Pokaż kategorie abcZdrowie.pl
Pokaż kategorie

lym

Rozmaz krwi obwodowej

Co oznacza podwyższone LYM?

Witam. Mam takie pytanie. Robilam dzisiaj wyniki z morfologii i wyszlo mi ze mam podwyzszone lymOznacza to podwyższenie odetka limfocytów- najprawdopodobniej po zetknięciu się z jakimś wirusem. Witam, LYM - limfocyty. Podwyższone mogą być w infekcjach wirusowych ...

Odpowiada 2 ekspertów :  Lek. Magdalena Stusińska Lek. Magdalena Stusińska i 1 inny
Badanie krwi

Wyniki badania krwi LYM%

WITAM TU MONIKA MAM WYNIK KRWI I NIEWIEM CO OZNACZA LYM TYS 1,8 A LYM %13,4 PROSZE O PODPOWIEDZ DZIEKUJETo oznacza, że ma pani 1800 limfocytów w ul. Jest to norma. Stanowi to odsetek wszystkich krwinek białych - 13,4% i jest to za mało. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Łukasz Wroński Lek. Łukasz Wroński
Badanie krwi

Poziom LYM u 4-miesięcznego dziecka

witam u mojego 4 miesięcznego syna poziom LYM wynosi 71,4 H % LYM 5,90H co to oznacza czy cos groźnego?Witam serdecznie. Nie ma powodów do obaw. Prawdopodobnie jest to związane z pierwszym skrzyżowaniem układu białokrwinkowego. Stan fizjologiczny. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Badanie krwi

Spadek poziomu WBC, RDW i PLT

Witam prosze o interpretacje wynikuw spadek wbc 3,7rdw11,0% plt130 lym%20,9 lymNiezbędna jest pełna morfologia oraz znajomość stanu ogólnego pacjenta aby móc zinterpretować wyniki badań ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Aleksandra Witkowska Lek. Aleksandra Witkowska
Rozmaz krwi obwodowej

Morfologia krwi u 2-letniego dziecka

Jestem mamą 2-letniego synka który po pójściu do przedszkola zaczął bardzo chorować. W miniony czwartek zrobiłam dziecku morfologię. I o to wynik : LYM 3.40 LYM% 56.80 MONO% 14.90 . Co to oznacza? Proszę o odpowiedźOznacza to że dziecko najprawdopodobniej przechodziło infekcję bakteryjną. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Magdalena Stusińska Lek. Magdalena Stusińska
Badanie krwi

Wyniki morfologii a wypadanie włosów, łamliwe paznokcie i swędzenie skóry

Witam robiłam morfologię krwi w lutym podwyższone miałam LYM 3.24 LYM% 41.71% HGB 15.10 HCT 48.15% PDW 19.91% Reszta w normie. Po miesiącu robiłam kolejną morfologię NEU% 36,1% LYM 3,57 LYM% 50,6% MONO% 8,5% Reszta w normie. Dodam że strasznie wypadają mi włosy i mam łamliwe rozdwajające się paznokcie oraz często swędzi mnie skóra oraz odczuwam zmęczenie i mimo normalnego odżywania schudłam. Czy są powody do niepokoju ? Pozdrawiam Natalia.Proszę zrobić TSH ft3 ft4 i fe ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Krzysztof Majdyło Lek. Krzysztof Majdyło
Badanie hormonów tarczycy

Wyniki badania morfologicznego krwi 22-letniej osoby do analizy

Witam, co oznaczają moje wyniki LYM oraz NEUT. Opis znam, ale czy mam powody do obaw? no i TSH... LYM 3,5 K/ul na 1,5 - 3,5 LYM % 59,4 % na 20-45 Neut 1,9 K/ul na 2,5 - 5 Neut % 31 na 45-70 TSH 4,06 na 0,25 - 4,2Wyniki nie budzą niepokoju LYM to limfocyty a NEU to neutrofile. Odnośnie poziomu TSH to jest on na granicy normy i sugerowałbym wykonanie oznaczenia wolnych hormonów tarczycy w celu wykluczenia niedoczynności tarczycy. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Aleksander Ropielewski Lek. Aleksander Ropielewski
Badanie krwi

Wynik poziomu WBC, LYM i GRA

PROSZE O INTERPRETACJE BADANIA KRWII WBC-11,45 LYM%-14,33% ,GRA%80,86Podwyższona leukocytoza, a szczególnie wysoka ilośc neutrofili może świadczyć o infekcji bakteryjnej. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Łukasz Wroński Lek. Łukasz Wroński
Poziom leukocytów

Bolesność kości, mięśni i obrzęk twarzy a spadek poziomu leukocytów i limfocytów

Przewlekła białaczka limfatyczna - wahania liczby leukocytów i limfocytów Witam, w październiku stwierdzono u mnie przewlekłą białaczkę limfatyczną (WBC-34,4, LYM-29,4, %LYM-85,6, %NEUT-11,2). Po 2 miesiącach nastąpiła zmiana (WBC-12,8, LYM-10,0, %LYM-78,0, %NEUT-13,9). Pomimo spadku liczby limfocytów i leukocytów nasiliły się bóle mięśni i kości, pojawia się i znika obrzęk twarzy. Proszę o o poradę czy bóle i obrzęk są objawami białaczki, czy wynika to z czegoś innego. Dziękuję ...

Odpowiada 2 ekspertów :  Lek. Tomasz Budlewski Lek. Tomasz Budlewski i 1 inny
Badanie krwi

Wyniki badań krwi 6-latki

Proszę o analizę wyników krwi mojej córeczki 6 lat wbc 11 rbc 4,82 hgb 13,1 hct 40 plt 207 pct 0,189 mcv 83 mch 27,2 mchc 32,8 rdw 14,6mpv 9,1 pdw 12,1 lym% 45,6 mon% 5 gra% 49,4 lym# 5 mon#? 0,5 gra# 5,5 martwia mnie podwyższone wbc lym% lym#. KasiaWitam! Wśród podanych wyników nieznacznie podwyższona jest ilość białych krwinek. Rozmaz w tym wieku dziecka jak najbardziej może być jednak prawidłowy. Sugeruję konsultację z lekarzem pediatrą, który zinterpretuje wyniki w oparciu o dane kliniczne. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Badanie krwi

Wynik DIFF i LYM w morfologii

Proszę o porade Robiłam dzisiaj morfologie krwi i niepokoi mnie jeden wynik : DIFF: % LYM: 4.,8 H % <20.0-45.0> ; #LYM: 3.2 10/MM <1.4-3.5> Proszę o poradęWitam, wyniki badań krwi interpretować można tylko i wyłącznie w oparciu o dane kliniczne oraz PEŁEN wynik badania. Proszę skonsultować wyniki z lekarzem, który zlecił wykonanie badania. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Marta Gryszkiewicz Lek. Marta Gryszkiewicz
Badanie krwi

Wynik badania LYM i leczony w przeszłości rak endometrium

osoba była w przeszłości leczona na raka endometrium, pytanie- obecnie lym% - 22,0, lym# - 1,10 czy moze o czymś swiadczyć? ,jeszcze wysoki mocznik-46....Witam! Mocznik jest tylko nieznacznie podwyższony. Nie napisała Pani jednak w jakim jest Pani wieku - trudno zatem wiarygodnie zinterpretować wynik. Wartość limfocytów 22% sam w sobie nie wskazuje na żadne nieprawidłowości. Wynik należy bowiem zinterpretować w oparciu o pełną morfologię. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Rozmaz krwi obwodowej

Wrzody żołądka a wyniki morfologii krwi

Mam złe wyniki morfologii co może być ich przyczyną? Czy przyczyną takich wyników może być przemęczenie w pracy, stres i mała ilość snu, czy to raczej coś innego? WBC 3,5! LYM 1,3 MXD 0,5 NEU 1,7! LYM% 37,8 MXD% 14,1 NEU% 48 Dodam, że lecze sie na wrzody żołądka. Często czuje sie zmęczony.Teretycznie tak, ale proponuje wizyte u lekarza rodzinnego ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Aleksandra Witkowska Lek. Aleksandra Witkowska
Badanie krwi

Wynik morfologii krwi 20-letniej osoby do analizy

Witam odebrałam wyniki morfologii wszystko jest w normie poza : LYM 3.24K?uL LYM % 41.71 % HGB 15.10 g/dl HCT 48.15% PDW 19.91 % Czasami zdarza się, że poziom cukru na czczo sięga 115 mam 20 lat. Czy są powody do obaw ? PozdrawiamW takiej sytuacji należy pogłębic diagnostyke zaburzeń metabolizmu glukozy, wskazana wizyta u diabetologa. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Monika Łukaszewicz Lek. Monika Łukaszewicz
Poziom leukocytów

Morfologia krwi 3,5-latka

Zrobiłam dziecku morfologię. Syn ma 3,5 roku i wyszło mu: WBC -12,9 LYM - 7,5 LYM% - 57.6% Gran% -36,6% Czy to są normale wyniki na ten wiek, bo strasznie się martwięW tym wieku przewaga limfocytów nad granulocytami jest normą. U dziecka widać niewielką leukocytozę, która najpewniej jest wynikiem obecnej lub niedawnej infekcji. Pozdrawiam ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Milena Lubowicz Lek. Milena Lubowicz
Badanie krwi

Zawyżony wynik poziomu limfocytów

Dzien dobry. Wczoraj odebralam wyniki badan, robilam morfologie. Troche sie martwie poniewaz poziom LYM % wyszlo 49% a norma jest 19,0-41,0, a poziom LYM bez % wyszlo 2,0 to jest w normie,i jeszcze granulocyty wyszly obnizone GRA 2,1 a GRA % 45,7%. Bardzo prosze o objasnienie, dziekuje serdecznie. Pozdrawiam ;-)Generalnie nie ma się co martwić. Taka morfologia często się zdarza. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Łukasz Wroński Lek. Łukasz Wroński
Badanie krwi

Prośba o interpretację badania krwi u 4-miesięcznego dziecka

Wynik badania krwi dziecka Witam. Bardzo proszę o informacje na temat wyników mojego dziecka. Patrząc w normy- nie jest dobrze. Płytki krwi 517, norma (130-400), LYM% 72,5, norma (38-60), NEU% 23, norma 27-51. Bardzo proszę o interpretacje. Z góry dziękuje. Dziecko ma 4 miesiące.Witam! W podanych wynikach nieprawidłowość stanowi tylko podwyższenie poziomu płytek krwi. Poziom LYM i NEU jest prawidłowy dla dziecka w tym wieku. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Badanie krwi

Niski poziom limfocytów w 38. tygodniu ciąży

witam jeżeli mam za mało lym% to coto może oznaczac bo się niepokoje jestem w 38 tyg ciąży często mam infekcje gardła i nawroty zapalenia spojówek czy to może mieć wpływ na wyniki a wizyte u lekaza mam dopiero za 2 dni proszę o podpowiedz dziekuje monika lym% mam 13,4Witam! Zdecydowanie proszę cierpliwie poczekać na wizytę u lekarza prowadzącego. Istotna jest bowiem przede wszystkim bezwzględna ilość limfocytów a nie ilość procentowa. Ponadto, wartość ta powinna zostać zinterpretowana w oparciu o pozostałe parametry ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Badanie krwi

Wyniki badania krwi u 7-miesięcznego dziecka

moj 7 miesieczny syn ma zle wyniku neu 0,1 neu %2,1lym 5,1 lym%92,3 co to moze oznaczac?Witam, przy interpretacji wyników ważne jest podanie również pozostałych parametrów i przyczyny, z jakiej badania były wykonane. W pierwszej kolejności wykluczyć należy infekcję, a następnie wpływ leków, obecność chorób autoimmunologicznych. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz
Badanie krwi

