Trwa ładowanie...

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

1. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 213 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,1 g białka,
  • 0,90 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 11,20 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 3,67 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,09 mg witaminy B1,
  • 0,41 mg witaminy B2,
  • 4,35 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,44 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 4,62 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 6,00 mg wapnia,
  • 3,43 mg żelaza,
  • 26,0 mg magnezu,
  • 234 mg fosforu,
  • 369 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 84,0 mg sodu, 10,65 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0 mg manganu i 33,8 µg selenu.

4. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 213 kcal 181 kcal
Białko 27,1 g 23,0 g
Węglowodany 0,90 g 0,77 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 11,20 g 9,52 g
Tłuszcze nasycone 3,67 g 3,12 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,04 g 4,28 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,46 g 0,39 g
Cholesterol 85,0 mg 72,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze