Kiełbasa smażona na patelni
1. Kiełbasa smażona na patelni – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kiełbasa smażona na patelni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 333 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,36 g białka,
- 4,78 g węglowodanów,
- 2,38 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kiełbasa smażona na patelni ma w 100 g 29,4 g tłuszczów, w tym:
- 9,49 g tłuszczów nasyconych,
- 11,79 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Kiełbasa smażona na patelni – jakie ma witaminy?
Kiełbasa smażona na patelni to produkt zawierający 16,20 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,39 mg witaminy E, 9,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kiełbasa smażona na patelni zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 3,69 mg witaminy B3,
- 41,5 mg witaminy B4,
- 0,63 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,72 µg witaminy B12.
3. Kiełbasa smażona na patelni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kiełbasa smażona na patelni ma w sobie:
- 40,0 mg wapnia,
- 0,93 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 304 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,046 mg sodu, 1,55 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 18,70 µg selenu.
4. Kiełbasa smażona na patelni - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 370 g (1 pęto) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 333 kcal | 1,232 kcal |
Białko | 12,36 g | 45,7 g |
Węglowodany | 4,78 g | 17,69 g |
Cukier | 2,38 g | 8,81 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 29,4 g | 109 g |
Tłuszcze nasycone | 9,49 g | 35,1 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 11,79 g | 43,6 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,46 g | 20,2 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 270 mg |
Witamina C | 16,20 mg | 59,9 mg |