Normy limfocytów w morfologii

Dzień dobry, Zrobiłam morfologiczne badania krwi. Wszystkie pokaźniki są w normie. Tylko interesuje mi czy jest normą LYM%-Limfocyty 46,7 % ? Ze względu na to, że LYM#-Limfocytyty są w normie(2,68 tys/µl) Witam serdecznie. Limfocyty w morfologii krwi wyrażone są w dwojaki sposób. Po pierwsze liczbowo a po drugie procentowo - czyli jakim procentem ogólnej liczny białych krwinek są limfocyty. W tej sytuacji nie ma powodów do obaw. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Krew i naczynia krwionośne

Czy wyniki badania krwi u 7-miesięcznego dziecka są dobre?

WBC: 14.4 H, PLT : 360 H, %LYM: 63.5 H%, %GRA: 29.3 L%,  #LYM: 9.1 H, #MON: 1.0 H. Tylko te wyniki są albo za wysokie, albo za niskie.Witam! Jedynym odchyleniem jest nieco podwyższona liczba limfocytów. Pozostałe wyniki mieszczą się w normach. Mogą nie odpowiadać wartościom referencyjnym na wydruku wyniku, ponieważ wiekszość laboratoriów podaje normy ustalone dla osób dorosłych. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Magdalena Parys Lek. Magdalena Parys
Badanie krwi

Analiza morfologii krwi 4-miesięcznego dziecka

Proszę o analizę morfologo krwi u 4 miesięcznego dziecka , niepokoi mnie podwyższone LYM oraz PLT co mogą odznaczać te wyniki ? WBC 8,4 RBC3,79 HCT 32,3 PLT 444 H ???? PCT295 MCV 85 MCH 30,9 MCHC 36,2 RDW 12,2 MPV 6,6 PDW 13,9 %LYM 71,4 LYM 5,9% %MON 6,6 MON 0,5 %GRA 22 GRA 2,00Witam serdecznie. Nie ma powodów do obaw. Prawdopodobnie jest to związane z infekcją lub tzw pierwszym skrzyżowaniem układu białokrwinkowego. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Paweł Baljon Lek. Paweł Baljon
Badanie krwi

Niski poziom LYM we krwi

witam co oznacza niski poziom LYM9tys./ul) we krwi norma 1.5-4.0 ja mam 1.3Takie nieznaczne obniżenie nie świadczy o niczym niepokojącym. Pozdrawiam Witam serdecznie, tak niewielkie odchylenia od normy nie świadczą o patologii. Pozdrawiam. ...

Odpowiada 2 ekspertów :  Lek. Milena Lubowicz Lek. Milena Lubowicz i 1 inny
Badanie krwi

Czy poziom LYM% 17,9 to powód do niepokoju?

Czy poziom LYM% 17,9 to powod do niepokoju. Norma to 20,00-50,00.Nie jest to powód do niepokoju jeżeli pozostałe wyniki mieszczę się w normie. Wyniki morfologii należy interpretować całościowo oraz w odniesieniu do objawów klinicznych u pacjenta. Pozdrawiam ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Milena Lubowicz Lek. Milena Lubowicz
Poziom leukocytów

Wynik morfologii krwi 52-letniej osoby do analizy

Proszę o interpretacją wyników morfologii: WBC:3.9 [tys/µl] [4.0-10.0] LYM: 1.6 [tys/µl] NEU: 1.8 [tys/µl] MON:0.5 [tys/µl] LYM%: 41.9 [25.0-40.0] MON%: 11.6 [3.0-13.0] NEU%:46.5 [50.0-70.0] Po tygodniu powtórzyłem badania: WBC:[tys/ul] 3.6 [4.0-10.0] LYM: 1.3 [tys/ul] [1.0-5.0] NEU: 2.1 [tys/ul] MON:0.2 [tys/ul] LYM%: 38.7 MON%: 7.7 NEU%:53.6 czy wyniki mogą świadczyć o groźnej chorobie, bardzo mnie martwią.Nie widzę powodów do niepokoju po samych wynikach; kwestia Pana dolegliwości i objawów. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Aleksandra Witkowska Lek. Aleksandra Witkowska
Rozmaz krwi obwodowej

Obniżony MPV u 18-letniej osoby

Witam co moze oznaczac obnizony wynik MPV 7,2 i GRA 2,4 i podwyzszoneLYM 46,5 .Dziekuje Joanna TurskaPojedyncze parametry są niediagnostyczne należy je odnosić do całej morfologii, jeśli pozostałe wyniki w normie nie ma powodów do niepokoju. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Renata Grzechocińska Lek. Renata Grzechocińska
Badanie krwi

Podwyższony poziom prolaktyny w badaniach krwi

Witam byłam ostatnio na badaniach krwi i wyszło że mam podniesioną prolaktyne 44,47 ng/ml czy to poważne? dodatkowo LYM% wysokie 44,9% a NEUT% niskie 48,7%. Proszę o odpowiedź.wskazane leczenie bromokryptyną na obniżenie poziomu PRL, możliwe zaburzenia miesiączkowania. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Aleksandra Witkowska Lek. Aleksandra Witkowska
Pediatria

Wyniki badania krwi 13-letniego dziecka do analizy

Witam. Odebrałam wyniki morfologi córki 13 letniej NEU% 44,3 LYM% 49 BASO 0,01 MPV 8,6 Proszę o wyjaśnienie mi tego. Z góry dziękuję.Podane wyniki nie budzą niepokoju. Pozdrawiam http://www.poradnikdlarodzica.blogspot.com ...

Odpowiada 1 ekspert :  Iwa Dziedzic Iwa Dziedzic
Badanie krwi

Wyniki badania krwi 72-latka

Czy jeżeli w badaniu krwi WBC jest 13,LYM% 14,8 ,GRA 10,5 ,GRA% 80,3 APTT 25,90 ,Ratio 0,76 to należy się niepokoić.Jan D.Należy podejrzewać infekcję bakteryjną. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Łukasz Wroński Lek. Łukasz Wroński
Badanie krwi

Wyniki badania krwi u 5-letniego syna

Witam dzisiaj odebrałam wyniki syna lat 5 i najbardziej mnie zaniepokoiło przy mikroskopowym rozmazie krwi Lym% 58,9% a przy morfologi erytrocyty 5,1 reszta wyników w normie prosze o szybką odpowiedz. Witam! Podany poziom limfocytów jest prawidłowy dla dziecka w tym wieku. Poziom erytrocytów także jest prawidłowy. Nie ma powodów do niepokoju. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Badanie krwi

WBC, LYM i RDW w 9. tygodniu ciąży

Witam. Jestem w 9.tygodniu ciąży i moje wyniki to: wbc 10.8, lym 2.7, mon 0.20, gra 7.9, lym% 25.1, mon% 1.8, gra 73.1, mchc 36.5, rdw 15.2, hgb 14, plt 851. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji.Witam! W podanych wynikach nieprawidłowość stanowi nadpłytkowość oraz leukocytoza z przesunięciem w kierunku neutrofili. Takie odchylenia najczęściej są wynikiem infekcji. Proszę nie bagatelizować problemu, tylko skonsultować się z lekarzem ginekologiem. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Izabela Ławnicka Lek. Izabela Ławnicka
Badanie krwi

WBC, LYM, MON, HGB w morfologii krwi

Kobieta lat 31, proszę o interpretację wyników morfologii krwi WBC 4.3, LYM% 45.0, MON% 8.7, GRA% 46.3, LYM# 1.90, MON# 0.30, GRA# 2.10, RBC 4.65, HGB 14.0, HCT 42.3, MCV 91, MCH 30.2, MCHC 33.2, RDW 12.3, PLT 271, MPV 7.5, PCT 0.204, PDW 15.2 z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam BKWszystko ok ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Łukasz Wroński Lek. Łukasz Wroński
Badanie krwi

