Dlaczego warto pokochać morele? (WIDEO)

Pachną i smakują znakomicie. Kojarzą się z latem i wakacjami, ale warto jeść je przez cały rok – również w formie suszonej. Te świeże są oczywiście najzdrowsze. Znajdziesz w nich cenne witaminy: A, E, PP, P i B1.

polecane w profilaktyce chorób serca i układu krwionośnego, pomagają pozbyć się z organizmu szkodliwych toksyn, a także obniżają poziom cholesterolu we krwi. Regulują ciśnienie, wspomagają trawienie, ale to nie wszystko. Katarzyna Bosacka przedstawiła najważniejsze właściwości prozdrowotne moreli.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!