Dlaczego warto nie wyrzucać skorupek jaj? (WIDEO)

Wyrzucanie skorupek jaj stało się nawykiem w naszej kuchni. Niewiele osób wyobraża sobie bowiem spożywanie jajek w całości. Tymczasem do naszych koszy na śmieci trafia naprawę ogromna dawka wapnia i innych substancji odżywczych, które pomogą zadbać o zdrowe i mocne kości, a także wpłyną pozytywnie na układ krążenia.

Istnieje kilka możliwości zastosowania zmielonych skorupek jaj. Dodane do sosu wzbogacą go o wiele ważnych minerałów, nie zmieniając tym samym jego smaku. Warto jednak pamiętać, że skorupki to warstwa zewnętrzna i należy je dokładnie wyparzyć.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy