Ocet malinowy

Ocet malinowy jest doskonałym dodatkiem do sałatek i dipów, sosów, gotowanych warzyw. Podkreśla smak potraw i nadaje im nowy smak. Wypróbuj przepis wegański na ocet malinowy, bo dzięki niemu twoja kuchnia zyska zupełnie nowy smak i aromat.

Składniki:

  • 125 g malin,
  • 500 ml 3% octu.

Zobacz film: "Jak nie dać się oszukać i kupić dobrą żywność?"

Sposób przygotowania:

Rozgnieć maliny widelcem i wymieszaj z octem. Przełóż do dużego słoja i odstaw na jedną dobę. Następnego dnia przetrzyj przez gęste sito, a następnie przecedź przez filtr do kawy. Przelej do wyparzonej wrzątkiem butelki i dobrze ją zamknij. Przechowuj w ciemnym miejscu, by ocet nie stracił koloru.

Wartość odżywcza 1 porcji:
Kalorie 36,3
Białko 1,6 g
Tłuszcz 0,4 g
Cholesterol 0,0 mg
Węglowodany 15,0 g
Błonnik 8,4 g
Witamina C 39,3 mg
Witamina A 3,8 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!