Produkty żywnościowe

Komentarze (90)
~pszczelarka
~pszczelarka 2 miesiące temu

@~promka: Wartość odżywczą i zdrowotną miodu manuka, znacznie przewyższa miód lipowo gryczany( w ubiegłym roku było go na naszym terenie sporo). Najnowsze badania to wykazały. Ponadto miód manuka jest kilka razy droższy od naszego rodzimego. Więc chyba nie warto przepłacać...

Odpowiedz
~pszczelarka
~pszczelarka 2 miesiące temu

@~nicia: Jeśli w ciągu 5 miesięcy nie skrystalizował, to raczej nie jest to prawdziwy miód. Prawdziwy miód (w zależności od gatunku) wcześniej czy później krystalizuje. Miód rzepakowy już po 2 tygodniach od wybrania z ula potrafi krystalizować.

Odpowiedz
~kasia
~kasia ponad rok temu

MASZ SZANSĘ UZYSKAĆ IDEALNĄ FIGURĘ I CIESZYĆ SIĘ NiĄ TAK DŁUGO JAK ZECHCESZ! - bezpiecznie - zdrowo - odżywiając się naturalnymi produktami ZYSKASZ W TEN SPOSÓB * piękną sylwetkę * doskonałą kondycję * świetne samopoczucie * zwiększoną odporność na wiele chorób * podziw otoczenia Osiągniesz to stosując EFEKTYWMY PROGRAM KONTROLI WAGI dostosowany do Twojej sylwetki i Twojego stylu życia. Odwiedź stronę www.idealnafigura.com/gberes

Odpowiedz
~Kamila_1976
~Kamila_1976 ponad rok temu

Najlepszy miód to taki ze sprawdzonego źródła. Niestety łatwo dać się nabrać na marketowe ceny, ale jak mamy jeść takie podróbki to lepiej w ogóle z miodu zrezygnować. Ja polecam miody z Free Delikatesów http://freedelikatesy.pl/miod_1.html

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Produkty żywnościowe
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Odchudzanie

agacia2000 • ostatni post 23 godziny temu

1
Artykuły Produkty żywnościowe
Produkty żywnościowe

Resztki produktów, które powinnaś jeść

Resztki produktów, które powinnaś jeść

Niektóre skrawki produktów spożywczych są bogate w składniki odżywcze? Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, że w wyrzucanej przez nas do kosza skórce od marchewki, ziemniaka czy jabłka zawarte są najcenniejsze składniki odżywcze. Chociażby z tego względu...

Produkty żywnościowe

Produkty, które pogarszają nastrój

Produkty, które pogarszają nastrój

. Smażone potrawy, słodkie desery czy produkty wytwarzane z rafinowanych, czyli oczyszczonych z otrąb zbóż pozbawione są bowiem szeregu ważnych dla zdrowia (...) do diety zielone warzywa liściaste, fasolę, owoce cytrusowe czy pełnoziarniste...

Produkty żywnościowe

Korzeń imbiru

Korzeń imbiru

Spośród właściwości imbiru za najważniejsze uznać można ułatwianie trawienia, dzięki olejkowi zawartemu w kłączu pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa żółciopędnie i rozkurczowo, leczy wzdęcia.

Produkty żywnościowe

Jak czytać etykiety?

Jak czytać etykiety?

, ale także zachowaniu zdrowia, dlatego tak ważne jest, by jadać produkty najwyższej jakości, świeże i bezpieczne. W świetle obowiązujących przepisów producent żywności (...) . Takie określenie można najczęściej znaleźć na najmniej trwałych...

Produkty żywnościowe

Kto powinien sięgać po pestki słonecznika?

Kto powinien sięgać po pestki słonecznika?

spożywających produkty o dużej zawartości witaminy E rzadziej występują także choroby układu krwionośnego. W pestkach znajdują się też witaminy A, C

Produkty żywnościowe

9 składników, których nie powinnaś jeść

9 składników, których nie powinnaś jeść

, ale chodzi tu o modyfikowaną skrobię kukurydzianą, maltodekstrynę czy olej kukurydziany. Wszystkie te produkty bogate są w kwasy tłuszczowe omega-6 (...) , która dostarcza ważne składniki odżywcze, takie jak błonnik i minerały, ale...

Produkty żywnościowe

Te produkty sprawiają, że jesteś jeszcze bardziej głodny

Te produkty sprawiają, że jesteś jeszcze bardziej głodny

? Jeśli tak, być może to, co wybierasz, wcale nie jest dobre dla twojego organizmu. Istnieją produkty, które nie tylko nie zaspokajają głodu, ale go potęgują (...) . Jak twierdzą naukowcy, może ona uzależniać - to dlatego wciąż masz apetyt...

Produkty żywnościowe

Produkty, których lepiej nie zamrażać

Produkty, których lepiej nie zamrażać

Majonez i sos sałatkowy po zamrożeniu staną się wodniste. Dotyczy to także potraw, w których skład wchodzą te produkty, takich jak dipy lub sałatki