Grillowane gruszki z serem pleśniowym i żurawiną

Dania z grilla mogą być bardzo urozmaicone i łączyć różne smaki. Jeśli lubisz nowości, możesz spróbować grillowanych gruszek z serem pleśniowym lub żurawiną. To danie wegetariańskie z grilla nie jest zbyt słodkie, dlatego swobodnie można je zjeść jako deser po zjedzeniu kiełbaski lub karkówki. ****

Składniki:

  • 4 twarde gruszki;
  • ser pleśniowy;
  • 8 łyżeczek dżemu z żurawiny (ewentualnie jarzębiny).

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

Sposób przygotowania:

Przekrój umyte gruszki na pół i usuń z nich pestki, ale nie obieraj ze skórki. Powstałe zagłębienie po wyjęciu pestki wypełnij łyżeczką dżemu i rozkruszonym serem, całość zawiń w folię aluminiową i grilluj do momentu, aż gruszki będą miękkie.

Kalorie 227,8 kcal
Białko 9,6 g
Tłuszcz 9,5 g
Cholesterol 29,2 mg
Węglowodany 29,6 g
Błonnik 3,7 g
Witamina C 13,8 mg
Witamina A 96,8 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!