\) lewy jajnik. A 16i17 wrzesnia mialam takie jakby plamienia, polaczenie śluzu z odrobinką krwi.Czy jestem w ciązy\?\?Jeśli prezerwatywa była prawidłowo założona i nie doszło do jej uszkodzenia w trakcie stosunku, ryzyko ciąży jest minimalne. Piersi mogą boleć także w czasie owulacji. Jeśli nie dojdzie do krwawienia miesięcznego 27.09. może Pani wtedy wykonać test ciążowy, który da ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz
Ginekologia

Kropka na USG a ryzyko ciąży

Witam, mam taki problem podejrzewam ciaze mniej wiecej 4 tydz od ostatniego okresu \(26.08\) wczoraj bylam u lekarza na ogolnej kontroli zrobil mi usg dopochwowe i wyszla mu jakas kropka. czy to moze byc ciąza\? on tego nie stwierdzil kiedy powiedzialam o podejrzeniach i kazal mi przyjsc w styczniu..Jest jeszcze zbyt wcześnie by można było uwidocznić echo zarodka w badaniu USG. W dniu spodziewanej miesiączki \(nie wcześniej\!\) należy wykonać test ciążowy, aby zweryfikować czy doszło ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz
Ginekologia

Pocieranie członkiem o wargi sromowe a ryzyko zajścia w ciążę

Czy od pocierania członkiem o wargi sromowe można zajsć w ciąże\? Otóż robiliśmy to z moją dziewczyną i prawdopodobnie z penisa wydostał się preejakual i teraz boimy się czy ona może być w ciążyWitam serdecznie. Petting jest jednym z zachowań ... w nim plemniki. Warto także ustalić czy partnerka miała dni płodne. Polecam także by wykonała test ciążowy w 14 dniu po stosunku lub w dniu spodziewanego okresu.Zastanówcie się czy interesuje was antykoncepcja czy nie. Jeśli nie to porozmawiaj z ginekologie ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon i 1 inny
Ginekologia

Brak okresu, ból podbrzusza i biały śluz z pochwy po stosunku

(...) w trckacie którego się całowaliśmy a potem znów\(Czy wtedy mogły się plemiki przedostać\? Miałam wtedy dni płodne\) Czy to ciąża czy może coś dzieje się z moim organizmem ponieważ byłam za młoda i mój organizm sie db nie rozwinął jeszcze\? Szybko dojrzewam ...Witam\! W opisanym przez Ciebie przypadku ryzyko ciąży jest niewielkie, aczkolwiek istnieje. Skoro zatem nie masz miesiączki, zdecydowanie powinnaś wykonać test ciążowy. A propos objawów to mogą mieć one wiele przyczyn, w tym może być to objaw fizjologiczny ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Ginekologia

Ból podbrzusza i wyciek z piersi a negatywny test ciążowy i ryzyko ciąży

(...) i miesiączki, która przebiegła normalnie, mogę być w ciąży \? Jeśli nie, to co może być przyczyną podanych objawów\?Witam\! W przypadku ... Zastanawiam się czy mogę być w ciąży. Moje ostatnie dwie miesiączki były w terminie 19 sierpnia i 15 września. Pomiędzy jedną a drugą robiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie. Dni płodne mam dopiero teraz, a od mniej więcej tygodnia boli ... z piersi może być spowodowany zaburzeniami hormonalnymi lub infekcją. W celu ustalenia przyczyny dolegliwości konieczna będzie ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Jacek Ławnicki Lek. Jacek Ławnicki i 1 inny
Ginekologia

Hashimoto, ból piersi i jajników a negatywny test ciążowy

(...) dostałam w 32 dz cyklu a tydzień wcześniej pobolewał mnie lewy jajnik. test ciążowy zrobiony w 28dz cyklu wyszedl negatywny. teraz jestem 5 dni po okresie a w dalszym ciągu czuje ból lewego jajnika i bolące piersi. Czy powinnam powtórzyc test\?Tak, test ... \: wykonać oznaczenie poziomu hormonu HCG w surowicy krwi\-wykluczenie bądź potwierdzenie ciąży. Ból jajnika\-wykonać badanie USG ... poczekaj hashimoto może powodować różne zaburzenia ,powinnaś być pod ścisłą kontrolą endokrynologa ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz i 2 innych
Ginekologia

Brak miesiączki a przyjmowanie luteiny

(...) Przede wszystkim należy wykluczyć możliwość ciąży. Myślę że warto wykonać test ciążowy. Proszę pamiętać że każdy niezabezpieczony stosunek seksualny niesie ze sobą ryzyko. Brak okresu może być spowodowany również rozregulowaniem równowagi hormonalnej przez przeziębienie ... , w przypadku ujemnego wyniku bkonieczna diagnostyka zaburzeń hormonalnych.Proszę wykonać test ciążowy. Wynik ujemny ... witam,nie wiem co mam myśleć ostatnią miesiączkę miałam 11 sierpnia dość obfitą i długą.Mam nie regularne cykle,więc byłam ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska i 2 innych
Ginekologia

