Dorada - wygląd, występowanie i wartości odżywcze
(...) Co to jest dorada? (...) Niestety populacja dorady jest zagrożona wyginięciem. Jak wygląda dorada? Jak wygląda dorada? (...)
(...) Co to jest dorada? (...) Niestety populacja dorady jest zagrożona wyginięciem. Jak wygląda dorada? Jak wygląda dorada? (...)
(...) Dorada cieszy się dużą popularnością w Grecji, Chorwacji i Hiszpanii. (...) Dorada jest nie tylko smaczna, ale też zdrowa. Należy do czołówki najzdrowszych ryb morskich. (...)
(...) Dorada źródłem zdrowia Obecne w doradzie kwasy omega-3 mają działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe oraz przeciwarytmiczne. (...) Dorada maksymalnie osiąga zaledwie 70 cm i może ważyć ponad dwa (...)
(...) W późniejszym czasie do Bouillabaisse zaczęto dodawać również doradę, turbota, langustę pospolitą, barwenę oraz morszczuka europejskiego, kraby, ośmiornice (...) Składnikami niezbędnymi do przyrządzenia tej potrawy są: różne rodzaje (...)
(...) Niemal wszystkie gatunki można wypiekać w pierkarniku, ale to dorada, labraks oraz morszczuk smakuje wyśmienicie w formie upieczonej. (...)
(...) Do pieczenia możemy wykorzystać karpia, pstrąga i większość ryb morskich - doradę, labraksa czy morszczuka. Zobacz też: Najzdrowszy gatunek ryb. (...)
(...) . - Przy hodowlach labraksa w Grecji, dorady w Hiszpanii czy łososia w wodach norweskich zużywa się naprawdę mało antybiotyków - wyjaśnia dr Kulikowski (...)