Badanie WBC, LYM, GRA ponowione po miesiącu

witam,proszę o interpretację badania krwi:WBC 2,7 ;%lym 55,3 ; %gra 37,9 .Po miesiącu ponowiłam badanie WBC : 3,2; %lym 49,5 i wynik jest poniżej normy.Czy muszę udać się do rodzinnego lekarza?i o czym może świadczyć ten wynik?pozdrawiam serdecznie.Niewielka leukopenia z podwyższoną ilości limfocytów. Powinna pani odwiedzić lekarza.Przyczyny mogą być bardzo różnorodne. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Łukasz Wroński Lek. Łukasz Wroński
Badanie krwi

PLT, LYM, MPV w morfologii krwi 26-latki

Witam, mam pytanie dotyczące wynikow morfologi, ok pol roku temu mialam pobierana krew na morfologie, wyszlo mi wtedy PLT 108 oraz LYM 52,6, pozostale parametry w granicach norm. Miesiac temu zrobilam sobie badania kontrolne, otrzymałam nastepujace wyniki: PLT 98, Lym 52,5, MPV 14,8 PDW 24,3 P-LCR 61,5. Bardzo prosze o analize? O jakiej chorobie moga swiadczyc podobne wyniki? Pozdrawiam alicja.Aby cos powiedzieć, potrzebne są dodatkowe badania: OB, CRP, Alat, Aspat, CK, GGTP, markery WZWB i C. ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Monika Łukaszewicz Lek. Monika Łukaszewicz
Rozmaz krwi obwodowej

Prośba o interpretację wyniku morfologii u dziecka

Witam zrobiłam dzisiaj dziecku morfologie i prosze o interpretacje wyników WBC6,5, LYM4,8, GRA1,3, LYM73,1,MXD7,0 ,GRA19,9 ,RBC4,82, HGB12,6, HCT37,3 ,MCV77,4, MCH26,1, MCHC33,8 ,PLT149,RDW14,8 MPV 7,6Nie mogę nic powiedzieć gdyż nie napisała Pani jednostek oraz wieku dziecka. Pozdrawiam. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Piotr Pilarski Lek. Piotr Pilarski
Badania diagnostyczne

Wynik badania krwi 22-letniej osoby do interpretacji

A więc. LYM mam 1.04 w skali 1.10-6.50 czyli zaniżone. EOS mam 0.01 w skali 0.10-0.50 również zaniżone.LYM% mam 12.7% w skali 20-45% także zaniżone. EOS% mam 0.1 w skali 1.0-0.5 oczywiście zaniżone.Nom i NEU% mam 82% w skali 45.0-70.0 tu akurat podwyższone. Reasumując......Szanowny Panie, takie przesunięcia mogą wynikać z wracania układu białorwinkowego do rownowagi po infekcji. ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Magdalena Stusińska Lek. Magdalena Stusińska
Badanie krwi

Badanie krwi u 22-letniej kobiety

Mam 22 Lata Moje wyniki krwi lym 1.0 NOR(2.5-4.5) MON 0,2 nor(01-08) GRA 3,2 NOR(5.0-7.0)LYM%23.4 NOR(25.0-45.0)GRA71.6 NOR(50.0-70.0) HCT36.4 NOR(37.0-47.0)Czy są jakiekolwiek objawy ogólne? Z jakiego powodu zostało wykonane badanie? ...

Odpowiada 1 ekspert :  Lek. Aleksandra Witkowska Lek. Aleksandra Witkowska
Badanie krwi

Wyniki badania krwi 22-letniej osoby

Mam 22 Lata Moje wyniki krwi lym 1.0 NOR(2.5-4.5) MON 0,2 nor(01-08) GRA 3,2 NOR(5.0-7.0)LYM%23.4 NOR(25.0-45.0)GRA71.6 NOR(50.0-70.0) HCT36.4 NOR(37.0-47.0)Witam, ma Pani graniczne obniżone hematokryt i limfocyty. Proszę wykonać ponowne badanie morfologii za kilka dni. Pozdrawiam ...

Odpowiada 1 ekspert : Lek. Krzysztof Szmyt Lek. Krzysztof Szmyt