Wynik testu ciążowego przy infekcji pochwy

(...) hormonalne jak najbardziej mogą mieć wpływ na wynik testu ciążowego. Infekcje dróg rodnych nie. Warto powtórzyć test ciążowy pamiętając o jego prawidłowym wykonaniu \- poranny mocz. Może Pani także wykonać badanie poziomu hormonu beta\-hCG z krwi. Proszę jednak pamiętać, że \"ostatecznego\" potwierdzenia ciąży dokonuje lekarz ginekolog ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Ginekologia

Stosunek dzień przed okresem a spóźnianie się miesiączki

(...) test ciążowy i skonsultować się z lekarzem ginekologiem. ... .08 i dziś mija 22 dzień cyklu i okresu nadal brak i dodatkowo cały czas czuje jakbym miała dostać okres. Co to może oznaczać. Dodam też że dzień po okresie miałam owulację i poszłam z chłopakiem do łóżka bez zabezpieczenia, ale.nie kochalismy się tylko raz we mnie wszedł, ale nie miał wtryskuWitam\! W opisanym przez Panią przypadku ryzyko ciąży jest niewielkie. Znacznie bardziej prawdopodobną ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Ginekologia

Brak okresu a stosunek bez zabezpieczenia i bez wytrysku

(...) 08 i dziś mija 22 dzień cyklu i okresu nadal brak smutas.gif i dodatkowo cały czas czuje jakbym miała dostać okres. Co to może oznaczać. Dodam też że dzień po okresie miałam owulację i poszłam z chłopakiem do łóżka bez zabezpieczenia, ale.nie kochalismy się tylko raz we mnie wszedł, ale nie miał wtrysku.Witam\! W celu wyjaśnienia sytuacji proponuję wykonać test ciążowy. Wykonuje się go w dniu planowanej miesiączki jeśli okres się spóźnia, więc w tym przypadku powinien już wyjść dodatni w przypadku ciąży. W razie ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul
Ginekologia

Brak krwawienia po antybiotyku podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej

(...) opóźniania się wystąpienia krwawienia dłużej niż 7 dni proszę zrobić test ciążowy.Witam\! Niestety w opisie nie podała Pani informacji ... i wyszedł negatywnie, czy to możliwe, że jednak mogę być w ciąży\? Dodam też, że ostatnio zmieniłam tryb żywienia i uprawiam więcej sportu, czy to może mieć wpływ na okres\?Witam\! Równoległe stosowanie antybiotyków \(nie podała Pani jaki konkretnie zażywała ... antykoncepcyjną tabletek hormonalnych. Ze względu jednak to fakt, że był to stosunek przerywany, ryzyko ciąży jest znacznie mniejsze ...

Odpowiada 2 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 1 inny
Ginekologia

Ryzyko ciąży a stosunek w 11 dniu cyklu

(...) po stosunku aby stwierdzić czy jest Pani w ciąży należy wykonać test oznaczajęcy poziom HCG we krwi\-wynik odpowie czy jest Pani w ciąży. Pozdrawiam Dr Jacek TulimowskiWitam, o ile nie zostało u Pani zdiagnozowane zaburzenie miesiączkowania i nie została ... . Ryzyko zapłodnienia w tzw. \"stosunku przerywanym\" jest niewielkie, ale istnieje. Dla pewności powinna Pani wykonać test ciążowy ... cykl trwał 33 dni, jednak wcześniej trwał około 30,nawet do 38 dni. Martwię się, że mogę być w ciąży dlatego chciałabym się ...

Odpowiada 3 ekspertów : Dr n. med. Jacek Tulimowski Dr n. med. Jacek Tulimowski i 2 innych
Objawy ciąży

Czy to ciąża? Sprawdź!

(...) implantacyjnym. W takim wypadku prawdopodobieństwo ciąży rzeczywiście jest duże. Plamienie może być również wywołane innym czynnikiem niż ... podgorączkowy może być objawem choroby. b) nie (0 punktów) U kobiet w ciąży temperatura ciała podnosi się do około 37 stopni z powodu ... symptomy ciąży, jak nudności, parcie na pęcherz, ból i obrzęk piersi. Wykonaj test i sprawdź, czy występują u ciebie wczesne objawy ciąży! Pamiętaj jednak, że gdy podejrzewasz, że jesteś w ciąży, najlepiej zrobić test na obecność w moczu hormonu hCG albo udać ...

