Naleśniki sezamowe

Naleśniki przyrządzane z jaj, mleka, mąki i oleju są zazwyczaj ciężkostrawne i wysokokaloryczne. Nie mogą ich też spożywać osoby uczulone na białko mleka krowiego. Dlatego też warto wypróbować wegańskie naleśniki z sezamem, do których zamiast mleka używa się wody mineralnej.

Składniki:

  • pół szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • garść sezamu,
  • 2 szklanki wody gazowanej.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

Sposób przygotowania:


Połącz wszystkie składniki i starannie wymieszaj blenderem lub mikserem. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dolej odrobinę wody. Odmierzaj równe porcje ciasta i smaż na rozgrzanej patelni.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!