Trwa ładowanie...
Artykuł zweryfikowany przez eksperta: Dr n. med. Aneta Kościołek

Koreczki żurawinowe

Avatar placeholder
05.09.2013 13:29
Koreczki żurawinowe
Koreczki żurawinowe

Przykładem przystawek wegetariańskich sporządzonych "na szybko" mogą być koreczki żurawinowe. W celu wykonania koreczków żurawinowych należy zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Składniki:

  • pieczywo pełnoziarniste żytnie - 50 g (1 kromka)
  • ser pleśniowy Brie - 40 g
  • wędlina sojowa z żurawinami - 33 g (2 plasterki)
  • dwa liście sałaty - 50 g
  • ogórek – 80 g
  • rzodkiewki - 50 g
  • żurawina w słoiku.

Sposób przygotowania:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

Podane składniki należy pokroić w kostkę lub plasterki i nabijać na wykałaczki, w dowolnej kolejności.

Gotowe koreczki można podawać z odrobiną żurawiny.

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze