Nabiał

Komentarze (155)
~nico
~nico 4 miesiące temu

Pracowałem 30 lat temu w mleczarni gdzie robiono ser gouda i żuławski i był to ser prawdziwy z krowiego mleka nie wiem dlaczego w artykule pisze "typu" np. typu gouda że to seropodobne reszta się zgadza

Odpowiedz
~asia
~asia ponad rok temu

Mnie mówią, że wyglądam młodziej, lepiej. I faktycznie świetnie się czuję. Tajemnica polega na tym, że Odżywiam się zdrowo , jem owoce i warzywa, jem regularnie, zaczynam też od zdrowego śniadania co jest najważniejsze w tym wszystkim(idealnafigura.com/gberes). Zdrowie jest tylko jedno,

Odpowiedz
~asia
~asia ponad rok temu

Mnie mówią, że wyglądam młodziej, lepiej. I faktycznie świetnie się czuję. Tajemnica polega na tym, że Odżywiam się zdrowo , jem owoce i warzywa, jem regularnie, zaczynam też od zdrowego śniadania co jest najważniejsze w tym wszystkim(idealnafigura.com/gberes).Zdrowie jest tylko jedno, warto o niego zadbać!

Odpowiedz
~madzia z s
~madzia z s ponad rok temu

wszystlo co najlepsze wysylane za granice ta jak bylam w niemczech kupilam piekne pieczarki i mowie unas takich pieknych nie ma wszyskie jednakowej wielkosci a znajoma osoba mowi mi to sa polskie patrze a tam kraj pochodzenia nasza polska tak jest ze wszyskin tak samo i ten ser nie wiadomo jaki tak naprawde jest super i nie podruba

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Nabiał
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Pomocni lekarze

Artykuły Nabiał
Nabiał

Właściwości maślanki

Właściwości maślanki

Dlaczego warto pić maślankę? Popularny napój mleczny, który świetnie gasi pragnienie i sprawdza się w wypiekach, jest nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Szklanka maślanki dostarcza witamin i związków mineralnych, a także bardzo ważnych probiotyków....

Nabiał

Jajko - wartość odżywcza, wybór

Jeszcze do niedawna panował pogląd, że (/jaja-na-nowotwory-i-choroby-serca) są niezbyt zdrowe i nie powinny być często spożywane. Jednak obecnie dietetycy są zgodni, że jajko ma na tyle istotne właściwości, że warto jeść je co drugi-trzeci dzień. Substancje...

Nabiał

Jak odróżnić ser od wyrobu seropodobnego?

Jak odróżnić ser od wyrobu seropodobnego?

Smak nie ten i zapach inny. A w składzie mleko pasteryzowane, olej roślinny utwardzony, sól, substancja konserwująca, azotan potasu, kultury mleczarskie. To można znaleźć w wyrobie seropodobnym. Niestety nie ma on nic wspólnego z prawdziwym serem. Wybór...

Nabiał

Jajka na zdrowie

Jajka na zdrowie

Wysokie stężenie (/co-to-jest-cholesterol) we krwi jest istotnym czynnikiem ryzyka miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego rozwijających się na jej tle. Jednym ze składników diety, na który do tej pory często zawracano uwagę w diecie hipolipemicznej,...

Nabiał

Parmezan - wartości odżywcze, zastosowanie, produkcja

Jakość i **cena parmezanu** są bardzo zróżnicowane. Im krócej dojrzewa parmezan, tym niższą ma cenę. Parmezan jest jednym z **najpopularniejszych rodzajów sera** na świecie. W Polsce parmezan zyskuje coraz większe grono wielbicieli. Parmezan jest ceniony...

Nabiał

Jogurt naturalny - właściwości odżywcze, zastosowanie

Jest to produkt, który powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia(https://portal.abczdrowie.pl/rodzaje-mleka). Jogurt naturalny nie jest wynalazkiem XXI wieku, ponieważ był już prawdopodobnie znany w starożytności. Kiedy pojawił się w Europie został uznany...

Nabiał

Czym powinniśmy kierować się przy zakupie mleka roślinnego?

Czym powinniśmy kierować się przy zakupie mleka roślinnego?

Zdrowe mleko roślinne Sojowe, migdałowe, ryżowe… Mleko roślinne cieszy się obecnie dużą popularnością. Jak podaje "Self Service Magazine", od 2011 roku ich sprzedaż wzrasta o 6 proc. rocznie. Nic dziwnego, mleko roślinne piją nie tylko weganie i osoby,...

Nabiał

5 najzdrowszych gatunków sera

5 najzdrowszych gatunków sera

Który ser jest najzdrowszy? Uważane są za wrogów zdrowej diety, głównie ze względu na zawarty w nich tłuszcz i uczulającą laktozę. Sery. Bogate źródło łatwo przyswajalnego białka oraz wapnia, pomagającego utrzymać dobrą kondycję kości. Ale nie tylko....