Przejdź na WP

Dorsz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso

1. Dorsz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 105 kcal 89,3 kcal
Białko 22,8 g 19,41 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 0,86 g 0,73 g
Tłuszcze nasycone 0,17 g 0,14 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,12 g 0,11 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,29 g 0,25 g
Cholesterol 55,0 mg 46,8 mg
Witamina C 1,00 mg 0,85 mg

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

Porównaj wartości z innym produktem:

Dorsz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso
Dorsz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso (Shutterstock)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy