Sylwestrowa zupa wyszczuplająca brzuch

Łatwa w przygotowaniu i przynosząca szybki efekt. Sylwestrowa zupa dr. Oza, wyszczuplająca brzuch, to idealne rozwiązanie dla tych, którzy przed wielkim wyjściem pragną poprawić swój wygląd bez stosowania drakońskich diet i czuć się świetnie w każdej kreacji.

1. Zalety zupy

Płaski brzuch przed wielkim wyjściem to nie wszystko, co może zagwarantować ci zupa dr. Oza. Jedzona regularnie pozwoli przygotować organizm do diety, kuracji odchudzającej, upiększającej, zdrowotnej czy po prostu pozwoli ci oczyścić organizm i przyspieszyć metabolizm.

To także zupa, którą autor poleca kobietom po 40. roku życia, bezskutecznie próbującym schudnąć. Wraz z wiekiem przemiana materii zwalnia, a utrata zbędnych kilogramów staje się coraz trudniejsza. Przepis na zupę pomaga przywrócić jego optymalne działanie.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

Mikstura dr. Oza jest pełna dobroczynnego dla organizmu błonnika. Dodatkowo zawiera paprykę chilli, której jednym ze składników jest kapsaicyna odpowiedzialna za ostry smak.

Ta termiczna substancja spełnia jednak jeszcze jedno zadanie – rozgrzewa organizm od wewnątrz i jest odpowiedzialna za redukcję tkanki tłuszczowej dzięki temu, że pobudza organizm do spalania kalorii. Zmniejsza również apetyt.

2. Kim jest doktor Oz?

Początkowo lekarz pojawiał się w programie „The Oprah Winfrey Show” jako ekspert od spraw zdrowotnych. Kardiochirurg, dr Mehmat Oz, zyskał tak ogromną popularność, że zaczął prowadzić swój talk show „Doktor Oz radzi”.

W Polsce wyemitowano aż 133 odcinki programu, w którym dr Oz w porozumieniu z własną grupą medyków złożoną z badaczy, producentów leków i lekarzy poruszał najważniejsze i najbardziej popularne problemy zdrowotne.

3. Jak ugotować zupę?

Do przygotowania zupy będziesz potrzebować:

  • puszki pomidorów bez skórek,
  • puszki ciecierzycy,
  • 2 posiekanych ząbków czosnku,
  • 2 szklanek wywaru warzywnego lub przygotowanego na kurczaku,
  • 2 płaskich łyżeczek sproszkowanej papryczki chilli,
  • 1/4 szklanki soku z limonki,
  • 1/2 szklanki posiekanej kolendry.

W mikserze lub za pomocą blendera przygotuj jednolitą miksturę składającą się z pomidorów, cieciorki, czosnku, bulionu i chilli. Przelej ją do garnka i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 10 minut. Przed każdorazowym podaniem doprawiaj zupę kolendrą i odrobiną soku z limonki do smaku.

Smacznego!

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy