Napój owocowo-imbirowy

Imbir od tysiącleci był uważany w krajach azjatyckich za roślinę leczniczą. Poprawia funkcje wielu układów, ułatwia trawienie, rozszerza naczycia krwionośne, dzięki temu działa rozgrzewająco. Uważany jest za afrodyzjak. Połączenie imbiru z owocami, które zawierają duże ilości antyoksydantów, sprawi, że otrzymamy bardzo zdrowy napój.

Składniki:

  • 300 gramów jagód,
  • 1,5 cm plasterka korzenia imbiru,
  • 1 średnia kiść winogron.

Zobacz film: "Co warto wiedzieć o błonniku?"

Sposób przygotowania:

Umyj wszystkie składniki, a następnie zmiksuj.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!