Nabiał

Komentarze (155)
~nico
~nico 6 miesięcy temu

Pracowałem 30 lat temu w mleczarni gdzie robiono ser gouda i żuławski i był to ser prawdziwy z krowiego mleka nie wiem dlaczego w artykule pisze "typu" np. typu gouda że to seropodobne reszta się zgadza

Odpowiedz
~asia
~asia ponad rok temu

Mnie mówią, że wyglądam młodziej, lepiej. I faktycznie świetnie się czuję. Tajemnica polega na tym, że Odżywiam się zdrowo , jem owoce i warzywa, jem regularnie, zaczynam też od zdrowego śniadania co jest najważniejsze w tym wszystkim(idealnafigura.com/gberes). Zdrowie jest tylko jedno,

Odpowiedz
~asia
~asia ponad rok temu

Mnie mówią, że wyglądam młodziej, lepiej. I faktycznie świetnie się czuję. Tajemnica polega na tym, że Odżywiam się zdrowo , jem owoce i warzywa, jem regularnie, zaczynam też od zdrowego śniadania co jest najważniejsze w tym wszystkim(idealnafigura.com/gberes).Zdrowie jest tylko jedno, warto o niego zadbać!

Odpowiedz
~madzia z s
~madzia z s ponad rok temu

wszystlo co najlepsze wysylane za granice ta jak bylam w niemczech kupilam piekne pieczarki i mowie unas takich pieknych nie ma wszyskie jednakowej wielkosci a znajoma osoba mowi mi to sa polskie patrze a tam kraj pochodzenia nasza polska tak jest ze wszyskin tak samo i ten ser nie wiadomo jaki tak naprawde jest super i nie podruba

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Nabiał
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Dieta

werakiss • ostatni post 3 tygodnie temu

1

Pomocni lekarze

Artykuły Nabiał
Nabiał

Właściwości maślanki

Właściwości maślanki

Dlaczego warto pić maślankę? Popularny napój mleczny, który świetnie gasi pragnienie i sprawdza się w wypiekach, jest nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Szklanka maślanki dostarcza witamin i związków mineralnych, a także bardzo ważnych probiotyków....

Nabiał

Jajko - wartość odżywcza, wybór

Jeszcze do niedawna panował pogląd, że jaja są niezbyt zdrowe i nie powinny być często spożywane. Jednak obecnie dietetycy są zgodni, że jajko ma na tyle istotne właściwości, że warto jeść je co drugi-trzeci dzień. Substancje odżywcze w nim zawarte mają...

Nabiał

Jak odróżnić ser od wyrobu seropodobnego?

Jak odróżnić ser od wyrobu seropodobnego?

Smak nie ten i zapach inny. A w składzie mleko pasteryzowane, olej roślinny utwardzony, sól, substancja konserwująca, azotan potasu, kultury mleczarskie. To można znaleźć w wyrobie seropodobnym. Niestety nie ma on nic wspólnego z prawdziwym serem. Wybór...

Nabiał

Jogurt naturalny - kalorie, właściwości odżywcze, zastosowanie

Jest to produkt, który powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia mleka. Jogurt naturalny nie jest wynalazkiem XXI wieku, ponieważ był już prawdopodobnie znany w starożytności. Kiedy pojawił się w Europie został uznany za doskonałe lekarstwo i jeszcze...

Nabiał

Serek wiejski - wartości odżywcze, kalorie, kiedy jeść

Serek wiejski powinien znaleźć się w diecie każdego komu zależy nie tylko na zdrowej diecie, ale także na wzmocnieniu odporności całego organizmu. W sklepach spożywczych można znaleźć serki wiejskie różnych firm. Zanim wybierzemy dla siebie serek wiejski...

Nabiał

Jajka na zdrowie

Jajka na zdrowie

Wysokie stężenie cholesterolu we krwi jest istotnym czynnikiem ryzyka miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego rozwijających się na jej tle. Jednym ze składników diety, na który do tej pory często zawracano uwagę w diecie hipolipemicznej, były jaja....

Nabiał

Parmezan - wartości odżywcze, zastosowanie, produkcja

Jakość i cena parmezanu są bardzo zróżnicowane. Im krócej dojrzewa parmezan, tym niższą ma cenę. Parmezan jest jednym z najpopularniejszych rodzajów sera na świecie. W Polsce parmezan zyskuje coraz większe grono wielbicieli. Parmezan jest ceniony głównie...