Meksykańskie pyszności w kilka chwil (WIDEO)

Meksykańskiej kuchni zawdzięczamy pomidory, paprykę, dynię czy kukurydzę. Najczęściej dodawanym składnikiem do meksykańskich potraw są różne rodzaje papryki. Dla Meksykanów nie jest jednak najważniejszy ostry smak papryki, ale aromat. Do wszystkich dań podaje się także sos salsę (np. salsa mexicana nazywana również pico di gallo, czyli dziobem koguta), który zazwyczaj jest dodatkiem, a nie stanowi pojedynczego dania. Meksykanie preferują proste potrawy, które przygotowuje się ze świeżych składników.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!