Fakty na temat syropu glukozowo-fruktozowego (WIDEO)

Syrop glukozowo-fruktozowy to substancja słodząca, która nie tylko nadaje produktom smak. Poprawia też ich konsystencję, kolor i zapach. Otrzymuje się ją głównie ze skrobi kukurydzianej. Składa się z dwóch cukrów prostychglukozy i fruktozy. Jest pozbawiona wartości odżywczych. To źródło pustych kalorii.

Spożywanie w nadmiarze artykułów, które ją zawierają, skutkuje problemami ze zdrowiem. Jakimi? Odpowiedź w filmie.

Przeczytaj też:

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!