Najsilniejszy antybiotyk i lek na raka – złota mikstura

Leczniczy preparat domowej roboty, ze względu na swoje właściwości i odcień, nazywany jest „złotą miksturą”. Wzmacnia ona układ odpornościowy, przeciwdziała chorobom nowotworowym oraz wpływa korzystnie na trawienie. Zaleca się jej spożywanie w przypadku infekcji  wirusowych i bakteryjnych.

Właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne oraz antynowotworowe mikstury są skutkiem połączenia niezwykle zdrowych produktów spożywczych takich jak miód i kurkuma. Tym dwóm składnikom zawdzięcza także swoją piękną barwę.

Specyfik jest łatwy do przygotowania, a jego koszt jest stosunkowo niewielki. W przeciwieństwie do farmaceutyków, złota mikstura nie wywołuje żadnych efektów ubocznych, dlatego tym bardziej warto po nią sięgać.

Zobacz film: "Podstawowe badania, jakie powinna wykonać każda kobieta"

1. Przepis na złotą miksturę

Składniki:

  • 1 łyżka kurkumy,
  • 100 gramów miodu organicznego,
  • 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego,
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny startej na tarce o dużych oczkach,
  • szczypta czarnego pieprzu.

Przygotowanie:

Umieść w misce kurkumę, czarny pieprz i ocet jabłkowy i dobrze wymieszaj. Dodaj skórkę z cytryny i na koniec miód. Wymieszaj porządnie wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej miksturę do szklanej miski i przechowuj w lodówce.

Spożycie:

W przypadku przeziębienia lub infekcji: przez pierwsze dwa dni spożywaj pół łyżeczki mikstury co godzinę. Trzeciego i czwartego dnia pij pół łyżeczki mieszaniny co dwie godziny. Potem stosuj pół łyżeczki trzy razy dziennie, aż do całkowitego odzyskania zdrowia.

W celach profilaktyki antynowotworowej, wzmocnienia układu odpornościowego i poprawy ogólnego stanu zdrowia spożywaj dziennie jedną łyżkę złotej mikstury. Najlepsze rezultaty uzyskasz, pijąc preparat rano.

Istotna jest także sama metoda przełykania preparatu. Umieść miksturę w ustach i zaczekaj, aż całkowicie się rozpłynie. Po przełknięciu odczekaj kilka minut zanim wypijesz inny napój. Mieszaninę można także rozsmarować na kanapce i zjeść na śniadanie lub dodać do herbaty (w tym przypadku pamiętaj, aby herbata nie była gorąca, inaczej mikstura straci swoje lecznicze właściwości).

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy