Konserwowa sałatka z kapusty i papryki

Kapusta i papryka to doskonałe zestawienie smaków. Ostry i wyrazisty smak papryki jest łagodzony przez delikatny i słodki smak kapusty, dlatego też warto je połączyć w sałatkę i zakonserwować w słoiku. Wypróbuj ten przepis wegetariański, a odkryjesz nowy smak, którego dotąd nie znałaś.

Składniki:

  • 2,20 kg białej kapusty;
  • 1 kg papryki;
  • 80 dag marchwi;
  • 60 dag cebuli;
  • 3,5 łyżki soli;
  • 5 łyżek cukru;
  • 2 szklanki oleju;
  • 1,5 szklanki wody;
  • 1 szklanka octu.

Zobacz film: "Jak nie dać się oszukać i kupić dobrą żywność?"

Sposób przygotowania: Przygotuj zalewę z wody i octu. Poszatkuj kapustę, pokrój paprykę w paseczki, zetrzyj marchew na tarce, a cebulę pokrój w paseczki. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól, cukier i jeszcze raz wymieszaj, po czym odstaw na noc. Następnego dnia dodaj zalewę, włóż sałatkę do słoików i pasteryzuj 30 minut.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!