Czy wiesz co jesz? Polscy eksperci ostrzegają przed żywieniowymi błędami (WIDEO)

Świadomość społeczeństwa w kwestii zdrowego odżywiania stale rośnie. Dlatego też producenci żywności stale podejmują różne skuteczne działania, które mają na celu polepszenie jakości ich produktów spożywczych. Zmiany są często dość innowacyjne, a gdzie trzeba, producenci decydują się nawet na zmiany receptury i np. wymianę lub usunięcie potencjalnie szkodliwych składników. Często dzieje się to w przypadku ograniczenia ilości cukru, soli, nasyconych kwasów tłuszczowych oraz kwasów tłuszczowych typu trans. Obejrzyj wideo.

Sprawdź także:

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy