Grzyby

Komentarze
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Dyskusje na forum

Dieta

werakiss • ostatni post 3 tygodnie temu

1
Artykuły Grzyby
Grzyby

Zatrucie grzybami a zwierzęta

Zatrucie grzybami a zwierzęta Odtwórz wideo

sromotnikowym. Człowiek w różnym stopniu jest w stanie sobie poradzić z różnymi gatunkami grzybów, stąd grzyby można podzielić na: grzyby jadalne (...) , grzyby niejadalne, grzyby warunkowo...

Grzyby

Grzyby shiitake - właściwości zdrowotne

Grzyby shiitake - właściwości zdrowotne

Japoński sekret Te niskokaloryczne, brązowe i mięsiste grzyby są nie tylko smaczne, ale i bardzo odżywcze. Ze względu na prozdrowotne właściwości (...) grzyby shiitake, a dokładniej twardniki japońskie, stały się azjatyckim...

Grzyby

Przechowywanie grzybów

Przechowywanie grzybów Odtwórz wideo

rozwiązaniem będzie więc przygotowanie ich do spożycia jeszcze tego samego dnia, czyli tuż po ich zebraniu. Warto wiedzieć także, że surowe grzyby (...) , mimo że są jadalne także mogą powodować niebezpieczne zatrucia. Jak zatem przechowywać...

Grzyby

Zatrucia grzybami

też pamiętajmy o tej zasadzie, by uchronić się przed zatruciem muchomorem sromotnikowym i zasłonakiem rudym. Grzyby jadalne są niezwykle smaczne (...) przewodu pokarmowego. Zdrowe osoby mogą jeść grzyby, jednak ich...

Grzyby

Grzyby trujące - podział, zatrucie, leczenie

Bardzo często ludzie, którzy nie są doświadczonymi grzybiarzami, do swojego koszyka wrzucają nie te grzyby, co potrzeba. Konsekwencje takich działań (...) grzybiarzy-amatorów mogą być tragiczne, ponieważ grzyby trujące są...

Grzyby

Grzyby - cenne źródło związków prozdrowotnych

Grzyby - cenne źródło związków prozdrowotnych

Grzyby już od czasów starożytnych znajdowały się w centrum zainteresowania człowieka jako źródło cennych składników odżywczych. Dodatkowo, to dzięki (...) się wysoką aktywnością biologiczną. Dodatkowo grzyby bogate są...

Grzyby

Grzyby w diecie

Grzyby w diecie

Grzyby nie posiadają zbyt wiele składnikow odżywczych, są raczej ciężkostrawne, w dodatku nie wszystkie są jadalne. Grzybów nie zaleca się podawać dzieciom oraz kobietom w ciąży.