Jak przechowywać warzywa i owoce, aby zachowały świeżość jak najdłużej (WIDEO)

Zazwyczaj, aby zachować świeżość żywności i jej idealny smak na dłużej przechowujemy ją w chłodnym miejscu. Większość produktów spożywczych ma którą datę ważności i należy je spożyć dość szybko. Świeżość żywności można przedłużyć, wykorzystując specjalną obróbkę termiczną, jak również nowe elementy wyposażenia lodówki, czyli np. specjalne pojemniki, w których można regulować poziom wilgotności powietrza. Poznaj sposoby na zachowanie świeżości pożywienia.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy