Koreczki żurawinowe

Przykładem przystawek wegetariańskich sporządzonych "na szybko" mogą być koreczki żurawinowe. W celu wykonania koreczków żurawinowych należy zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Składniki:

  • pieczywo pełnoziarniste żytnie - 50 g (1 kromka)
  • ser pleśniowy Brie - 40 g
  • wędlina sojowa z żurawinami - 33 g (2 plasterki)
  • dwa liście sałaty - 50 g
  • ogórek – 80 g
  • rzodkiewki - 50 g
  • żurawina w słoiku.

Zobacz film: "Jedz to, co kochasz i chudnij"

Sposób przygotowania:

Podane składniki należy pokroić w kostkę lub plasterki i nabijać na wykałaczki, w dowolnej kolejności.

Gotowe koreczki można podawać z odrobiną żurawiny.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!