Przejdź na WP

Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso

1. Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 88 g (1 filet)
Wartość energetyczna 262 kcal 231 kcal
Białko 23,9 g 21,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 17,81 g 15,67 g
Tłuszcze nasycone 4,18 g 3,68 g
Tłuszcze jednonienasycone 7,01 g 6,17 g
Tłuszcze wielonienasycone 4,30 g 3,78 g
Cholesterol 75,0 mg 66,0 mg
Witamina C 0,40 mg 0,35 mg

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"

Porównaj wartości z innym produktem:

Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso
Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso (Shutterstock)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy