Produkty żywnościowe

Komentarze (90)
~pszczelarka
~pszczelarka 3 tygodnie temu

@~promka: Wartość odżywczą i zdrowotną miodu manuka, znacznie przewyższa miód lipowo gryczany( w ubiegłym roku było go na naszym terenie sporo). Najnowsze badania to wykazały. Ponadto miód manuka jest kilka razy droższy od naszego rodzimego. Więc chyba nie warto przepłacać...

Odpowiedz
~pszczelarka
~pszczelarka 3 tygodnie temu

@~nicia: Jeśli w ciągu 5 miesięcy nie skrystalizował, to raczej nie jest to prawdziwy miód. Prawdziwy miód (w zależności od gatunku) wcześniej czy później krystalizuje. Miód rzepakowy już po 2 tygodniach od wybrania z ula potrafi krystalizować.

Odpowiedz
~kasia
~kasia ponad rok temu

MASZ SZANSĘ UZYSKAĆ IDEALNĄ FIGURĘ I CIESZYĆ SIĘ NiĄ TAK DŁUGO JAK ZECHCESZ! - bezpiecznie - zdrowo - odżywiając się naturalnymi produktami ZYSKASZ W TEN SPOSÓB * piękną sylwetkę * doskonałą kondycję * świetne samopoczucie * zwiększoną odporność na wiele chorób * podziw otoczenia Osiągniesz to stosując EFEKTYWMY PROGRAM KONTROLI WAGI dostosowany do Twojej sylwetki i Twojego stylu życia. Odwiedź stronę www.idealnafigura.com/gberes

Odpowiedz
~Kamila_1976
~Kamila_1976 ponad rok temu

Najlepszy miód to taki ze sprawdzonego źródła. Niestety łatwo dać się nabrać na marketowe ceny, ale jak mamy jeść takie podróbki to lepiej w ogóle z miodu zrezygnować. Ja polecam miody z Free Delikatesów http://freedelikatesy.pl/miod_1.html

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Produkty żywnościowe
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Artykuły Produkty żywnościowe
Produkty żywnościowe

Jak wybrać dobre płatki śniadaniowe?

Jak wybrać dobre płatki śniadaniowe?

Najważniejszy posiłek Dietetycy i eksperci ds. zdrowego odżywiania są pewni - śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia i powinien składać się z produktów, które dostarczają nam cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Zdrowe i...

Produkty żywnościowe

Substancje, których powinniśmy unikać po 30 roku życia

Substancje, których powinniśmy unikać po 30 roku życia

). Warto także włączyć do swojej diety produkty bogate w potas (warzywa i owoce), ponieważ wyrównuje on nadmiar sodu w organizmie. Nitatry Same (...) miedzi i magnezu, uzupełnijmy dietę o nasiona, orzechy i pełnoziarniste produkty....

Produkty żywnościowe

Kabaczek i jego prozdrowotne właściwości

Kabaczek i jego prozdrowotne właściwości

, antyoksydacyjną funkcję w organizmie - pomagają neutralizować wolne rodniki. Wolne rodniki to szkodliwe produkty uboczne metabolizmu komórkowego, mające wpływ

Produkty żywnościowe

Korzeń imbiru

Korzeń imbiru

Spośród właściwości imbiru za najważniejsze uznać można ułatwianie trawienia, dzięki olejkowi zawartemu w kłączu pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa żółciopędnie i rozkurczowo, leczy wzdęcia.

Produkty żywnościowe

Produkty, które zwalczą jesienną chandrę

Produkty, które zwalczą jesienną chandrę

i apatyczni. Wcale tak być nie musi! Wystarczy, że poznasz kilka sprawdzonych wskazówek i włączysz do swojej diety produkty, które poprawią twoje (...) i fosfor. Dowiedz się,jakie jeszcze produkty chronią przed jesienną...

Produkty żywnościowe

Kto powinien sięgać po pestki słonecznika?

Kto powinien sięgać po pestki słonecznika?

spożywających produkty o dużej zawartości witaminy E rzadziej występują także choroby układu krwionośnego. W pestkach znajdują się też witaminy A, C

Produkty żywnościowe

Produkty, które pogarszają nastrój

Produkty, które pogarszają nastrój

. Smażone potrawy, słodkie desery czy produkty wytwarzane z rafinowanych, czyli oczyszczonych z otrąb zbóż pozbawione są bowiem szeregu ważnych dla zdrowia (...) do diety zielone warzywa liściaste, fasolę, owoce cytrusowe czy pełnoziarniste...

Produkty żywnościowe

Kisiel czy budyń - co jest zdrowsze?

Kisiel czy budyń - co jest zdrowsze?

Budyń vs. kisiel Wiele osób, mając ochotę na coś słodkiego, zamiast po słodycze sięga po budyń lub kisiel, uważając te produkty za zdrowsze

Produkty żywnościowe

Warzywa i owoce, których nie warto obierać ze skórki

Warzywa i owoce, których nie warto obierać ze skórki

Ziemniaki Ziemniaki to jeden z podstawowych produktów w naszej kuchni. Zwykle przygotowujemy je jako dodatek do dania głównego, obierając bulwy, aby następnie ugotować, upiec, usmażyć czy zrobić z niego purée. Niestety, w ten sposób pozbawiamy ziemniaki...