Pasta słonecznikowa ze szczypiorkiem

Kuchnia wegańska wykorzystuje słonecznik na wiele sposobów. Może on być dodawany do dań gorących, ale na jego bazie można przyrządzać doskonałe pasty. Jednym z takich pomysłów jest przepis wegański na pastę ze słonecznikiem i szczypiorkiem.

Składniki:

  • szklanka łuskanego słonecznika,
  • nieduży pęczek szczypiorku,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • woda,
  • sól.

Zobacz film: "Jedz to, co kochasz i chudnij"

Sposób przygotowania:

Zalej łuskany słonecznik wodą i mocz go przez kilka godzin. Do słonecznika dodaj oliwę i rozdrobnij w blenderze. Następnie dodaj wodę, najlepiej tę z moczenia słonecznika, i miksuj dalej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji pasty. Dopraw solą i dodaj posiekany szczypiorek. Możesz podawać z pieczywem albo warzywami.

Kmila Krocz

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!