Ginekologia

Bolący guzek w piersi, białe grudki w śluzie i brak okresu

(...) jak i wydzielina z pochwy powinny zostać poddane diagnostyce lekarskiej. Opisane przez Panią objawy nie należą do typowych objawów ciąży. Jeśli jednak istnieje ryzyko ciąży powinna Pani wykonać test ciążowy przed wizytą u ginekologa. Nie należy się krępować pytaniami ... ..konec sierpnia a jego nie ma. Boli mnie równiez guzek w piersi,moze to powiekszony węzeł chłonny. Mam nadzieję ze to nie jest objaw ciąży ... lub wykluczenie ciąży \/ zmiana w piersi wymaga wykonania USG piersi, podsumowując wskazana jest wizyta u ginekologa. Dr Jacek Tulimowski ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz i 2 innych
Ginekologia

Brak okresu a tabletki antykoncepcyjne na problemy hormonalne

(...) napisała Pani ile trwa u Pani cykl miesiączkowy i czy jest regularny. Proszę dla pewności zrobić test ciążowy po terminie ... doustnej antykoncepcji istnieje również niewielkie ryzyko ciąży. Proponuję zgłosić się do ginekologa, jeśli miesiączka nie pojawi ... . Czym może być spowodowany tak długi brak miesiączki\?Witam\! Skoro przyjmuje Pani w 16 dniu cyklu tabletkę po raz ostatni ... może być spowodowany utrzymaniem wysokiego poziomu hormonów dostarczanych w postaci tabletek poprzez cały cykl. Krwawienie ...

Odpowiada 3 ekspertów : Lek. Magdalena Pikul Lek. Magdalena Pikul i 2 innych
Kobiece problemy

Okres - odpowiedzi na 11 najczęściej zadawanych pytań

(...) skontaktuj się z lekarzem i zrób test ciążowy. ... zaniknąć. Oczywiście w czasie ciąży okres nie występuje. U większości kobiet okres występuje co 28-35 dni. Idź do lekarza, jeśli ... ciąży, a także ochronie przed chorobami przenoszonymi drogą płciową.Jak pozbyć się skurczy? Spróbuj tabletek zawierających ... suplementów takich jak witamina E, wapno czy magnez.Okres oznacza, że nie jestem w ciąży, prawda? Nie zawsze. Czasami kobiety mogą ...

Prawdopodobieństwo ciąży

10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę

(...) że nawet i przy okresie mogę być w ciąży. Po uprawianiu pettingu zrobiłam 2 tygodnie później test ciążowy. Wykazał, że nie jestem w ciąży ... ? Czy jestem w ciąży? i czy po okresie powinnam znów zrobić test ciążowy?" Z ust do pochwy... "Witam Mam Pytanie moja bliska koleżanka ... brata również może być groźny: "mam okropne obawy co do ciąży, nie współżyłam z nikim, ale ostatnio podtarłam się ręcznikiem ... odpowiedź.Pozdrawiam" Nawet dziewica może obawiać się ciąży: "Witam. Nurtuje mnie jedna sprawa dotycząca zapłodnienia kobiety. Jeśli ...

Aborcja

Ciąża po aborcji

(...) jest stwierdzenie, że usuwanie ciąży w młodym wieku lub w czasie pierwszego poczęcia dziecka może skutkować niemożnością zajścia w ciążę ... w ciele. To może skutkować pozytywnym wynikiem testu, nawet po przerwaniu ciąży. Najlepszy sposób, by upewnić się o byciu w ciąży ... wykonać w domu test ciążowy płytkowy i poczekać na wynik. Wynik testu ciążowego nie daje jednak stuprocentowej pewności, ponieważ ... po zabiegu aborcyjnym pragną mieć dziecko i założyć rodzinę. Decyzja o urodzeniu maluszka po usunięciu ciąży wymaga zastanowienia ...

Ginekologia

Rozpoczęcie stosowania tabletek antykoncepcyjnych w połowie cyklu i bolesny stosunek

(...) Konieczna jest wizyta u lekarza.Po pierwsze\: proszę wykonać test ciążowy, po drugie tabletek antykoncepcyjnych nie wolno stosować jeśli nie sprawdzi się czy pacjentka nie jest w ciąży \/ instrukcja patrz przeciwwskazania\/ po trzecie nie rozpoczyna się ... to był nie mam pojęcia \(na pewno nie byłam w ciąży\), skończyłam 1 opakowanie, wystąpiło krwawienie, zaczęłam 2 i mniej więcej ... \/ wskazana wizyta u ginekologa\+wykluczenie ciąży\/ Opisywane przez Panią objawy sugrują konieczność konsultacji ginekologicznej ...

Odpowiada 5 ekspertów : Lek. Małgorzata Horbaczewska Lek. Małgorzata Horbaczewska i 4 innych
Rozwój płodu

Pierwszy trymestr ciąży

(...) miesięcy urośnie aż... 6 centymetrów, a może ważyć nawet 14 gramów. A to wielkolud! Badanie USG w pierwszym trymestrze ciąży ... dziewiąty Twoja skóra albo może być piękna i gładka, albo pokryją ją wypryski. Zabiegi kosmetyczne nie są w ciąży dobrym pomysłem ... dziecku swobodnie pływać. Dzidziuś ma 6 cm, a może ważyć nawet 14 g. Zobacz kalendarz ciąży tydzień po tygodniu ... . Wygląda trochę jak szarawa, półprzeźroczysta meduza. 
 Tydzień piąty To czas, żeby zrobić test ciążowy. Wcześniej nie miałby ...