Makaron z sosem brokułowo-czosnkowym

Makarony wegetariańskie można przyrządzać na tysiące różnych sposobów, łącząc w nich i mieszając swoje ulubione smaki. Jednym z takich pomysłów jest makaron podawany w sosie brokułowo-czosnkowym. Łączy on łagodny smak brokułu i ostry smak czosnku. Czas przygotowania tego dania wegetariańskiego jest właściwie równy czasowi gotowania się makaronu i warzyw. ****

Składniki:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"

Sposób przygotowania:

Wymieszaj jogurt z drobno posiekanym czosnkiem i przyprawami. Ugotuj brokuły, aż staną się miękkie i wymieszaj z jogurtem. Ugotuj makaron al dente i polej sosem.

Kalorie 517,8 kcal
Białko 21,9 g
Tłuszcz 5,4 g
Cholesterol 47,0 mg
Węglowodany 101,3 g
Błonnik 7,3 g
Witamina C 165,3 mg
Witamina A 462,0 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!